Dossiers

Hier kun je diverse dossiers bekijken die wij voor je hebben samengesteld.

Dossier: bankieren

Bankieren

Het openen van een zakelijke rekening. Je hebt er vast al over nagedacht. En je weet vast ook wel dat er kosten bij komen kijken. En dat het niet verplicht is. Toch heeft zakelijk bankieren twee grote voordelen. Het zorgt voor een scheiding tussen je privé- en zakelijke financiiën en geeft je bedrijf een professionele (lees: betrouwbare) uitstraling. In dit dossier lees je meer over het regelen van je bankzaken.

Dossier: Coronavirus

Coronavirus

Samen met de landelijke partners van ikwordzzper.nl hebben we onderstaande een dossier samengesteld van artikelen die jou tijdens deze de coronacrisis up to date houdt van de ontwikkelingen en maatregelen.

Dossier: pensioen

Pensioen

Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van jouw pensioen. Maar waar begin je? Waar moet je op letten? Hoe kun je je jaarruimte berekenen? Op deze vragen krijg je antwoord in dit pensioendossier.

Samenwerken

Samenwerken

Wil je samenwerken met andere zzp’ers? Dan is het verstandig om die samenwerking goed te regelen. Alleen op die manier voorkom je verrassingen achteraf. Welke rechtsvorm past er bij jullie commerciële samenwerking? De Cooperatie, Vof, BV of coöperatie, wat zijn de verschillen, hoe lopen de geldstromen en welke fiscale aspecten moet je aan denken? Je leest er alles over in dit dossier.
Verlonen zzp

Verlonen zzp

Wil je werken als zzp'er, maar heb je geen KvK inschrijving of btw-nummer? Veel zelfstandigen laten zich verlonen via zogeheten verloningsbedrijven. Zij komen bij het verloningsbedrijf op de loonlijst, maar bepalen helemaal zelf voor wie ze werken en voor welk tarief. In dit dossier lees je alles over verlonen (payrolling), voor welke zzp'ers dit interessant is en waar je zoal op moet letten.

Grafisch ontwerp en design

Grafisch ontwerp en design

Als zelfstandig ondernemer wil je je bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Dit kan niet zonder een pakkende bedrijfsnaam en een aansprekend vormgegeven logo of huisstijl. De eerste indruk is tenslotte wat (potentiële) klanten zich jou herinneren. In dit dossier vind je artikelen die je hierbij helpen.

Dossier: zorg

Zorg

Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je het druk genoeg met het draaiende houden van jouw bedrijf. Je steekt veel tijd en energie in je onderneming, want succesvol zzp'er zijn is je doel! Tegelijkertijd heb je ook genoeg andere zaken aan je hoofd: je familie, vrienden, vrije tijd én natuurlijk jouw gezondheid. Vraag jij jezelf ook wel eens af: hoe houd ik het allemaal in balans? In dit dossier lees je meer over gezond ondernemen en balans op zowel privé als zakelijk vlak. 

Dossier: factoring

Factoring

Als zzp'er kun je niet altijd wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Wist je dat daar oplossingen voor zijn? Door middel van factoring wordt je factuur voorgefinancierd en ontvang je binnen 24 uur het factuurbedrag. In dit dossier lees je handige tips en artikelen over factoring en hoe het in zijn werk gaat.

Dossier:  voorwaarden en contracten

Voorwaarden en contracten

Een nieuwe zakenrelatie aangaan is niet alleen heel leuk, maar ook spannend. Want stel: het loopt anders dan je had gehoopt. Wat zijn dan jouw rechten en plichten? Om veilig te kunnen ondernemen is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In dit dossier, opgesteld in samenwerking met HalloLex, lees je van alles over het opstellen van contracten en (algemene) voorwaarden.

Dossier: succesvol online als zzp'er

Succesvol online

Voor een zzp'er is een website een vereiste voor succes. Het is je online visitekaartje en de manier om potentiële klanten met je te laten kennismaken. Daarom heb je webhosting en een domeinnaam nodig. In dit dossier vind je handige tips en artikelen om je daarmee te helpen!

Financiering

Financiering

Als startende ondernemer kun je vaak niet zonder startkapitaal. Dit is een geldbedrag waarmee je jouw bedrijf kunt financieren. Dit kan op diverse manieren, afhankelijk van de hoogte van het bedrag en hoe snel je financiering nodig hebt. In dit dossier lees je alles over de verschillende mogelijkheden om startkapitaal voor je onderneming te realiseren .

Dossier: Belastingen

Belastingen

Als zzp'er heb je te maken met verschillende soorten belasting, zoals omzetbelasting (btw) en inkomstenbelasting. Daarnaast moet je goed in de gaten houden of en hoe je belastingvoordeel kunt behalen door diverse regelingen en aftrekposten. In dit dossier voegen we de belangrijkste informatie hierover samen.

Dossier: AOV

AOV

Als zelfstandig  ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet wanneer je niet meer kunt werken. Sommigen leggen hiervoor geld opzij of kunnen terugvallen op hun partner. Maar dat geldt niet voor iedereen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Naast de 'traditionele AOV' van de verzekeraar zijn er alternatieven in de vorm van een Broodfonds of Crowdsurance van SharePeople. In dit dossier hebben we de belangrijkste informatie over AOV voor jou verzameld.

 

Administratie opstarten

Administratie opstarten

Het opzetten van een administratie hoort bij het ondernemen. Niet alleen omdat de Belastingdienst dit vraagt, maar ook omdat het jou helpt om overzicht te houden over je bedrijfsvoering. Weet jij waar je moet beginnen met het opzetten van je administratie? In dit dossier vind je alle informatie over het opstarten van een overzichtelijke administratie, zelf doen of uitbesteden, de voordelen van online boekhouden en de belangrijkste valkuilen. 

Promotie drukwerk

Promotie drukwerk

Als je begint als zelfstandig ondernemer, dan wil je daar natuurlijk het beste uit halen door meer klanten te lokken en winst te genereren. In de wereld van de marketing zijn er gelukkig tal van manieren om, zonder een hoog budget, je merk of bedrijf op de kaart te zetten. Door digitale en traditionele media te combineren, zorg je dat jouw organisatie opvalt en kun je een brede doelgroep bereiken.

Incasso

Incasso

Een factuur die niet direct of zelfs te laat wordt betaald door een opdrachtgever, kan problemen opleveren voor jou als zzp'er. Zeker als dit vaker gebeurt. In dit dossier hebben we de artikelen samengevoegd die hierover gaan. Welke wettelijke betalingstermijnen gelden voor verschillende typen opdrachtgevers? En wat kun je doen als een factuur niet op tijd wordt betaald?