gasten online
Registreer en profiteer!
 

Dossiers

Hier kun je diverse dossiers bekijken die wij voor je hebben samengesteld.

Dossier: Coronavirus

Samen met de landelijke partners van ikwordzzper.nl hebben we onderstaande een dossier samengesteld van artikelen die jou tijdens deze de coronacrisis up to date houdt van de ontwikkelingen en maatregelen.

Dossier: zorg

Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je het druk genoeg met het draaiende houden van jouw bedrijf. Je steekt veel tijd en energie in je onderneming, want succesvol zzp'er zijn is je doel! Tegelijkertijd heb je ook genoeg andere zaken aan je hoofd: je familie, vrienden, vrije tijd én natuurlijk jouw gezondheid. Vraag jij jezelf ook wel eens af: hoe houd ik het allemaal in balans? In dit dossier lees je meer over gezond ondernemen en balans op zowel privé als zakelijk vlak. 

Dossier: factoring

Als zzp'er kun je niet altijd wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Wist je dat daar oplossingen voor zijn? Door middel van factoring wordt je factuur voorgefinancierd en ontvang je binnen 24 uur het factuurbedrag. In dit dossier lees je handige tips en artikelen over factoring en hoe het in zijn werk gaat.

Dossier: pensioen

Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van jouw pensioen. Maar waar begin je? Waar moet je op letten? Hoe kun je je jaarruimte berekenen? Op deze vragen krijg je antwoord in dit pensioendossier.

Dossier: voorwaarden en contracten

Een nieuwe zakenrelatie aangaan is niet alleen heel leuk, maar ook spannend. Want stel: het loopt anders dan je had gehoopt. Jullie zijn het oneens over de afspraak of er ontstaat een conflict. Wat zijn dan jouw rechten en plichten? Hoe kun je als zzp'er het beste risico's beperken? Om veilig te kunnen ondernemen is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In dit dossier, opgesteld in samenwerking met HalloLex, lees je van alles over het opstellen van contracten en (algemene) voorwaarden.

Dossier: Boekhouden

Er zijn maar weinig mensen van wie boekhouden de favoriete hobby is. Het hoort er echter wel gewoon bij als je zzp'er bent. Maak het je daarom zo makkelijk mogelijk met online boekhouden. In dit dossier lees je alle informatie over het opzetten van een overzichtelijke administratie, zelf doen of uitbesteden, de voordelen van online boekhouden en de belangrijkste valkuilen. Ook vind je praktische informatie over online boekhoudpakketten vinden én vergelijken.

Dossier: administratie

Met een goede administratie leg je vast wat er in jouw onderneming gebeurt en houdt je overzicht. Als zzp'er ben je wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren. In dit dossier vind je alles wat je moet weten over het bijhouden van je boekhouding, urenadministratie, verkoopadministratie, kassa, enzovoorts. Zo begin je meteen met het opzetten van een goede administratie.

Dossier: factuur maken

Met de modernste tools verstuur je nette facturen zonder daar boekhoudkundige kennis over te hebben. Er zijn online boekhoud- en factuur softwareprogramma's die je als zzp'er veel werk uit handen nemen. In dit dossier lees je meer over factureren.

Dossier: bankieren

Als je gaat ondernemen, ga je ook nadenken over hoe je je bankzaken zakelijk wilt regelen. Twijfel je of je een zakelijke rekening gaat openen? Een zakelijke rekening is voor de Belastingdienst niet verplicht. Er zitten wel voor- en nadelen aan het gebruik van je privé-bankrekening voor je bedrijf. In dit dossier lees je meer over het regelen van je bankzaken.

Dossier: Belastingen

Als zzp'er heb je te maken met verschillende soorten belasting, zoals omzetbelasting (btw) en inkomstenbelasting. Daarnaast moet je goed in de gaten houden of en hoe je belastingvoordeel kunt behalen door diverse regelingen en aftrekposten. In dit dossier voegen we de belangrijkste informatie hierover samen.

Dossier: AOV

Als zelfstandig  ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet wanneer je niet meer kunt werken. Sommigen leggen hiervoor geld opzij of kunnen terugvallen op hun partner. Maar dat geldt niet voor iedereen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Naast de 'traditionele AOV' van de verzekeraar zijn er alternatieven in de vorm van een Broodfonds van Crowdsurance.  In dit dossier hebben we de belangrijkste informatie over AOV voor jou verzameld.

 

Dossier: Elektrisch rijden

Als je overstapt van een 'gewone' brandstof auto naar een auto met een stekker, komen er veel vragen op je af. Hoe lang gaat de batterij mee? Waar kan ik laden? Wat is voor mij de beste elektrische auto of laadoplossing? Allemaal vragen die vanzelfsprekend zijn. In dit dossier hebben wij alles wat je als zzp'er moet weten over elektrisch rijden op een rijtje gezet.

Administratie opstarten

Het opzetten van een administratie hoort bij het ondernemen. Niet alleen omdat de Belastingdienst dit vraagt, maar ook omdat het jou helpt om overzicht te houden over je bedrijfsvoering. Weet jij waar je moet beginnen met het opzetten van je administratie? In dit dossier vind je alle informatie over het opstarten van een overzichtelijke administratie, zelf doen of uitbesteden, de voordelen van online boekhouden en de belangrijkste valkuilen. 

 
 

Heb jij recht op geld uit het coronafonds 3.0?

Start gratis de ZZP Coronascan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord