Dossier: AOV alternatief

Naast de 'traditionele AOV' van de verzekeraar zijn er alternatieven in de vorm van een Broodfonds of Crowdsurance van SharePeople. In dit dossier hebben we de belangrijkste informatie over verschillende alternatieven op de traditionele AOV voor jou verzameld.

 

Crowdsurance: een alternatief voor AOV en Broodfonds

Crowdsurance: een alternatief voor AOV en Broodfonds

Als zzp’er ben je niet automatisch verzekerd als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Veel zzp’ers (80%) vinden een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) te duur, maar ze willen zich ook niet aansluiten bij een Broodfonds. Daar is een middenweg voor: crowdsurance. In dit kennisartikel lees je er alles over.

Als zzp'er ziek zonder AOV: dit zijn je mogelijkheden

Als zzp'er ziek zonder AOV: dit zijn je mogelijkheden

Wanneer je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt en niet kunt werken, kan dit tijdelijk tot inkomensverlies leiden. Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebt afgesloten of geen ander vangnet hebt, zoals de SharePeople crowdsurance, moet je opletten, omdat de ziektewet niet van toepassing is op zzp'ers en ondernemers. In dit artikel bespreken we regelingen en tips die jou als zzp'er kunnen helpen.

Wat kost SharePeople mij per maand als zzp’er?

Wat kost SharePeople mij per maand als zzp’er?

Ondertussen ben ik sinds december 2018 lid van SharePeople en is het aantal verzekerden gestegen naar 10.000. Tijd voor een terugblik op de afgelopen jaren, wat zijn nu de daadwerkelijke kosten die een aansluiting bij deze alternatieve AOV komen kijken, ik zet het voor je op een rijtje.

Broodfonds: de voor- en nadelen

Broodfonds: de voor- en nadelen

Wil je als zzp’er zeker zijn van een inkomen als je niet kunt werken? Dan kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluiten. Er zijn echter ook alternatieven: het broodfonds en crowdsurance – voor als je voldoende hebt aan een uitkering van maximaal 2 jaar. Wat houden die alternatieven precies in?

Zo regel je jouw pensioen en AOV in een keer

Zo regel je jouw pensioen en AOV in een keer

Veel zzp'ers lopen tegen twee problemen aan: ze sluiten geen AOV af omdat dit vaak te duur is, én ze stellen het opbouwen van pensioen uit. Om beide problemen in één keer op te lossen is BrightPensioen een samenwerking aangegaan met het crowdsurance platform SharePeople.

Blog: 11 tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

11 tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Onderzoek van het CBS laat zien dat liefst 80% van de zzp'ers niets heeft geregeld voor hun AOV. Schokkend, willen daarmee lopen ze onnodig veel (financieel) risico. Veel zzp'ers denken dat een AOV erg duur is. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. 11 tips waarmee je een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel goed betaalbaar kunt houden.

Moet jij je AOV nog regelen? 5 redenen om dat nu te doen!

Moet jij je AOV nog regelen? 5 redenen om dat nu te doen!

Als ondernemer zonder vangnet bij arbeidsongeschiktheid loop je een risico. Misschien lijkt het een klein risico, maar de financiële gevolgen kunnen groot zijn. Stel je voor: een ongeluk of langdurige ziekte, en je kunt niet meer werken terwijl de rekeningen zich opstapelen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is eigenlijk onmisbaar, maar toch heeft 80% van de ondernemers niets geregeld. Redenen? Het lijkt te duur, ingewikkeld, er is geen tijd om uit te zoeken, of het risico lijkt te klein. Vaak is het gewoon uitstelgedrag. Herkenbaar?

Waar heb je als zzp’er recht op bij arbeidsongeschiktheid?

Waar heb je als zzp’er recht op bij arbeidsongeschiktheid?

Je blijft als zzp’er graag ondernemen tot je pensioendatum, maar het kan anders lopen. Door arbeidsongeschiktheid kan het anders lopen dan gewenst, en kun je recht hebben op een tegemoetkoming van de gemeente. Eén van de belangrijkste regelingen bij arbeidsongeschiktheid is de WIA (de vroegere WAO). Helaas kun je hier als zzp’er geen gebruik van maken, dit is namelijk een werknemersverzekering. Wij kunnen jou alles vertellen over het regelen van je eigen vangnet, maar we vertellen je eerst alles over jouw rechten als je arbeidsongeschikt raakt en niets geregeld hebt.

Wat als je ziek wordt of arbeidsongeschikt?

Wat als je ziek wordt of arbeidsongeschikt?

Stel je voor dat je door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om te werken. Als zelfstandig ondernemer heb je dan geen inkomsten, want in tegenstelling tot werknemers in loondienst kun je geen aanspraak maken op sociale regelingen. Om een inkomstenval te voorkomen, zul je dus zelf actie moeten ondernemen. In dit artikel vind je een gratis whitepaper waarin we de verschillende mogelijkheden bespreken.

AOV te duur? 6 tips om verantwoord te besparen

AOV te duur? 6 tips om verantwoord te besparen

De hoogte van de premie voor een AOV hangt af van verschillende factoren. Op sommige factoren heb je wel invloed, op andere niet. De factoren waar je invloed op hebt, kun je zo instellen dat jouw premie zo laag mogelijk is. Zo kun je verantwoord besparen op jouw AOV.

Blog: Combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp'ers

Combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp'ers

De mogelijkheid voor zzp'ers hun AOV te regelen in combinatie met een pensioenvoorziening wint snel aan populariteit. De unieke combinatie, gelanceerd door BrightPensioen en SharePeople, biedt een oplossing voor twee problemen waar veel zzp'ers tegenaan lopen: ze sluiten geen AOV af omdat ze dat te duur vinden en het opbouwen van een pensioen uit. In deze blog leggen we uit hoe het werkt en waarom het zo populair is.