ZZP Stappenplan

Het pad naar het zelfstandig ondernemerschap bewandel je het beste stap voor stap. In dit stappenplan zetten we de belangrijkste zaken die je moet regelen als zzp’er voor jou op een rij. Bewandel het pad helemaal en ontvang aan het einde je certificaat + de top 5 tips uit het boek: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er!

Starten als zzp'er doe je niet alleen. Daarom werken wij samen met tientallen regionale partners. Zoek vrijblijvend hulp in jouw regio.

Doe kennis op van het ondernemerschap

Je kunt allerlei redenen hebben om als zzp’er aan de slag te gaan. Wat je reden ook is, bereid je goed voor en zorg dat je op de hoogte bent van de markt waarin je gaat starten.

Meer info

Maak een ondernemingsplan

Je hebt het besluit genomen om voor jezelf te beginnen en wilt je zaadje gaan planten. Nu is het tijd om je plannen gedetailleerder uit te werken. Dat doe je in een ondernemingsplan.

Meer info

Leer jezelf beter kennen

In deze fase houd je jezelf een spiegel voor. Je onderzoekt of je uit het juiste ondernemershout bent gesneden en leert jezelf beter kennen als zowel ondernemer als persoon.

Meer info

Sta open voor advies

Natuurlijk heb jij een beeld van jezelf, maar strookt dat met de werkelijkheid? Vraag advies aan bekenden en andere ondernemers.

Meer info

Onderzoek de behoeften van je doelgroep

Voor wie ga jij aan de slag als zelfstandig ondernemer en waar hebben je (toekomstige) klanten behoefte aan?

Meer info

Bepaal je missie en visie

In voorgaande stappen heb je informatie verzameld over diverse aspecten van het ondernemerschap. Nu is het tijd om richting te geven aan al die informatie door het bepalen van een missie en visie.

Meer info

Bepaal je bedrijfsnaam en huisstijl

Om je bedrijf goed op de kaart te zetten, is een professionele uitstraling, die bij jou past, noodzakelijk. Daarmee onderscheid je jezelf en het zorgt ervoor dat je doelgroep je gemakkelijker herkent. Wat wil je uitstralen en wat past bij jou?

Meer info

Kies de juiste rechtsvorm

Welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou?

Meer info

Zorg voor de juiste contracten en voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn niet verplicht als zzp’er. Toch is het raadzaam om voor goede voorwaarden en contracten te zorgen.

Meer info

Bereken je financiële plaatje

Het uitwerken van het financiële plaatje van je onderneming kan je over de streep trekken, maar kan je ook met beide voeten op de grond zetten. Dit is misschien wel het belangrijkste deel van je ondernemingsplan.

Meer info

Kies de juiste verzekeringen

Verzeker in de startfase alleen wat nodig is. Maar welke verzekering past nu het beste bij je en welke is nu echt nodig?

Meer info

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Het is zover! Het zaadje is geplant, je gaat van start als zzp’er. Een spannende en mooie tijd breekt aan. Je maakt je start officieel door je in te schrijven bij de KvK.

Meer info

Zet je onderneming op de kaart

Om van je bedrijf een succes te maken is het belangrijk om je naamsbekendheid te vergroten. Dat kun je op verschillende manieren doen.

Meer info

Krijg je boekhouding op orde

Een goede boekhouding is niet alleen essentieel om te voldoen aan je belastingverplichtingen, het geeft je ook een goed inzicht in hoe je het zakelijk doet.

Meer info
Al % klaar

Doorloop alle stappen voor een oorkonde

Doorloop alle stappen van dit stappenplan. Bij iedere stap die je hebt afgerond plaats je een vinkje. Heb je ze allemaal gelezen, dan ontvang je per mail een oorkonde en 5 experttips. Grote kans dat jouw onderneming een succes wordt!

Je hebt alle stappen doorlopen

Gefeliciteerd, je hebt alle stappen doorlopen. Het planten van je appelboom kan beginnen. Met de kennis die je hebt opgedaan en een beetje ondernemersgeluk pluk je straks de vruchten. Laat hieronder jouw gegevens achter en ontvang een oorkonde.

Ontvang 5 gratis experttips en een oorkonde

Er is iets fout gegaan. Probeer het later nog eens.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Je ontvangt binnenkort een e-mail met jouw oorkonde en 5 extra experttips van ZZP Expert Martijn Pennekamp. Hieronder kun je de stappen volgen om jouw onderneming te laten groeien en vernieuwen.

6

Groeifase

Begin met investeren

In welke middelen kun je investeren om je onderneming te laten groeien?

Meer info

Gooi rotte appels weg

Leer de rotte appels herkennen, zodat je deze kunt weggooien.

Meer info
7

Vernieuwingsfase

Blijf jezelf onderscheiden

Om succesvol te kunnen groeien met je onderneming, zul je jezelf moeten blijven onderscheiden van de rest.

Meer info

Denk na over de toekomst

De zaden in een klokhuis kun je opnieuw planten en laten uitgroeien tot een appelboomgaard. Of blijft het bij jou bij één appelboom?

Meer info

Zoek je nog meer informatie:

Gratis webinar

Martijn Pennekamp geeft regelmatig webinars waarbij je binnen 1,5 tot 2 uur wordt klaargestoomd voor het ondernemerschap. Bezoek onze agenda om de eerstvolgende mogelijkheid voor het bijwonen van een webinar te bekijken en meld je aan.

Agenda

Boek Martijn

Martijn Pennekamp heeft een handig boek geschreven met 50 tips waarbij jij als zzp'er een veel grotere kans hebt om succesvol te starten en te blijven als zzp'er. Bestel hem via Bol.com of krijg het E-Book gratis als lid van Het Ondernemerscollectief.

Bestel het boek
Al % klaar