Sta open voor advies

De beste manier om je vaardigheden te toetsen, is door te praten met anderen. Daarvoor hoef je niet eens ver te zoeken. Vraag bijvoorbeeld jouw naasten, zoals familieleden en vrienden, wat zij vinden van je plannen. Hoe schatten zij jouw vaardigheden als ondernemer in? Waar ben je volgens hen goed in en waar minder? Stel een vragenlijst op en durf jezelf kwetsbaar op te stellen.

Hoe waardevol de meningen van jouw naasten ook kunnen zijn; je kunt er niet geheel op blindvaren. De kans is groot dat je familie en vrienden je zullen aanmoedigen om te starten als ondernemer. Zij zien jou namelijk slechts van één kant en zijn veelal niet bekend met jouw “business” en de branche.

Vraag hulp aan een coach

Wil je een meer objectief en volledig beeld verkrijgen van jouw kansen als (startende) ondernemer? Overweeg dan om ook met een ondernemersadviseur of -coach om de tafel te gaan zitten. Ikwordzzper.nl werkt samen met (financiële) coaches die jou als (startende) zzp’er kunnen helpen met jouw verbeterpunten en dus bij het succesvol starten én laten groeien van je bedrijf. Bekijk wat een coach voor jou kan betekenen via onze hulp in de regio-pagina.

Kredietcoach

Zzp’ers kunnen verder goed terecht bij kredietverstrekkers voor de kleinere ondernemer, zoals Qredits, Spotcap, BridgeFund of Credion. Ervaren coaches helpen je met het aanvragen van een financiering om jouw startende onderneming een kans te geven.

Vraag naar de valkuilen en durf jezelf kwetsbaar op te stellen.

Bel met potentiële concurrenten

Wees ook niet bang om potentiële concurrenten te bellen. Zo weet je wat er speelt in je branche en krijg je een vollediger beeld van de markt. Vraag gerust naar de valkuilen en durf jezelf bij hen ook kwetsbaar op te stellen. Verder staan ervaren (oud) ondernemers voor je klaar om je te helpen via bijvoorbeeld Het Ondernemersklankbord.

Informeer bij je bank

Veel banken hebben adviseurs in dienst die jou graag van advies voorzien. De bedrijvenadviseur van jouw bank weet vaak hoe het gaat in jouw branche en kan beoordelen of jouw plan een goede kans van slagen heeft.

Krijg je liever online advies? Ook dan is de bank een goede partij. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van deze gratis tool van de Knab Bank. Op basis van de gegevens in je financieel plan ontvang je waardevolle tips die zijn afgestemd op jouw specifieke financiële situatie.

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!

Terug naar stappenplan