Dossier: verzekeringen

Als zzp'er heb je volledige vrijheid: je bepaalt zelf hoe je jouw bedrijf runt, welke kant je opgaat met jouw onderneming en je kiest zelf je opdrachten uit. Maar je loopt als zzp'er ook dagelijks risico's die je niet altijd kunt overzien. Weet jij wat de belangrijkste bedrijfsrisico's in jouw branche zijn? Heb je deze afgedekt met goede verzekeringen? Denk aan een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of autoverzekering. Wij helpen je graag op weg met welke verzekeringen je nodig hebt.   

 

 

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor schades?

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor schades?

Er kan altijd iets mis gaan tijdens je werkzaamheden als zzp'er. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf af te sluiten. Sterker nog, je kunt eigenlijk niet zonder om grote (financiële) risico's uit te sluiten. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je als zzp'er verzekerd voor schades die je tijdens je werk veroorzaakt.

Dekt een privéverzekering ook zakelijke risico's?

Dekt een privéverzekering ook zakelijke risico's?

Vrijwel iedereen heeft particuliere verzekeringen. Ook jij als zzp'er. Maar wil je weten of jouw particuliere aansprakelijkheid ook zakelijke aansprakelijkheid dekt? Of je privé-inboedelverzekering ook betrekking heeft op je zakelijke spullen? En of jouw particuliere rechtsbijstandsverzekering ook voor zakelijke geschillen geldt? Deze blog geeft antwoord op al je vragen.

5 meest gekozen verzekeringen door startende zzp'ers

5 meest gekozen verzekeringen door startende zzp'ers

Wil je weten welke verzekeringen voor jou als zzp'er van belang zijn? En welke verzekeringen je als startende zelfstandig ondernemer absoluut nodig hebt? Ikwordzzper.nl zet de 5 meest gekozen verzekeringen voor startende zzp'ers op een rij: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering, inventarisverzekering, voorraadverzekering en autoverzekering. 

Neem je als zzp’er alle risico om je kansen te benutten?

Neem je als zzp’er alle risico om je kansen te benutten?

Ondernemen is risico nemen. Tegelijkertijd wil je je doelstellingen halen. Je wilt immers een mooi bedrijf waarmee je inkomen en vermogen opbouwt. Het is daarom van belang om te weten welke risico’s en schades jouw onderneming (en doelstellingen) kunnen bedreigen. De risico’s die je zelf kunt of wil dragen, hoef je niet te verzekeren. De risico’s die je niet kunt dragen, verzeker je om niet tegen hoge kosten en grote problemen op te lopen.

Wat is voor mij als zzp’er de beste optie voor zakelijk rijden?

Wat is voor mij als zzp’er de beste optie voor zakelijk rijden?

Het is een vraag die bijna elke zzp'er zich stelt: is het verstandiger om mijn auto privé te blijven rijden of is het beter om mijn bestaande of nieuwe auto op de zaak te zetten? Of is zakelijke lease een betere optie? Je hebt als zelfstandig ondernemer verschillende opties voor zakelijk rijden. Dit kennisartikel zet de belangrijkste keuzemogelijkheden voor je op een rij en belicht de voor- en nadelen van ale opties.

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'er

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'er

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico als je als zzp'er schade aan goederen van derden of lichamelijk letsel aan iemand toebrengt. Het is een veelvoorkomende misvatting dat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in deze gevallen voldoet. Deze laatste verzekering sluit alle zakelijke risico's uit.   Dit kennisartikel geeft antwoord op de vraag wat je nog extra kunt verzekeren voor specifieke bedrijfssituaties.

Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp'er?

Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp'er?

Je start binnenkort als zzp'er of je bent zojuist gestart als zelfstandig ondernemer, maar heb je je al verdiept in de zakelijke risico's die je loopt? Risico's die je met verschillende soorten verzekeringen kunt afdekken. Dit artikel geeft uitsluitsel welke verzekeringen je als zzp'er nodig hebt. Uitgangspunt daarbij is dat je precies moet verzekeren wat je nodig hebt. En wat niet.

Rechtsbijstandverzekering voor zzp'ers

Rechtsbijstandverzekering voor zzp'ers

De kans is altijd aanwezig dat je te maken krijgt met een juridisch conflict. Dit gaat meestal gepaard met hoge advocaatkosten en veel stress. Je kunt als zzp'er niet voorkomen dat jij of je onderneming bij een (zakelijk) conflict betrokken raakt. Wat je wel kunt doen is voor je bedrijf een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Dan ben je verzekerd van goede juridische hulp.