gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan

Dossier: mobiliteit

In dit dossier lees je meer over je mobiliteit als zzp'er. Hoe zit het eigenlijk met zakelijk rijden? Kun je reiskosten opvoeren? Kun je ook zakelijk rijden met je privéauto? En hoeveel bijtelling moet je betalen? Dat en meer lees je in de kennisartikelen en downloads die we hier voor je hebben verzameld.

Wat is het voordeel van een tankpas als zzp'er?

We kennen het allemaal; bonnetjes die kwijt zijn, of toch even privé iets afgerekend dat eigenlijk zakelijk had moeten zijn. Met een tankpas worden alle transacties keurig bijgehouden en hoef je dus geen bonnen meer te bewaren. De maandfactuur kun je zo doorsturen naar je boekhouder.

Meer informatie

Privéauto en een zakelijke tankpas: het kan

Als zzp'er sta je ieder kwartaal met een schoenendoos vol bonnetjes bij je boekhouder. Maar meestal zitten er in die doos geen tankbonnen: je hebt namelijk geen zakelijke auto. Je rijdt met je privéauto zakelijke kilometers en denkt dat je alleen die 19 cent per kilometer mag terugvorderen. Dus jij betaalt nu je brandstof onnodig privé, je houdt je kilometers bij en je vordert de btw op brandstof niet terug.

Meer informatie

Welk vervoersmiddel kies ik als zzp'er?

Als zzp'er heb je dagelijks te maken met opdrachtgevers. Soms virtueel of digitaal en soms in levende lijve. Ga je regelmatig op bezoek bij potentiële klanten of opdrachtgevers? Dan is het belangrijk om het juiste vervoer te kiezen. Ga je voor de fiets, het openbaar vervoer of het gemak van de auto? In dit kennisartikel gaan we in op de opties die je als ondernemer hebt.

Meer informatie

De belastingregels en de voordelen van zakelijk rijden

Als zzp'er ben je veel onderweg. Door effectief om te gaan met de kosten van jouw auto en brandstof houd je meer tijd en geld over. Met behulp van de tips in dit kennisartikel rijd jij zo effectief mogelijk. Of het noodzakelijk is jouw auto over te schrijven naar de zaak, hangt van een aantal factoren af. De Belastingdienst maakt namelijk onderscheid tussen hoeveel kilometers jij privé en zakelijk maakt.

Meer informatie

Besparen op zakelijke reiskosten

Ben jij als zzp’er ook veel op de weg te vinden? Ben je bijvoorbeeld vaak onderweg naar bijeenkomsten of heb je opdrachten door het hele land? Dan kun je vast een aantal bespaartips gebruiken. In dit artikel lees je een aantal handige tips waarmee je bespaart op je zakelijke reiskosten.

Meer informatie

   

Heb jij de ZZP AVG Scan al gedaan?

Doe de AVG Scan en ontvang tips wat jij nog moet regelen als zzp'er

ZZP AVg Scan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software