gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe krijg ik opdrachten als zzp'er?

De Kamer van Koophandel is bezocht, de papieren ondertekend. Gefeliciteerd, je bent zzp'er/freelancer! Dacht je dat dat het lastigste was? Dan heb je het mis. Nu kan de oneindige speurtocht naar opdrachten beginnen. Niet alleen voor de beginnende zzp'er is werk vinden vaak de grootste uitdaging van zelfstandigheid, ook de senior freelancer herkent het probleem dat zijn ambitie niet gelijk loopt met het aantal binnenkomende opdrachten. Want hoe vind je als freelancer en zzp'er opdrachten?

Tips: zó haal je opdrachten binnen!

Wees betrouwbaar en professioneel

Voor je jezelf meteen midden in het slagveld van freelancers en opdrachten stort, is het belangrijk om even goed naar jezelf te kijken. Wat straal je met je bedrijf uit? Wie ben je? En heb je alle zaken goed op orde? Een freelancer die een goede indruk achterlaat bij een opdrachtgever wordt eerder nog eens ingehuurd. En zo maak je constante toestroom van opdrachten een stuk waarschijnlijker.

De belangrijkste aandachtspunten:

  • zorg voor een goed cv. Als duidelijk is wat voor ervaring je hebt, zullen gelijkgestemde opdrachtgevers je sneller weten te vinden;
  • zorg voor een heldere identiteit. Het is belangrijk dat je zelf weet wie je bent en wat je uit wilt stralen. Je hebt duidelijk een bepaald soort opdrachten in je hoofd die je het liefst wil aannemen. Zorg dat je identiteit past bij die opdrachten. En weet waar je goed in bent. Het is slim om te specialiseren en een niet te breed profiel uit te dragen. Zorg dat duidelijk is wie je bent en wat je kunt;
  • is er twijfel of het een dienstbetrekking betreft? zorg voor een modelovereenkomst. Als freelancer of zzp'er geef je - samen met je opdrachtgever - met deze modelovereenkomst duidelijkheid over je fiscale status en bestaat er geen twijfel over of je schijnzelfstandig bent. Ondanks dat de handhaving hiervan is uitgesteld tot 1 januari 2021, word je als je bewust kwaadwillend bent wel beboet.

Wees vindbaar

Als je profiel (weer) duidelijk is en de zaken op orde zijn, dan is het tijd om gevonden te gaan worden door opdrachtgevers. En die vinden jou online. Elk online profiel van je onderneming zoals op Opdrachten.nl, Freelance.nl en Freelancer.nl, LinkedIn, Facebook en een eigen website moet in lijn zijn met wie je bent, wat je doet of wie je wilt zijn. Plaats een goed digitaal portfolio en zorg voor een aantal referenties. Dan hebben opdrachtgevers direct een beeld van je kwaliteiten.

Ken de makkelijke wegen

Komen de opdrachtgevers niet naar jou, dan kom jij wel naar de opdrachtgevers via online platformen. En dit doe je bijvoorbeeld op Randstad en Opdrachten.nl. Op deze online platformen vinden opdrachtgevers snel de juiste professional voor een opdracht, waar freelancers makkelijk op nieuwe opdrachten kunnen reageren. Er komen constant nieuwe opdrachten online en je hoeft alleen een offerte uit te brengen op de opdracht die past bij je onderneming. Daarna zal de opdrachtgever contact met je opnemen als jij de professional van zijn keuze bent. Gemak staat centraal op deze online platformen. Alle hobbels die de zzp’er kent, worden in een keer opgelost. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Je bent wie je kent

Als freelancer of zzp'er ben je wie je kent. Je netwerk – en ook het netwerk van je netwerk - is je opdrachtgever. Zorg dat iedereen die je ontmoet weet wie je bent en wat je doet. Het zou zomaar eens je grootste toestroom van opdrachten kunnen worden.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.