Dossier: zorg

Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je het druk genoeg met het draaiende houden van jouw bedrijf. Je steekt veel tijd en energie in je onderneming, want succesvol zzp'er zijn is je doel! Tegelijkertijd heb je ook genoeg andere zaken aan je hoofd: je familie, vrienden, vrije tijd én natuurlijk jouw gezondheid. Vraag jij jezelf ook wel eens af: hoe houd ik het allemaal in balans? In dit dossier lees je meer over gezond ondernemen en balans op zowel privé als zakelijk vlak. 

Je mentale veerkracht vergroten als zzp'er

Je mentale veerkracht vergroten als zzp'er

Alles loopt soepel, met je opdrachtgevers en thuis. Je voelt je goed en je hebt veel energie. Ook buiten het werk kun je nog van alles doen. Dat zou fijn zijn, toch? Natuurlijk is de praktijk soms anders. Het leven en het werk loopt niet altijd op rolletjes. Toch maakt het veel verschil hoe je er zelf mee om gaat. Of anders gezegd: hoeveel mentale veerkracht je hebt.

Fysieke klachten voorkomen als zzp'er

Fysieke klachten voorkomen als zzp'er

Uit onderzoek blijkt dat veel zzp’ers last hebben van fysieke klachten. Eén van de meest voorkomende klachten zijn lage rugklachten: in 95% van de gevallen is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Niet-ergonomisch werken, een slechte conditie of stress kan dan één van de oorzaken zijn. Hoe kun je rugklachten voorkomen? En hoe kun je omgaan met rugpijn?

Gratis handboek: gezond starten als zzp'er of freelancer

Gratis handboek: gezond starten als zzp'er of freelancer

Er zijn veel verschillende redenen waarom je zzp'er zou willen worden. Misschien mis je iets in je baan of wil je meer vrijheid. Natuurlijk wil je succesvol ondernemer worden, echter: dat is niet vanzelfsprekend. In dit handboek, samengesteld door ikwordzzper.nl en VGZ, geven we je de basis om een succesvolle, gezonde ondernemer te worden. Je wordt door alle aspecten van het ondernemerschap geleid en krijgt veel tips.

Tien tips: gezond ondernemen doe je zo!

Tien tips: gezond ondernemen doe je zo!

Als zzp’er heb je veel vrijheid: je bent eigen baas en jij beslist wat je doet. Maar je loopt ook risico’s. Want wat als je ziek wordt? Het is verstandig om je als zzp’er goed te verzekeren. In samenwerking met VGZ bieden wij je een gratis whitepaper aan, waarin je tien tips vindt om gezond te ondernemen.

Een collectieve zorgverzekering voor zzp'ers

Een collectieve zorgverzekering voor zzp'ers

Als zzp'er krijg je niet doorbetaald bij ziekte. Daarom wil je zo snel mogelijk weer gezond aan de slag. Een goede zorgverzekering is dan onmisbaar. Met de collectieve zorgverzekering van VGZ ben je goed verzekerd én krijg je korting op jouw premie. De collectiviteit is samen met Het Ondernemerscollectief opgestart. Lees meer!

Tips en mythes rondom vitaliteit

Tips en mythes rondom vitaliteit

Als ondernemer heb je een grote verantwoordelijkheid: je hebt je eigen bedrijf en moet voor je eigen inkomsten zorgen. Je vitaal voelen is dan ook erg belangrijk. Zo word je veerkrachtiger, heb je minder last van stress en spanningen en herstel je sneller als je ziek bent geweest. Wat zegt de wetenschap over vitaliteit? Wat weten we nu dat we voorheen niet wisten? En hoe word je als zzp’er vitaler?

Wat gebeurt er met je zorgverzekering als zzp'er?

Wat gebeurt er met je zorgverzekering als zzp'er?

Als zzp'er moet je je eigen zorgverzekering regelen. Als je uit loondienst komt, kun je je huidige zorgverzekering in veel gevallen gewoon voortzetten. Echter, let wel op een aantal zaken. Zo komt de collectieve korting van jouw werkgever te vervallen en kan de dekking worden aangepast als je niet meer in het collectief van een werkgever valt. Bekijk dus goed via welk collectief je jezelf gaat verzekeren als zzp'er!