Dossier: zorg

Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je het druk genoeg met het draaiende houden van jouw bedrijf. Je steekt veel tijd en energie in je onderneming, want succesvol zzp'er zijn is je doel! Tegelijkertijd heb je ook genoeg andere zaken aan je hoofd: je familie, vrienden, vrije tijd én natuurlijk jouw gezondheid. Vraag jij jezelf ook wel eens af: hoe houd ik het allemaal in balans? In dit dossier lees je meer over gezond ondernemen en balans op zowel privé als zakelijk vlak. 

Je mentale veerkracht vergroten als zzp'er

Je mentale veerkracht vergroten als zzp'er

Alles loopt soepel, met je opdrachtgevers en thuis. Je voelt je goed en je hebt veel energie. Ook buiten het werk kun je nog van alles doen. Dat zou fijn zijn, toch? Natuurlijk is de praktijk soms anders. Het leven en het werk loopt niet altijd op rolletjes. Toch maakt het veel verschil hoe je er zelf mee om gaat. Of anders gezegd: hoeveel mentale veerkracht je hebt.

Heb je als zzp’er recht op de ziektewet?

Heb je als zzp’er recht op de ziektewet?

Het vooruitzicht ziek te worden als zzp'er is een scenario waar veel ondernemers geen rekening mee houden. Begrijpelijk, want het is veel prettiger om je te focussen op positieve zaken zoals het binnenhalen van uitdagende opdrachten, tevreden klanten en voldoende financiële middelen om leuke dingen te doen. Maar laten we eerlijk zijn, zzp'ers zijn ook gewoon mensen, en een ongeluk of langdurige ziekte kan iedereen overkomen, dus ook jou als zzp'er. En dan komt er geen inkomen binnen, hoe betaal je dan de rekeningen?

Fysieke klachten voorkomen als zzp'er

Fysieke klachten voorkomen als zzp'er

Uit onderzoek blijkt dat veel zzp’ers last hebben van fysieke klachten. Eén van de meest voorkomende klachten zijn lage rugklachten: in 95% van de gevallen is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Niet-ergonomisch werken, een slechte conditie of stress kan dan één van de oorzaken zijn. Hoe kun je rugklachten voorkomen? En hoe kun je omgaan met rugpijn?

Een collectieve zorgverzekering voor zzp'ers

Een collectieve zorgverzekering voor zzp'ers

Als zzp'er krijg je niet doorbetaald bij ziekte. Daarom wil je zo snel mogelijk weer gezond aan de slag. Een goede zorgverzekering is dan onmisbaar. Met de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis of De Friesland ben je goed verzekerd én krijg je korting op jouw premie. De collectiviteit is samen met Het Ondernemerscollectief opgestart. Lees meer!

Wat gebeurt er met je zorgverzekering als zzp'er?

Wat gebeurt er met je zorgverzekering als zzp'er?

Als zzp'er moet je je eigen zorgverzekering regelen. Als je uit loondienst komt, kun je je huidige zorgverzekering in veel gevallen gewoon voortzetten. Echter, let wel op een aantal zaken. Zo komt de collectieve korting van jouw werkgever te vervallen en kan de dekking worden aangepast als je niet meer in het collectief van een werkgever valt. Bekijk dus goed via welk collectief je jezelf gaat verzekeren als zzp'er!