gasten online
Registreer en profiteer!
 

Wat is leasing?

Wil je als zzp’er zakelijk een auto gaan rijden dan heb je verschillende mogelijkheden: je kunt vanuit je eigen vermogen een (bedrijfs)auto aanschaffen, een financiering afsluiten bij de bank óf je gaat een auto leasen. Aan autolease zitten een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van het in eigen beheer hebben van een (bedrijfs)auto.

Leasing: dit kun je ermee als zzp'er

Leasevormen

Lease kent in principe twee vormen: operationele lease en financial lease. Binnen deze twee vormen worden verschillende varianten aangeboden, waarbij de mate van flexibiliteit in looptijd vaak bepalend is.

Operationele lease

De meest voorkomende vorm van autoleasing is operationele lease. In dit geval is de leasemaatschappij juridische eigenaar van de auto en neemt zij alle risico's die verbonden zijn aan het eigendom van de auto op zich. Denk daarbij aan: aanschaf, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, afschrijving, enz. Omdat de auto eigendom is en blijft van de leasemaatschappij wordt de auto niet als vreemd vermogen gezien. Immers: jij hebt alleen het recht tot gebruik van de leaseauto. In de praktijk betekent dit dat je jouw financiële middelen beschikbaar houdt voor je corebusiness. De liquiditeit van jouw onderneming wordt bij deze vorm van autolease dus niet beïnvloed. Sommige leasemaatschappijen bieden ook netto operationele lease aan. Dit is een uitgeklede vorm van operationele lease, waarbij de variabele kosten wel voor jouw rekening en risico zijn. De financiering is in dit geval uitbesteed met als grote voordeel dat de auto een balans neutrale (off balance) positie inneemt.

Financial lease

De leasevorm financial lease is niet meer dan een financiering van de (bedrijfs)auto. Omdat de (bedrijfs)auto als onderpand wordt genomen spreekt men in dit geval wel over leasing. In de praktijk betekent dit dat je als klant juridisch eigenaar bent van de leaseauto.  Doordat het een financiering betreft wordt dit gezien als vreemd vermogen van jouw onderneming en heeft dit invloed op de liquiditeit en solvabiliteit.

De belangrijkste voordelen van leasen

  1. Minder kosten: de investeringen die je doet op het gebied van autolease, drukken niet op de balans van jouw onderneming. De leasekosten zijn volledig fiscaal aftrekbaar.
  2. Betere kostenbeheersing: gedurende de looptijd van het leasecontract weet je exact waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand voor jouw (bedrijfs)auto, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan en grip houdt op de kosten.
  3. Zekerheid: de leasemaatschappij neemt alle risico's over. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoudskosten, de verzekering, aanschaf en afschrijving. Bovendien verzeker je jezelf van mobiliteit. Laat de auto het afweten, dan heb je recht op vervangend vervoer.
  4. Ontzorging: je hoeft niet meer om te kijken naar vervanging, reparaties, onderhoud en de administratie rond je auto. De leasemaatschappij neemt dit voor jou uit handen.

Flexibel en voordelig leasen

Als zzp'er wil je leasen tegen de scherpste prijs, zonder langlopende contracten of onnodige toeters en bellen. Athlon Essential biedt deze mogelijkheid. Met Athlon Essential bepaal je zelf de looptijd van de leaseperiode, afhankelijk van jouw situatie. Zo heb je altijd een leaseauto zoals je hem hebben wilt, zolang als je hem nodig hebt en zonder risico’s. En dat tegen een zeer scherpe prijs. Je kunt een auto voor 1 tot 72 maanden leasen. Athlon Essential is een vorm van Operationele Lease. Je hebt hierbij geen zorgen over onvoorziene kosten als verzekeringen, reparaties en onderhoud. Je betaalt niet voor onnodige extra’s, maar kunt precies de service kiezen die je nodig hebt. Meer weten? Klik op onderstaande link.

Bekijk het auto aanbod van Athlon

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.

LiveZilla Live Chat Software