Aanvraag lease advies voor (startende) zzp'ers

Lease jouw bedrijfsmiddel op maat!ZZP Expert Martijn Pennekamp

Als oud bedrijvenadviseur heb ik honderden bedrijfsmiddelen gefinancierd zoals personenauto's en bedrijfsbussen. Hierdoor weet ik precies wat voor jou als (startende) zzp'er het meest interessant kan zijn.

Financial lease

Mijn voorkeur gaat uit naar het financieren via een Financial Lease constructie. Zo blijf je controle houden over jouw bedrijfsmiddelen als zzp'er.

Lees hieronder waarom ik deze financieringsvorm aanraadt aan zzp'ers.

Heb jij een nieuwe auto of bus gezien en zoek je een financiering op maat? Laat dan jouw gegevens achter via het formulier op deze pagina en ik garandeer je dat je binnen 24 uur geholpen wordt met het beste advies. 

Ontvang gratis lease adviesWaarom kiezen voor Financial Lease als (startende) zzp'er?

Je kunt een auto, bedrijfsbus of ander bedrijfsmiddel op diverse manieren financieren. Als oud bedrijvenadviseur van de bank ging mijn voorkeur voornamelijk uit de Financial Lease oplossing. Hieronder som ik de voor- en nadelen op van deze financieringsvorm voor je op.

De voordelen van Financial Lease

  • Je kunt zelf de auto of bus uitzoeken die jij wilt, je bent niet afhankelijk van de voorraad zoals bij Full Operational Lease
  • Het bedrijfsmiddel wordt jouw eigendom, je kunt er dus mee doen wat je wilt, denk aan andere velgen etc etc
  • Je krijgt extra fiscale voordelen, zo kun je op een bus extra investeringsaftrek (KIA) claimen van 28%
  • De rente van het leasecontract is fiscaal aftrekbaar

De nadelen van Financial Lease

  • De rente is hoger dan bijvoorbeeld hypotheekrente, gelukkig is de rente wel fiscaal aftrekbaar
  • Stel dat je een contract van 3 jaar na 1 jaar wilt openbreken dan betaal je de rentekosten over het gehele contract

Hoe werkt de fiscale aftrekbaarheid van Financial Lease?

Veel zzp'ers denken dat je de leasetermijn kunt aftrekken van de belasting, dit klopt niet! Het leasebedrag bestaat uit rente en aflossing. De rente mag je aftrekken, de aflossing niet. Wel mag je het bedrijfsmiddel afschrijven volgens de geldende fiscale regels.

Rekenvoorbeeld afschrijving

Stel dat je een auto koopt tweedehands voor € 20000 dan moet je eerst de restwaarde bepalen. Mijn vuistregel is de restwaarde op 15% van de aanschafwaarde vast te stellen. Over het verschil schrijf je de auto in 5 jaar af. In dit voorbeeld € 20000 -/- € 3000 (15% van € 20000) = € 17000 / 5 = € 3400 afschrijving per jaar.

Wat kost Financial Lease mij als zzp'er?

Je betaalt een vast maandbedrag aan de financieringsmaatschappij per maand. Stel dat je € 20000 wilt lenen voor een auto die 5 jaar meegaat en na 5 jaar nog € 3000 waard is dan betaal je ongeveer € 383 per maand.

Wat zijn de voorwaarden?

Ben jij een startende zzp'er dan kun je vanaf dag één al een financiering aanvragen, echter moet je dan waarschijnlijk een aanbetaling doen van 10-30%. Ben je langer dan een half jaar zzp'ers dan is dat vaak niet meer nodig. Verder wordt er een krediet- en klantacceptatiecheck gedaan.

Advies nodig?

Wil je advies? Een offerte ontvangen of heb je een andere vraag. Laat dan jouw gegevens achter via het formulier en onze adviseur neemt binnen een uur vrijblijvend contact met je op!

Ontvang gratis lease advies