Grafisch ontwerp en design

Als zelfstandig ondernemer wil je je bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Dit kan niet zonder een pakkende bedrijfsnaam en een aansprekend vormgegeven logo of huisstijl. De eerste indruk is tenslotte hoe (potentiële) klanten zich jou herinneren. In dit dossier vind je artikelen die je hierbij helpen.

Bepaal je bedrijfsvorm en huisstijl

Bepaal je bedrijfsvorm en huisstijl

De manier waarop je jezelf en je bedrijf presenteert is bepalend voor je succes.  Bedenk dus goed wie je bent, wat bij jouw bedrijf past en wat je wilt uitstralen. Een goede huisstijl onderscheidt jou van de concurrent, het versterkt je imago en positionering en draagt bij aan je herkenbaarheid. Je logo zegt iets over jouw product of dienst en waar je voor staat. Lees hier meer.

Bedank je zakelijke relaties met een persoonlijke kerstkaart

Bedank je zakelijke relaties met een persoonlijke kerstkaart

Een kerstkaart kan meer teweegbrengen dan je in eerste instantie misschien denkt. Zeker als die kaart ook nog eens is voorzien van een persoonlijke boodschap, geef je de ontvanger het gevoel dat die zakelijke relatie er toe doet. lees in deze blog hoe je een persoonlijke kerstkaart kunt laten ontwerpen.

Je eigennaam gebruiken als bedrijfsnaam een goed idee?

Je eigennaam gebruiken als bedrijfsnaam een goed idee?

Nogal wat startende ondernemers kiezen ervoor om hun eigennaam als hun bedrijfsnaam te gebruiken. Maar of dat altijd verstandig is?

Hoe ontwerp je een logo?

Hoe ontwerp je een logo?

Een logo is meer dan alleen een afbeelding of een aantal letters. Een logo is het belangrijkste middel om te werken aan je branding. Het vertelt andere mensen wie je bent en waar je voor staat. Een logo ontwerpen doe je stap-voor-stap. In dit stappenplan lees je hoe je jouw eigen unieke logo kunt maken.

Hoe bepaal ik mijn bedrijfsnaam als zzp'er?

Hoe bepaal ik mijn bedrijfsnaam als zzp'er?

De bedrijfsnaam stáát voor jouw onderneming. Als je eenmaal een klantenbestand hebt opgebouwd, kun je niet snel van naam veranderen. Ga daarom niet voor een geinige bedrijfsnaam, neem jezelf en jouw bedrijf serieus. In dit kennisartikel geven wij je een aantal tips voor het bedenken van een goede bedrijfsnaam.