• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Zo regel je jouw pensioen en AOV in een keer

Veel zzp'ers lopen tegen twee problemen aan: ze sluiten geen AOV af omdat dit vaak te duur is, én ze stellen het opbouwen van pensioen uit. Om beide problemen in één keer op te lossen is BrightPensioen een samenwerking aangegaan met het crowdsurance platform SharePeople.

Via het crowdsurance platform SharePeople delen BrightPensioen leden het risico op arbeidsongeschiktheid onderling met andere Bright leden. Maandelijks zetten ze een bedrag opzij voor eventuele zieken. Is er een lid ziek, dan krijgt hij of zij een maandelijks inkomen, geschonken door de andere leden. Het grootste deel dat niet gebruikt wordt voor giften gaat in de pensioenpot! Hoe handig is dat?

Hoe het werkt

Maandelijks storten deelnemers van BrightPensioen een bedrag op hun eigen aparte Bunq bankrekening: € 120 voor een uitkering van € 2.000 per maand, of € 180 voor een uitkering van € 3.000 per maand. Afhankelijk van het ziektepercentage zijn ze een gedeelte kwijt aan donaties. Bij een verzuimpercentage van 1,5% (het gemiddelde voor zzp'ers) is dit minder dan een kwart van de inleg. Het resterende deel kan automatisch worden belegd bij BrightPensioen. Zo spaar je meteen voor jouw pensioen.

Bij arbeidsongeschiktheid krijg je na twee maanden een uitkering voor een periode van maximaal 24 maanden.

Bright Academy

Wil je meer weten over dit onderwerp? BrightPensioen heeft speciaal voor leden de Bright Academy opgezet. Met gratis workshops, webinars en trainingen blijf je hier volledig up-to-date. Lees hier meer over de Bright Academy.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht