Dossier: werkplek

Het belang van een goed ingerichte werkplek voor zzp'ers mag niet worden onderschat, ongeacht of je op een externe locatie werkt of vanuit huis. In dit uitgebreide dossier vind je een informatieve blogs en kennisartikelen met tips en adviezen voor het creëren van een productieve en ergonomisch verantwoorde (online) werkplek die bijdraagt aan jouw professioneel succes en welzijn.

5 tips voor het inrichten van een goede werkplek als zzp’er

5 tips voor het inrichten van een goede werkplek als zzp’er

Yes, je bent voor jezelf begonnen! Lekker ondernemen op jouw manier, wanneer het jou schikt. Herkenbaar toch? Zo startte ik namelijk ook 12 jaar geleden. Het was tijd voor wat anders, ik wilde mijn eigen keuzes maken. Wat ik meenam is een heleboel bagage, kennis en ervaring die ik opgedaan. En minstens zo belangrijk; ik nam het merk van mijn bureaustoel mee naar huis om die stoel ook voor thuis te bestellen.

Het leasen van een Apple-werkplek als zzp’er

Het leasen van een Apple-werkplek als zzp’er

Het leasen van een Apple-werkplek is een slimme oplossing voor zzp’ers die geen grote investering willen doen, maar wel direct willen gebruikmaken van de nieuwste hardware en software van Apple. Je hebt geen hoge aanschafkosten van een MacBook, iPhone, iPad of iMac. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag voor een complete werkplek. 

Zo financier je een MacBook en iPhone voor je Apple werkplek als zzp’er

Zo financier je een MacBook en iPhone voor je Apple werkplek als zzp’er

Zo productief mogelijk zijn in de schaarse uren die je hebt als zzp’er. Dat is het advies wat ik vaak geef aan (startende) zzp’ers. Goede hard- en software is daar een belangrijk onderdeel van. Echter in de praktijk blijkt dat veel startende ondernemers niet zo investeringsbereid zijn om te investeren in een wat duurdere, goede en stabiele laptop of MacBook.

Welke Apple-apparatuur kun je het beste kiezen als zzp’er?

Welke Apple-apparatuur kun je het beste kiezen als zzp’er?

Het is voor jou als zzp’er aantrekkelijk om te kiezen of over te stappen op Apple-producten. De aankoop van een nieuwe device is echter voor de meeste zelfstandig ondernemers een flinke aanslag op het budget. Als je geen groot bedrag wilt uitgeven aan de nieuwste hardware, bestaat er ook de mogelijkheid van Apple-lease voor zzp’ers. Maar welke Apple-apparatuur kun je nu het beste kiezen? 

Hoe gebruik je een Apple iPad zakelijk?

Hoe gebruik je een Apple iPad zakelijk?

Werk jij op kantoor, vanuit huis, onderweg of bij klanten? Werk jij je agenda bij in het koffielokaal bij jou om de hoek met een espresso onder handbereik? Tik je ondertussen een paar e-mails of bekijk en bewerk je foto’s en video’s? Met een iPad heb je een lichtgewicht device tot je beschikking dat zich op al die plekken net zo thuis voelt als jij. Hoe je jouw iPad inzet voor zakelijk gebruik?

De 5 voordelen van planten op je werkplek als zzp’er

De 5 voordelen van planten op je werkplek als zzp’er

Werk jij als zzp’er vanuit huis of een klein kantoor? Een plant is niet alleen een leuke opvulling van dat lege hoekje naast de kast. Planten kunnen het verschil maken. Zeker in je werkomgeving. Dat planten op je werkplek een zuiverende werking hebben, is bij de meesten wel bekend. Maar wist je dat een plantrijke werkomgeving meer voordelen heeft?