Whitepaper 'Wat als je ziek wordt of arbeidsongeschikt?'

Je hoopt er natuurlijk niet op en je doet er alles aan om het te voorkomen. Maar stel je voor dat je door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om te werken. Als zelfstandig ondernemer heb je dan geen inkomsten, want in tegenstelling tot werknemers in loondienst kun je geen aanspraak maken op sociale regelingen. Om een inkomstenval te voorkomen, zul je dus zelf actie moeten ondernemen. In samenwerking met SharePeople hebben we een whitepaper opgesteld waarin we de verschillende mogelijkheden bespreken.

3 manieren om je te verzekeren van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Iedere zzp’er kan zich op 3 verschillende manieren verzekeren van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Met een traditionele AOV via een verzekeraar, bij een schenkkring of bij een netwerk zoals SharePeople. Alle schenkkringen en netwerken doen in de basis hetzelfde: je deelt het risico op arbeidsongeschiktheid met andere zzp’ers. Iedere deelnemer draagt bij aan de kring of het netwerk en als je ziek bent, krijg je een schenking uit de groep. Er wordt geen geld verdiend aan de donaties. En deelnemers of leden worden niet van tevoren gescreend.

In de whitepaper bespreken we de kenmerken van de 3 manieren om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en laten we zien welke kosten hiermee gemoeid zijn. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de voor- en nadelen van een alternatieve arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Met deze informatie kun je zelf bepalen of je jezelf tegen arbeidsongeschiktheid wilt verzekeren en welke manier het beste bij jou past.

Download hieronder het gratis whitepaper.

Onze partners