• Laatste update:
 • Update datum:
 • Leestijd: 1 min

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'er

De aansprakelijkheidsverzekering dekt het risico dat je als zzp'er schade toebrengt aan derden of goederen van derden. Je laat bijvoorbeeld een kop koffie over de laptop van jouw opdrachtgever vallen. Voor dit soort risico’s dien je een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) af te sluiten.

Wat valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen alleen materiële risico’s af. Sommige verzekeraars vergoeden zowel letselschade als materiële schade. Een veelvoorkomende misvatting is dat de bestaande particulier afgesloten aansprakelijkheidsverzekering voldoet. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering sluit echter zakelijk aangegane risico’s uit!

Wat is niet verzekerd?

Schade met of door een motorrijtuig is niet verzekerd. Dit valt onder de rubriek verkeer. Ook opzettelijk toegebrachte schade en schade aan een product of dienst die je geleverd hebt, valt buiten de verzekering.

Verzekerings-helpdesk

Verzekerings-helpdesk

 • Heb je een vraag over verzekeringen?
 • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
 • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft je graag advies.

Wat kun je nog extra verzekeren?

Aanvullend op de aansprakelijkheidsverzekering, kun je verzekeringen afsluiten voor specifieke situaties. Of het afsluiten van aanvullende verzekeringen zinvol cq wenselijk is, is uiteraard afhankelijk van jouw werksituatie.

 • CAR Verzekering:
  Als je zzp'er in de bouw bent, dan bestaat er de Construction All Risk (CAR)-verzekering. Deze verzekering dekt schade aan bouwwerken in aanbouw.

 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:
  Voor bijvoorbeeld accountants, makelaars en architecten bestaat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt mogelijke vermogensschade.

 • Vervoersaansprakelijkheidsverzekering:
  Vervoer je goederen voor jouw beroep? Dan bestaat er een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering is lager dan je denkt. Heb je een beroep met een laag risico? Dan kun je rekening houden met premies die liggen rond de € 10,- per maand. De hoogte van de premie hangt verder af van de hoogte van jouw omzet en of je personeel in dienst hebt. Als dakdekker zal je veel meer premie betalen dan als communicatieadviseur bijvoorbeeld. Bereken hier jouw premie!

Hulp nodig?

Meer informatie nodig over de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering? Speciaal voor jou hebben wij de verzekeringshelpdesk opgezet waar je terecht kunt met deze en andere vragen.

Gratis download

Bekijk alle downloads

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.