gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers

De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers dekt het risico dat je schade toebrengt aan derden of goederen van derden. Je laat bijvoorbeeld een kop koffie over de laptop van jouw opdrachtgever vallen. Voor dit soort risico’s dien je een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) af te sluiten.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen alleen materiële risico’s af. Sommige verzekeraars vergoeden zowel letselschade als materiële schade. Een veelvoorkomende misvatting is dat de bestaande particulier afgesloten aansprakelijkheidsverzekering voldoet. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering sluit echter zakelijk aangegane risico’s uit!

Wat is niet verzekerd?

Schade met of door een motorrijtuig is niet verzekerd. Dit valt namelijk onder de rubriek verkeer. Ook opzettelijk toegebrachte schade en schade aan een product of dienst die je geleverd hebt, valt buiten de verzekering.

Wat kun je nog extra verzekeren?

CAR Verzekering

Als je zzp'er in de bouw bent, dan bestaat er de Construction All Risk (CAR)-verzekering. Deze verzekering dekt schade aan bouwwerken in aanbouw.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voor bijvoorbeeld accountants, makelaars en architecten bestaat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt mogelijke vermogensschade.

Vervoersaansprakelijkheidsverzekering

Vervoer je goederen voor jouw beroep? Dan bestaat er een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering is lager dan je denkt. Heb je een beroep met een laag risico? Dan kun je rekening houden met premies die liggen rond de € 10,- per maand. De hoogte van de premie hangt verder af van de hoogte van jouw omzet en of je personeel in dienst hebt. Als dakdekker zal je veel meer premie betalen dan als communicatieadviseur bijvoorbeeld.

Bereken hier jouw premie!

Hulp nodig?

Meer informatie nodig over de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering? Speciaal voor jou hebben wij de verzekeringshelpdesk opgezet waar je terecht kunt met deze en andere vragen.

 

 

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord