• Laatste update:
 • Update datum:
 • Leestijd: 3 min

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'er

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico wanneer je als zzp'er schade toebrengt aan goederen van derden of lichamelijk letsel. Je laat bijvoorbeeld een kop koffie over de laptop van jouw opdrachtgever vallen of iemand struikelt door jouw toedoen en loopt letsel op. Voor dit soort risico’s dien je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) af te sluiten.

Heb ik een aansprakelijkheidsverzekering als zzp'er nodig?

Voordat we verder ingaan op deze verzekering raden wij jou aan om onderstaande scan te maken zodat je een beeld krijgt of je echt wel een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) nodig hebt! Na het invullen van de scan kun je eventueel direct een berekening maken van de hoogte van de premie.

Wat valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen materiële risico’s en letselschade aan derden. Een veelvoorkomende misvatting is dat de bestaande particulier afgesloten aansprakelijkheidsverzekering voldoet. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering sluit echter zakelijk aangegane risico’s uit!

Wat is niet verzekerd?

Schade met of door een motorrijtuig is niet verzekerd. Dit valt onder de rubriek verkeer. Ook opzettelijk toegebrachte schade en schade aan een product of dienst die je geleverd hebt, valt buiten de verzekering.

Bereken je premie

Een zakelijke schadeverzekering al vanaf € 10 per maand.

Bereken via ikwordzzper eenvoudig je premie en sluit direct een zakelijke verzekering bij ABN-AMRO Verzekeringen.

Bereken je premie

➤ Sluit direct af

Geen KvK nummer? Vraag gratis advies of premieberekening aan!

Wat kun je nog extra verzekeren?

Aanvullend op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, kun je verzekeringen afsluiten voor specifieke situaties. Of het afsluiten van aanvullende verzekeringen zinvol dan wel wenselijk is, is uiteraard afhankelijk van jouw werksituatie.

 • CAR Verzekering:
  Als je zzp'er in de bouw bent, dan bestaat er de Construction All Risk (CAR)-verzekering. Deze verzekering dekt schade aan bouwwerken in aanbouw als je ook eindverantwoordelijk bent voor de opdracht.

 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:
  Voor bijvoorbeeld accountants, IT’ers, PR & Marketing, HRM & Finance, consultants, makelaars en architecten bestaat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt mogelijke vermogensschade.

 • Vervoersaansprakelijkheidsverzekering:
  Vervoer je goederen voor jouw beroep? Dan bestaat er een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Voor veel beroepen heb je al voor €10,- in de maand een complete aansprakelijkheidsdekking.

Bereken hier jouw premie


Hulp nodig?

Meer informatie nodig over de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering? Speciaal voor jou hebben wij via Het Ondernemerscollectief de verzekeringshelpdesk opgezet waar je terecht kunt met deze en andere vragen over verzekeringen.

Verzekeringshelpdesk

Verzekeringshelpdesk

 • Heb je een vraag over verzekeringen?
 • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
 • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft advies.

Onze partners

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!