• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Gelukkig valt er wat te kiezen als alternatief voor een standaard AOV

‘Vertrouwen is het belangrijkste ingrediënt’, kopte de zaterdagse Volkskrant in een groot artikel over Broodfondsen. En ja, dat beamen we volledig. Maar aan vertrouwen zit altijd een eind, zoals het artikel ook laat zien. Gelukkig valt er tegenwoordig wat te kiezen als je een schenkkring zoekt om je arbeidsongeschiktheidsverzekering te regelen als zzp'er.

Het platform ‘Ikwordzzper’ zette afgelopen zomer de verschillende vormen van schenkkringen op een rij. Het Broodfonds is de oudste vorm, uit 2006, én de vorm die centraal staat in het Volkskrant-artikel. SharePeople is in 2017 gestart en bijvoorbeeld SamSamKring (met AOV Bouw) in 2018. De vraag is natuurlijk: wat zijn nu de verschillen?

Om de Volkskrant te citeren: ‘Alternatieven voor de wat argwanender medemens bestaan trouwens wél: de afgelopen jaren zijn meerdere zogeheten schenkkringen opgericht waarbij wél een arbo-arts komt kijken, zoals SharePeople en SamSamkring.’ En concludeert: ‘Een soort broodfonds-min-vertrouwen, eigenlijk.’En om te citeren uit het vergelijkend warenonderzoek van het platform Ikwordzzper: ‘De overeenkomsten van de onderzochte schenkkringen is de manier hoe ze werken. (…) SharePeople is de enige oplossing waar je iedere maand het niet benutte bedrag weer mag opnemen.’ Je kunt dit bedrag dan ook gebruiken voor je pensioen. Daarmee heb je dus twee vliegen in een klap geregeld.

Vertrouwen in je schenkkring

En ja het klopt, bij SharePeople heb je contact met een arbo-arts als je ziek wordt. Je meldt je dan bij Capability. Capability is een gerenommeerde arbodienstverlener die speciaal voor de ondernemers van SharePeople een dienst heeft ontwikkeld. Wat wij belangrijk vinden is dat de arts die je daar tegen komt geen belang heeft bij het wel of niet goedkeuren van je ziekmelding. Samen met een team van professionals werkt hij (of zij) aan jouw herstel. En natuurlijk doen ze geen inhoudelijke mededelingen over je ziekte.

Het grote voordeel? We kunnen elkaar binnen ons netwerk blijven vertrouwen en samen bouwen aan een (nog) beter ondernemersklimaat voor ons allemaal.

Al die aandacht in de pers, zoals het artikel in de krant, laat zien dat een schenkkring een steeds volwaardiger alternatief wordt voor een traditionele AOV. Zeker nu er wat te kiezen valt en iedereen het vangnet kan vinden die bij zijn of haar ondernemerschap past.

Als jij ook vindt dat SharePeople het beste alternatief is voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit je dan aan en wordt deelnemer.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw

Cosmas Blaauw is oprichter van SharePeople en een sociaal ondernemer pur sang. Zijn missie is om verzekeren weer 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar te maken.

Cosmas is altijd op zoek naar hoe het anders (en socialer) kan, niet door het aan de overheid over te laten, maar door middel van ondernemerschap. Dat deed hij eerder in ontwikkelingssamenwerking en de zorg en nu dus ook in de manier waarop (zelfstandig) ondernemers risicodelen.