Dossier: voorwaarden en contracten

Een nieuwe zakenrelatie aangaan is niet alleen heel leuk, maar ook spannend. Want stel: het loopt anders dan je had gehoopt. Jullie zijn het oneens over de afspraak of er ontstaat een conflict. Wat zijn dan jouw rechten en plichten? Hoe kun je als zzp'er het beste risico's beperken? Om veilig te kunnen ondernemen is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In dit dossier, opgesteld in samenwerking met HalloLex, lees je van alles over het opstellen van contracten en (algemene) voorwaarden.

Een verwerkersovereenkomst opstellen volgens de AVG

Een verwerkersovereenkomst opstellen volgens de AVG

Door de inwerkingtreding van de AVG - de Algemene Verordening Gegevensbescherming -, zijn jouw overeenkomsten en contracten belangrijker dan ooit. Als jij een andere partij inschakelt om bepaalde gegevens te verwerken, moet je duidelijk op papier hebben staan wat die partij wel of niet mag verwerken. Besteed jij bijvoorbeeld je administratie uit aan een boekhouder? Dan moet je zo'n zogenoemde verwerkersovereenkomst opstellen. In dit artikel lees je waarom je zo'n overeenkomst moet hebben en wat er onder andere in staat.

Korting op algemene voorwaarden op maat!

Korting op algemene voorwaarden op maat!

Als ondernemer kun je er niet omheen: algemene voorwaarden opstellen. Met algemene voorwaarden voorkom je risico's en juridische conflicten, heb je zekerheid bij het zakendoen en bespaar je tijd én kosten. Wil jij zorgeloos ondernemen? Doe het veilig bij HalloLex! Via Het Ondernemerscollectief krijg je nu 10% korting op het laten maken van algemene voorwaarden op maat.

Gratis download: algemene voorwaarden voor zzp'ers

Gratis download: algemene voorwaarden voor zzp'ers

Op zoek naar een gratis voorbeeld algemene voorwaarden? Download diverse voorbeelden voor zzp'ers in de zakelijke dienstverlening of algemene leveringsvoorwaarden via deze pagina. Wil je voorwaarden op maat? Maak dan gebruik van het voordelige aanbod via Het Ondernemerscollectief in samenwerking met HalloLex, waarbij je o.a. 10% korting krijgt op het laten maken van voorwaarden op maat.

Zo stel je algemene voorwaarden op!

Zo stel je algemene voorwaarden op!

Algemene voorwaarden zijn de regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van overeenkomsten. In je algemene voorwaarden leg je de wederzijdse rechten en verplichtingen zo duidelijk en volledig mogelijk vast. Met deze algemene voorwaarden kun je conflicten voorkomen omdat je heel duidelijk maakt wat jouw voorwaarden zijn. Lees hier hoe je algemene voorwaarden opstelt als zzp'er.

Een contract mondeling of schriftelijk afsluiten?

Een contract mondeling of schriftelijk afsluiten?

Als zzp'er sluit je regelmatig contracten (overeenkomsten) met klanten en opdrachtgevers. Als je iets verkoopt of verhuurt, dan ontstaat er automatisch een contract. Sluit je dit mondeling of schriftelijk af? En wat zijn dan jouw rechten en plichten?