gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat is microfinanciering?

De start van een bedrijf gaat vaak gepaard met investeringen. Voor startende ondernemers kan het lastig zijn om een lening van de bank te krijgen. Een microkrediet kan dan uitkomst bieden. In dit artikel lees je vijf vaak gestelde vragen én de antwoorden daarop over microfinanciering.

Dit kun je als zzp'er met microfinanciering

Wat is microfinanciering?

Microfinanciering is de combinatie van op de (startende) ondernemer gerichte coaching en het verstrekken van een microkrediet van maximaal € 50.000,-. Een microkrediet kun je gebruiken voor de start van je bedrijf of om je bedrijf uit te breiden. Hieraan verbonden is de mogelijkheid om zowel tijdens als na de startfase van de onderneming gebruik te maken van begeleiding door een coach. Dit is zeker aan te bevelen, omdat coaching jouw kans op succes aanzienlijk vergroot.

Voor wie is microfinanciering?

Microfinanciering is speciaal bedoeld voor kleine en startende ondernemers die problemen ondervinden bij het krijgen van een krediet bij een reguliere bank, bijvoorbeeld omdat zij over onvoldoende onderpand beschikken of op korte termijn te weinig zekerheid kunnen bieden voor het aflossen van het krediet. Het gaat hierbij in het bijzonder om zzp'ers en ondernemers met minder dan vijf werknemers.

Wat is het doel van microfinanciering?

Het voornaamste doel van microfinanciering is het stimuleren van de kredietverlening aan het kleinbedrijf. De laatste jaren is het er voor kleine en startende ondernemers niet gemakkelijker op geworden om een krediet te krijgen via de reguliere financiële instellingen. De overheid wil deze groep ondernemers een handje helpen door extra in microfinanciering te investeren. De microkredieten worden uiteindelijk toegewezen door Qredits, een gespecialiseerde kredietverlener die zich richt op de financiering van kleine ondernemingen in Nederland.

Qredits is geen bank, maar een landelijke kredietinstelling. Het betreft hier een samenwerkingsverband van ABN AMRO, ING Nederland, Rabobank Nederland, Triodos Bank en Bank Nederlandse Gemeenten, die mogelijk wordt gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken aan Wonen.

Je kunt via de Qredits-website een online kredietaanvraag doen.

Wat heb ik aan een ondernemerscoach?

Je hebt voor het ondernemerschap gekozen of gaat hiervoor kiezen omdat je onder andere veel waarde hecht aan zelfstandigheid. Je wilt de meeste zaken graag zelf regelen. Bij het starten en runnen van een bedrijf komt veel kijken. Dan kan het fijn zijn als je advies krijgt van een coach, die af en toe met je meekijkt en jou kan helpen met zaken waar jij minder van weet. Om die reden gaat het bij microfinanciering vaak niet alleen om het verstrekken van het krediet; een traject van intensieve coaching en begeleiding is minstens zo belangrijk.

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze coaches?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

Heb jij recht op geld uit het coronafonds 3.0?

Start gratis de ZZP Coronascan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord