gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe leg jij jouw domeinnaam vast als zzp’er?

Stel je voor… een potentiële klant heeft over jouw bedrijf gehoord en wil graag meer informatie. Hij zoekt via Google maar je bent niet te vinden. Je concurrent wel… Een gemiste kans dus voor jou. Als zzp’er is het dus noodzakelijk om goed na te denken over je online zichtbaarheid.

De eerste stap die je zet bij het ontwikkelen van een website is het bedenken van een goede domeinnaam. Een domeinnaam is het adres waarop je online bereikbaar bent. Denk hierbij aan gamma.nl of bol.com. Om je te helpen met het bedenken van een goede domeinnaam hebben we een aantal tips op een rijtje voor je gezet in dit artikel. Als je hebt besloten welke domeinnaam je wilt gebruiken voor je website is het noodzakelijk om deze vast te leggen.

Domeinnaam vastleggen

Er zijn diverse sites waar je een domeinnaam kunt vastleggen / registreren. Een partij die hiervoor veel mogelijkheden biedt is Argeweb. Behalve een domeinnaam vastleggen kun je hier ook een hostingpakket regelen. Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje webruimte op een server waarop je de bestanden die jouw website vormen opslaat. Een hostingpakket heb je dus nodig om je website te bouwen en bijvoorbeeld e-mail adressen voor jouw bedrijf te creëren.

Domeinnaam beschikbaarheid controleren via Argeweb

Met de domeinnaam check kun je gratis controleren of de websitenaam die je graag wilt hebben nog beschikbaar is. Na het uitvoeren van de check krijg je te zien wat de opties zijn.

1. Registreren: je domeinnaam is vrij

Als de check aangeeft dat je naam nog beschikbaar is, kun je deze direct registreren. Als je ook voor webhosting kiest, is de registratie van de domeinnaam het eerste jaar gratis bij Argeweb!

2. Verhuizen: er is nog een kans!

Na het uitvoeren van de domeincheck kun je de melding krijgen dat het domein verhuisd kan worden. Dit betekent dat deze door iemand anders of door jezelf bij een andere hostingprovider is geregistreerd. Er is dan nog een kans dat je de domeinnaam kunt claimen door te kiezen voor een andere extensie zoals .shop, .nl of .com.

Als de naam al door iemand geclaimd is maar niet actief wordt gebruikt, kun je een voorstel doen aan de huidige eigenaar om het domein over te kopen. Kies je voor deze optie, dan is een correcte verhuizing essentieel. Je kan als eerste proberen de gegevens van de domeinnaamhouder te achterhalen. Bij de check van SIDN.nl zie je wie de eigenaar van het domein nu is.

3. Bezet: tijd om een alternatieve domeinnaam te verzinnen

Is het domein bezet en niet over te kopen? Het enige wat je dan kunt doen, is een nieuwe naam verzinnen. Vul tijdens het domeinnaam checken een paar alternatieven in. Je ziet dan meteen de beschikbaarheid van de nieuwe naam. Lees meer tips over het bedenken van een goede domeinnaam in dit artikel. Meer tips over het inrichten van een website lees je hier.

Downloads

Whitepaper 

Jouw eigen website (laten) maken

Whitepaper 

Jouw marketingcommunicatie strategie bepalen

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord