Financiering

Als startende ondernemer kun je vaak niet zonder startkapitaal. Dit is een geldbedrag waarmee je jouw bedrijf kunt financieren. Dit kan op diverse manieren, afhankelijk van de hoogte van het bedrag en hoe snel je financiering nodig hebt. In dit dossier lees je alles over de verschillende mogelijkheden om startkapitaal voor je onderneming te realiseren.

Wat is microfinanciering?

Wat is microfinanciering?

De start van een bedrijf gaat vaak gepaard met investeringen. Voor startende ondernemers kan het lastig zijn om een lening van de bank te krijgen, bijvoorbeeld omdat je nog geen cijfers kunt overleggen voer de bedrijfsresultaten. Een microkrediet kan dan uitkomst bieden. In dit artikel lees je wat microfinanciering inhoudt en hoe je deze kunt aanvragen.

Wat is leasing zzp

Wat is leasing zzp

Wil je als zzp'er zakelijk een auto gaan rijden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden: je kunt vanuit je eigen vermogen een (bedrijfs)auto aanschaffen, een financiering afsluiten bij de bank óf je gaat een auto leasen. Autolease heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een (bedrijfs)auto. Maar ook machines en andere bedrijfsmiddelen kun je leasen.

Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Als zzp’er kun je met financial lease een auto kopen zonder deze in één keer te hoeven betalen. Je bent direct economisch eigenaar en omdat de Belastingdienst de aanschaf van een auto met behulp van financial lease ziet als een investering profiteer je van veel fiscale voordelen. Zo is de rente volledig aftrekbaar. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van financial lease.

Welke kredietvormen zijn er voor zzp'ers?

Welke kredietvormen zijn er voor zzp'ers?

Op zoek naar (aanvullende) financiering voor jouw bedrijf? Deze 9 methodes zijn voor starters het meest gangbaar om aan startkapitaal te komen.

In 5 stappen naar financiering voor jouw onderneming

In 5 stappen naar financiering voor jouw onderneming

Het vinden en verkrijgen van een kleinere bedrijfslening kan een uitdaging zijn. Dus kun je maar beter goed voorbereid zijn. In dit kennisartikel lees je hoe je in vijf stappen de juiste financieringsvorm kiest én krijgt.

 

Hoe krijg ik een zakelijke lening als zzp'er zonder jaarcijfers?

Hoe krijg ik een zakelijke lening als zzp'er zonder jaarcijfers?

Het aanvragen van een zakelijke lening bij een bank zonder jaarcijfers valt niet mee als zzp'er. Dankzij de andere voorwaarden kan het in dat geval interessant zijn om te kijken naar alternatieve vormen van financiering, zoals factoring.

Wat kun je met crowdfunding als zzp'er?

Wat kun je met crowdfunding als zzp'er?

Stel, je hebt een fantastisch idee voor een bedrijf of project. Maar het ontbreekt je aan geld om het idee waar te maken. Hoe kom je aan (start-)kapitaal? Een van de mogelijkheden die je kunt overwegen, is crowdfunding. Vrij vertaald: investeren door de massa. In dit artikel lees je er alles over.

Qredits loodst ondernemers door coronacrisis met overbruggingskrediet

Qredits loodst ondernemers door coronacrisis met overbruggingskrediet

Je hebt als zzp'er een winstgevende onderneming en grote plannen voor de toekomst. Dan komt de coronacrisis en zie je je omzet verdampen. Dit is wat veel zelfstandig ondernemers de afgelopen maanden is overkomen. Qredits wil juist deze bedrijven helpen, onder andere door het aanbieden van een corona-overbruggingskrediet. Lees hier wat dit inhoudt.

Het Qredits corona-doorstartkrediet voor ondernemers

Het corona-doostartkrediet voor ondernemers

Het kabinet stelt € 200 miljoen beschikbaar voor leningen aan mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. Ondernemers kunnen het geld gebruiken voor herstarten, uitbreiden of aanpassen van hun bedrijfsactiviteiten. Belangrijkste voorwaarde is dat bedrijven komen tot goede afspraken met hun schuldeisers en dat het bedrijf in de kern gezond is.