gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: factoring

Als zzp'er kun je niet altijd wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Wist je dat daar oplossingen voor zijn? Door middel van factoring wordt je factuur voorgefinancierd en ontvang je binnen 24 uur het factuurbedrag. In dit dossier lees je handige tips en artikelen over factoring en hoe het in zijn werk gaat.

Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY.

Drie tips om je liquiditeit te verhogen

Een goede liquiditeit is van belang als je wilt dat je onderneming door kan groeien, maar het is daarnaast ook prettig om te weten dat je jouw rekeningen kan betalen. Een goede liquiditeit kan daarnaast een eis zijn als je leveranciers op rekening wilt betalen of het kan benodigd zijn om een financiering aan te vragen. Je liquiditeit zegt namelijk iets over de financiële gezondheid van je onderneming. Ben jij op zoek naar mogelijkheden om je liquiditeit te verhogen? Dan bestaan daarvoor meerdere mogelijkheden.

Meer informatie

Debiteurenfinanciering: wat is het?

Debiteurenfinanciering is een vorm van financiering gebaseerd op het uitstaande debiteurensaldo. Het debiteurensaldo kan behoorlijk oplopen door lange betalingstermijnen of door bijvoorbeeld een snelle groei van je onderneming waarbij je meer facturen uit gaat sturen. Het geld in kas raakt op. Hierdoor kan je in een financiële spagaat terecht komen, waarbij het steeds lastiger wordt om bijvoorbeeld inkopen te doen, personeel te betalen of om gewoonweg te leven. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd. Wil je weten hoe dit in kunt zetten voor jouw bedrijf?

Meer informatie

Alternatieve financiering inzetten

Als je op zoek bent naar een extra financieringsvorm, dan denk je waarschijnlijk allereerst aan klassieke, of traditionele financieringen, zoals een banklening. Echter: op het moment dat je verder onderzoek gaat doen, zal je erachter komen dat er een groot aantal voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening. Denk hierbij aan minimale omzeteisen en bijvoorbeeld een opgebouwde bestaansduur. Maar wat is het alternatief?

Meer informatie

Downloads

Whitepaper 

Laat je bedrijf groeien met hulp van factoring

Bekijk alle downloads

 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.