gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: factoring

Als zzp'er kun je niet altijd wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Wist je dat daar oplossingen voor zijn? Door middel van factoring wordt je factuur voorgefinancierd en ontvang je binnen 24 uur het factuurbedrag. In dit dossier lees je handige tips en artikelen over factoring en hoe het in zijn werk gaat.

Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY.

Wat is factoring?

Om verschillende redenen kan het zijn dat je eigenlijk niet kunt wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. In dat geval kan het een oplossing en uitkomst zijn om je debiteuren te financieren. Dit heet factoring. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen verschillende vormen van factoring en gaan we in het bijzonder in op American factoring. Wat het precies inhoudt, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn lees je in dit artikel.

Meer informatie

Welke kredietvormen zijn er voor zzp'ers?

Veel startende ondernemers kunnen niet zonder startkapitaal. Ofwel, een bedrag waarmee je de start van jouw bedrijf kunt financieren. Startkapitaal kun je op verschillende manieren verkrijgen, afhankelijk van de hoogte van het bedrag en op welke termijn je wilt lenen. In dit artikel hebben we de belangrijkste mogelijkheden om startkapitaal te realiseren voor je op een rijtje gezet.

Meer informatie

Drie tips om je liquiditeit te verhogen

Een goede liquiditeit is van belang als je wilt dat je onderneming door kan groeien, maar het is daarnaast ook prettig om te weten dat je jouw rekeningen kan betalen. Een goede liquiditeit kan daarnaast een eis zijn als je leveranciers op rekening wilt betalen of het kan benodigd zijn om een financiering aan te vragen. Je liquiditeit zegt namelijk iets over de financiële gezondheid van je onderneming. Ben jij op zoek naar mogelijkheden om je liquiditeit te verhogen? Dan bestaan daarvoor meerdere mogelijkheden.

Meer informatie

Wat is DSO (Days Sales Outstanding)?

De term Days Sales Outstanding (DSO) staat voor het gemiddeld aantal dagen dat een factuur openstaat. Vanaf het moment dat de dienst of het product geleverd is tot aan het moment van betaling. Hoe lager de DSO van je onderneming is, hoe beter. Een lage DSO-ratio geeft een positief beeld over je bedrijf en wil zeggen dat facturen snel worden geïncasseerd. Maar hoe zorg je ervoor dat je DSO zo laag mogelijk is en blijft? En wat zijn de gevolgen van een hoge DSO?

Meer informatie

In 5 stappen naar financiering voor jouw onderneming

Het vinden, aanmelden en verkrijgen van goedkeuring voor een kleinere bedrijfslening kan een uitdaging zijn. Wil je zo soepel mogelijk de financiering van jouw onderneming regelen, dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. In dit kennisartikel lees je hoe je in vijf stappen de juiste financieringsvorm kiest én krijgt.

Meer informatie

Debiteurenfinanciering: wat is het?

Debiteurenfinanciering is een vorm van financiering gebaseerd op het uitstaande debiteurensaldo. Het debiteurensaldo kan behoorlijk oplopen door lange betalingstermijnen of door bijvoorbeeld een snelle groei van je onderneming waarbij je meer facturen uit gaat sturen. Het geld in kas raakt op. Hierdoor kan je in een financiële spagaat terecht komen, waarbij het steeds lastiger wordt om bijvoorbeeld inkopen te doen, personeel te betalen of om gewoonweg te leven. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd. Wil je weten hoe dit in kunt zetten voor jouw bedrijf?

Meer informatie

Alternatieve financiering inzetten

Als je op zoek bent naar een extra financieringsvorm, dan denk je waarschijnlijk allereerst aan klassieke, of traditionele financieringen, zoals een banklening. Echter: op het moment dat je verder onderzoek gaat doen, zal je erachter komen dat er een groot aantal voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening. Denk hierbij aan minimale omzeteisen en bijvoorbeeld een opgebouwde bestaansduur. Maar wat is het alternatief?

Meer informatie

Downloads

Whitepaper 

Laat je bedrijf groeien met hulp van factoring

Bekijk alle downloads

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord