Dossier: succesvol online als zzp'er

Voor een zzp'er is een website een vereiste voor succes. Het is je online visitekaartje en de manier om potentiële klanten met je te laten kennismaken. Je hebt webhosting en een domeinnaam nodig. Je wilt snel internet en je website of webshop goed beveiligen. In dit dossier vind je handige tips en artikelen om je daarmee te helpen!

10 effectieve manieren om gebruik te maken van ChatGPT

10 effectieve manieren om gebruik te maken van ChatGPT

ChatGPT van OpenAI heeft veel mensen al verbaasd met zijn krachtige mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie. Naast dat het een populair hulpmiddel is voor studenten en scholieren, biedt het ook diverse zakelijke toepassingen voor zzp'ers. Hier zijn tien handige manieren waarop jij ChatGPT kunt inzetten:

10 onmisbare websites voor Nederlandse zzp'ers

10 onmisbare websites voor Nederlandse zzp'ers

Als zzp'er is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien. Gelukkig zijn er tal van websites die je hierbij kunnen helpen. Hieronder vind je een lijst van de meest gebruikte websites door zzp'ers, naast de gebruikelijke Google en bankwebsites.

Simpel factureren met deze handige websites voor zzp'ers

Simpel factureren met deze handige websites voor zzp'ers

Offertes, administratie en facturen maken zijn essentiële onderdelen van ondernemerschap, maar niet altijd de favoriete bezigheden van zzp'ers. Gelukkig zijn er websites en clouddiensten die je kunnen helpen deze taken te automatiseren en zo je werkzaamheden te vereenvoudigen. Hier zijn de 5 beste websites voor het maken van online facturen voor jou als zzp'er.

100 beste webtools voor (startende) ondernemers

100 beste webtools voor (startende) ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers. De handigste websites en clouddiensten voor ondernemers. Van projectmanagement tot aan design & vormgeving sites. Laat deze tools je helpen bij ondernemen

Succesvol online

Succesvol online

Met een goede website zet jij jouw bedrijf op de kaart. In dit kennisartikel delen we met jou een aantal handige tips om je website zo goed mogelijk in te richten en zo goed mogelijk vindbaar te zijn voor jouw klanten.

Wat is een goede domeinnaam?

Wat is een goede domeinnaam?

Een domeinnaam kiezen als zzp'er lijkt heel eenvoudig, maar het is van belang om goed na te denken over de naam van jouw website. In dit kennisartikel delen we een aantal handige tips voor het bepalen van jouw ideale domeinnaam!

Wat is online marketing?

Wat is online marketing

Online marketing is uit geen enkele bedrijfsstrategie meer weg te denken. Het is daarom erg belangrijk om goed te begrijpen wat online marketing, ook wel internet marketing genoemd, precies inhoudt en wat je ermee kunt. In dit kennisartikel lees je alles over dit onderwerp.

Hoe komt mijn website hoger in Google?

Hoe komt mijn website hoger in Google

Wil je als zzp'er gevonden worden door klanten, dan is een hoge positie in Google onmisbaar. In dit artikel lees je hoe je jouw SEO ranking (organische zoekresultaten) kunt verbeteren en hoe je gebruik kunt maken van betaalde zoekresultaten die je kunt kopen via Google Ad (SEA).

Hoe maak je jouw eigen Wordpress website als zzp'er?

Hoe maak je jouw eigen Wordpress website als zzp'er

WordPress is een relatief eenvoudig systeem om zelf een website mee te bouwen. Maar voordat je van start kunt gaan met het ontwerpen van jouw website, is het noodzakelijk om een aantal zaken te regelen zoals het registreren van een domeinnaam en webhosting. In dit artikel vind je een stappenplan hoe je aan de slag kunt gaan met het bouwen van jouw website. 

Hoe leg je jouw domeinnaam vast als zzp'er?

Hoe leg je jouw domeinnaam vast als zzp'er

De eerste stap die je zet bij het ontwikkelen van een website, is het bedenken van een goede domeinnaam. Een domeinnaam is het adres waarop je online bereikbaar bent. Het ligt voor de hand om hier je bedrijfsnaam voor te gebruiken. Als je hebt besloten welke domeinnaam je wilt gebruiken voor je website is het noodzakelijk om deze vast te leggen.

Hoe bouw je een webshop als zzp'er?

Hoe bouw je een webshop als zzp'er

Een webshop kan een prettige en soms noodzakelijke aanvulling zijn op je bedrijfsopbrengsten. De kosten voor het starten van een webshop zijn relatief laag en je hoeft er geen ict-expert voor te zijn. In dit artikel lees je een stappenplan voor het starten van jouw webshop.

6 tips om de digitale veiligheid van je bedrijf te verbeteren

6 tips om de digitale veiligheid van je bedrijf te verbeteren

Cyberincidenten zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Soms zijn ze het gevolg van een technische storing of menselijk handelen, vaak ook is er opzet in het spel. Ook jouw bedrijf, hoe klein ook, kan erdoor geraakt worden. Met deze tips verbeter je de digitale beveiliging van je bedrijf.

Zijn internetkosten aftrekbaar als zzp'er?

Zijn internetkosten aftrekbaar als zzp'er?

Wil jij als zzp'er weten of je internetkosten fiscaal aftrekbaar zijn? Het maakt uit of je vanuit huis of kantoor werkt en of je een privé abonnement of zakelijk abonnement bij een internetprovider hebt. In dit artikel kom je te weten of je de internetkosten deels of volledig mag aftrekken. En wat je moet doen om maximaal te profiteren van jouw internetabonnement. 

Hoe wapen je je als zzp’er tegen cybercrime?

Hoe wapen je je als zzp’er tegen cybercrime?

Cybercrime is een voortdurend gevaar voor ondernemers, van klein tot groot. Twee op de drie bedrijven in Nederland loopt grote cyberrisico’s. De gemiddelde schade voor een ondernemer die slachtoffer wordt van cybercriminaliteit loopt al snel in de tienduizenden euro’s. Het aantal gedupeerden onder zzp’ers en mkb’ers is procentueel het hoogst. Wat kun je als zzp’er doen om de risico’s te beperken?     

5 tips voor besparen op zakelijke internetkosten

5 tips voor besparen op zakelijke internetkosten

Wist je als zzp'er al dat je veel voordeel uit je internetabonnement kunt halen? Heb je er al eens aan gedacht om over te stappen van een privé abonnement naar zakelijk internet? En dit te combineren met een zakelijk telefoonabonnement? Wij geven je 5 tips om als zzp'er te besparen op je zakelijke internetkosten.

Webshop starten? Software vergelijken

Webshop starten? Software vergelijken

Wil jij als zzp'er starten met jouw eigen webshop? Er is diverse software voor het opstarten van een webwinkel. De meest gangbare pakketten voor zzp'ers hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Bekijk zelf de beoordelingen en prijzen van de diverse pakketten.

Zo bespaar je € 875,- op je internetkosten als zzp'er

Zo bespaar je € 875,- op je internetkosten als zzp'er

Iedere zzp'er heeft behoefte aan snel en vooral stabiel internet. Wat veel zzp'ers niet weten is dat ze hun privé internetabonnement op de zaak kunnen zetten en de kosten deels kunnen aftrekken van de Belasting. Hoe dat werkt leg ik je uit in deze blog.

Hoe cybercriminelen AI-tools zoals ChatGPT inzetten

Hoe cybercriminelen AI-tools zoals ChatGPT inzetten

ChatGPT is ongelooflijk veelzijdig en doorgaans behoorlijk bekwaam. Maar naast zijn legitieme gebruik wordt deze AI-tool van OpenAI, net als andere Large Language Models (LLM's), ook door hackers ingezet. Op papier opent dit de deur naar verontrustende mogelijkheden: in combinatie met stemkloontechnologie kan het bijvoorbeeld lijken alsof je daadwerkelijk met je manager aan de telefoon spreekt, die je vervolgens vraagt een specifieke transactie uit te voeren. Hoe benutten hackers LLM's zoals Voice.ai? En wat kun je doen om jezelf hiertegen te beschermen?

Met deze 9 tips houd je je social media accounts veilig tegen hackers

Met deze 9 tips houd je je social media accounts veilig tegen hackers

Hier zijn negen handige tips om je social media-accounts te beschermen tegen hackers, wat vaak over het hoofd wordt gezien door veel bedrijven. Social media vormen namelijk een aanzienlijk risico voor cybersecurity. Wil je ransomware, identiteitsfraude en het lekken van gevoelige informatie voorkomen? Hier zijn manieren om jezelf te beschermen.