gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

In 5 stappen naar financiering voor jouw onderneming

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het vinden, aanmelden en verkrijgen van goedkeuring voor een kleinere bedrijfslening kan namelijk een uitdaging zijn. Dus je kan maar beter goed voorbereid zijn. In dit kennisartikel lees je hoe je in vijf stappen de juiste financieringsvorm kiest én krijgt.

Vijf stappen: zo financier je jouw bedrijf!

Vaak worden er strenge eisen gesteld aan het verkrijgen van financiering. Denk hierbij aan het hebben van een positieve cashflow, goede jaarcijfers en een solide businessplan. Het verkrijgen van een lening bij de bank is voor kleinere ondernemingen vaak erg lastig. Toch is een lening of alternatieve vorm van financiering voor veel bedrijven wenselijk. En soms ook hard nodig om een bedrijf te starten, te laten groeien of om de dagelijkse kosten (zoals lonen en inventaris) te dekken.

Stap 1: waarom heb je het geld nodig?

Op het moment dat je op zoek gaat naar financiering, zal je deze vraag te horen krijgen. En jouw antwoord zal hoogstwaarschijnlijk overeen komen met één van de volgende punten:

    • Om een bedrijf te starten
    • Om de dagelijkse kosten te managen
    • Om je bedrijf te laten groeien

Stap 2: bepaal welke vorm van financiering geschikt is voor je bedrijf

De reden(en) waarom je op zoek bent naar financiering, bepaalt welke vorm van financiering geschikt is voor je bedrijf. Op het moment dat je een bedrijf start, is de kans klein om een lening bij de bank te krijgen in het eerste jaar van het bestaan. In het eerste bestaansjaar van een onderneming zijn er namelijk nog niet voldoende cijfers bekend waarop een lening kan worden afgegeven. Daarnaast wordt van je verwacht dat je een goed doordacht ondernemingsplan hebt en dien je vaak te beschikken over een hoog startkapitaal.

De alternatieve vormen van financiering (naast lenen bij de bank) zijn zakelijke creditkaarten, leningen van vrienden of familie, crowdfunding, eigen vermogen, financial lease, investeerders (business angels), een microlening bij een onafhankelijke geldverstrekker of je kunt gebruik maken van factoring.

De volgende financieringsvormen zijn het meest geschikt om de dagelijkse kosten te dekken, of om groeimogelijkheden voor je bedrijf te realiseren:

Een banklening
Een banklening geeft je de beschikking over een geldbedrag voor het betalen van kosten voor je onderneming. Dit kan inventaris zijn, maar bijvoorbeeld ook het investeren in apparatuur.

Rekening courant krediet
Een rekening-courant is een zakelijke betaalrekening met een kredietfaciliteit, waardoor je een vrij opneembaar bedrag kunt opnemen. Met deze zakelijke rekening mag je in het rood staan. De limiet hiervan is vooraf besproken met de bank.

Factoring
Factoringmaatschappijen betalen onbetaalde facturen op voorhand aan je uit.

Stap 3: bekijk of jij de benodigdheden hebt om in aanmerking te komen voor de financieringsvorm

Iedere financieringsvorm hanteert zijn eigen voorwaarden. Bepaal op voorhand of jij in huis hebt wat nodig is om in aanmerking te komen voor de financieringsvorm van jouw keuze. Indien je geïnteresseerd bent in de mogelijk van factoring zal er gevraagd worden naar informatie over je opdrachtgever. Het is handig om deze informatie bij de hand te houden. Denk hierbij aan adresgegevens en bijvoorbeeld het KVK-nummer.

Stap 4: vind de beste partij voor je bedrijf

Als je een vorm van financiering hebt gevonden die bij je past, dan is het tijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk hierbij de verschillende voorwaarden en bijkomende kosten.

TIP Neem, bij het selecteren van een partij, eens telefonisch contact met ze op. Dit helpt je om een beeld te vormen van de organisatie.

Stap 5: zet je documenten startklaar en meld je aan

Zodra je weet of je in aanmerking komt voor de financieringsvorm naar keuze, is het van belang dat je alle documenten klaarzet. Op deze manier doorloop je de aanmelding zo snel mogelijk. Het is handig om direct de aanmelding bij twee of drie partijen in te voeren, zodat je weet bij welke partijen je in aanmerking komt. Als blijkt dat je bij meerdere partijen in aanmerking komt, heb je in ieder geval vergelijkingsmateriaal.

TIP: Op zoek naar financiering? Vergelijk alle kredietverstrekkers.

Downloads

Whitepaper 

Laat je bedrijf groeien met hulp van factoring

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord