• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Hoe krijg ik een zakelijke lening als zzp'er zonder jaarcijfers?

Tijdens je zoektocht naar een zakelijke lening zonder jaarcijfers kom je er als zzp'er vaak achter dat je bij traditionele vormen van financiering, zoals bij een bank, niet verder komt. Dankzij de andere voorwaarden kan het in dat geval interessant zijn om te kijken naar alternatieve vormen van financiering, zoals factoring.

Traditionele financiering

Bij een traditionele vorm van financiering vraagt de verstrekker veel zekerheden. Denk hierbij aan:

  • Jaarcijfers.
  • Een minimale omzeteis.
  • Uitgebreide rapportages zoals een bedrijfsplan.

Als startende ondernemer kan je niet altijd aan deze vereisten voldoen. Simpelweg, omdat je bedrijf nog niet lang genoeg bestaat om jaarcijfers te vormen. Toch heb je wel de financiële middelen nodig om de start van je onderneming te financieren.

Wat hou ik netto over als zzp'er?

Wat hou ik netto over als zzp'er?

Wil je snel weten wat je netto over zal houden als zzp'er? Bereken je besteedbaar inkomen via onze netto inkomen calculator!

Alternatieve financiering

Er zijn veel verschillende vormen van alternatieve financiering te vinden. Ieder heeft zijn eigen voorwaarden. Dat wilt zeggen dat niet iedere vorm van alternatieve financiering voor jou geschikt is op het moment dat je geen jaarcijfers tot je beschikking hebt. Wil je bijvoorbeeld een MacBook of een complete werkplek met accessoires financieren dan is de Amac Pro ZZP-Lease een prima alternatief. Ook startende ondernemers zijn welkom, dit zijn de eisen:

  • Jouw nieuwe bedrijf bestaat langer dan 3 maanden.
  • Je kan twee verstuurde facturen overhandigen, incl. betaalbewijzen.
  • Je doet een aanbetaling ter waarde van 3 maanden.
  • Betaling is per kwartaal vooruit, op basis van automatische incasso.
  • Er mag geen negatieve BKR-registratie zijn.

Wil je meer weten over het leasen van Apple producten als startende ondernemer? Lees hier de mogelijkheden.

Factoring

Factoring is een alternatieve financiering waarbij niet altijd jaarcijfers aangeleverd hoeven te worden. In de regel heb je twee verschillende vormen van factoring, namelijk traditionele factoring en american factoring.

Traditionele factoring

Traditionele factoring is een vorm van factoring waarbij de gehele omzet van een bedrijf wordt voorgefinancierd door een factoringbedrijf. Je begrijpt dat hiervoor zekerheden nodig zijn. Bij traditionele factoring kan je erop rekenen dat er jaarcijfers opgevraagd worden.

American Factoring

Bij american factoring bepaalt de klant zelf welke factuur of facturen hij laat voorfinancieren door het factoringbedrijf. De voorwaarden zijn flexibeler dan bij traditionele factoring. Bij american factoring is de kredietwaardigheid van je debiteur bijvoorbeeld belangrijk dan jouw eigen kredietwaardigheid. Het is immers de debiteuren die het factoringbedrijf uiteindelijk betaald. Dit betekent dat je in veel gevallen voor american factoring geen jaarcijfers hoeft aan te leveren.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

FreelanceFactoring biedt american factoring aan en kan in de regel een financiering aanbieden zonder hiervoor inzicht te hebben in de jaarcijfers van je onderneming. Dit maakt deze vorm van financiering ook erg geschikt voor startende ondernemers. Meer weten? Bij FreelanceFactoring helpen ze je graag verder.

TIP Alles over factoring en wat dit voor jou als zzp'er kan betekenen, lees je in de gratis whitepaper die je hieronder kunt downloaden. 

Onze partners

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.