• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Een creditcard aanvragen als zzp'er

Kun je als zzp'er een creditcard aanvragen? En kies je dan voor een privé of zakelijke creditcard? In dit kennisartikel lees je over de mogelijkheden.

Veel mensen hebben een creditcard, privé of zakelijk. Je kunt er (online) aankopen mee doen, maar ook zakenreizen of tankbeurten mee betalen. Een voordeel van een creditcard is dat het een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel is. Ook is het handig dat je er in de meeste gevallen een aankoopverzekering bij krijgt. Met bijvoorbeeld de zakelijke creditcard van Knab zijn bijna al je aankopen tot 180 dagen verzekerd.

Maar hoe zit het als je als zzp'er een creditcard wil aanvragen? Kun je dat het beste zakelijk of privé doen?

Creditcard als zzp'er: privé of zakelijk?

In principe maakt het niet zoveel uit of je een privé of zakelijke creditcard aanvraagt. Wel is het zo dat je met een zakelijke creditcard gemakkelijker overzicht hebt op je privé en zakelijke uitgaven. Dit scheelt in het bijhouden van je boekhouding. Ook kun je vaak je creditcard koppelen aan je zakelijke rekening, waardoor je eens in de maand een afschrift krijgt. Vanuit dat oogpunt is het handiger om een zakelijke creditcard te kiezen.

LET OP Voor een zakelijke creditcard gelden vaak andere voorwaarden dan voor een privé creditcard. Zo is het meestal niet mogelijk om gespreid te betalen en liggen de jaarlijkse kosten iets hoger dan een privé creditcard. Als jij als zzp'er een negatieve BKR-toetsing hebt, kun je geen zakelijke creditcard aanvragen. Wel kun je dan een privé creditcard aanvragen. 

Natuurlijk kun je ook zakelijke aankopen met je privé creditcard doen, maar dan is het wel noodzakelijk voor je boekhouding om je privé en zakelijke uitgaven bij te houden.

Op de site van Knab lees je meer over het verschil tussen een privé en een zakelijke creditcard en het voordeel van het koppelen van een zakelijke rekening aan een creditcard.

Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Alles voor zzp'ers onder één dak. Het kan bij Knab.

Inzicht in jouw financiën? Kijk dan eens bij Knab. Van bankrekening tot verzekering en boekhoudpakket.

Open nu een rekening vanaf € 3,50 per maand en ontdek de voordelen.

De voor- en nadelen van een creditcard als zzp'er

Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van een creditcard? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Voordelen zakelijke creditcard

  • Je kunt je zakelijke en privé uitgaven beter van elkaar scheiden;
  • Het is een wereldwijd betaalmiddel;
  • Je bent vaak verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal;
  • Geen BKR-registratie.

Nadelen zakelijke creditcard

  • Het is vaak duurder dan een privé creditcard;
  • Je betaalt meer rente dan bij een 'normaal' zakelijk krediet;
  • Je hebt minder keuze uit aanbieders dan privé creditcards;
  • Je moet voor veel creditcards minimaal 2 jaar ingeschreven staan bij de KVK.

Nu je dit kennisartikel hebt gelezen, weet je beter of een creditcard bij jou past als zzp'er. Heb je vragen over dit artikel? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.