gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: AOV

Als zelfstandig  ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet wanneer je niet meer kunt werken. Sommigen leggen hiervoor geld opzij of kunnen terugvallen op hun partner. Maar dat geldt niet voor iedereen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Naast de 'traditionele AOV' van de verzekeraar zijn er alternatieven in de vorm van een Broodfonds van Crowdsurance.  In dit dossier hebben we de belangrijkste informatie over AOV voor jou verzameld.

 

Blog: waarom de verplichte AOV voor zzp'ers een slecht idee is

De sociale partners hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp'ers. Helaas is hierbij niets gedaan met de inbreng van 22 zzp-organisaties die zich verenigen in de Werkvereniging. Het resultaat is er dan ook naar: een regeling die zzp'ers onevenredig hoog op kosten jaagt en in de praktijk volstrekt onuitvoerbaar lijkt.

Meer informatie

Alles wat je moet weten over arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zzp'er ben je verantwoordelijk voor jouw eigen inkomen. Je hebt geen sociaal vangnet in geval van ziekte of ongeval. Als je tijdelijk niet kunt werken, heb je dus geen inkomen. Je kunt inkomenscontinuïteit waarborgen met een kwalitatief goede AOV, oftewel: arbeidsongeschiktheidsverzekering. In dit artikel leggen we uit wat dit is, wat je hiervoor betaalt en hoe het zit met de fiscale aftrekbaarheid van de premie.

Meer informatie

Crowdsurance: een alternatief voor AOV en Broodfonds

Als zzp’er ben je niet automatisch verzekerd als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Veel zzp’ers (80%) vinden een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) te duur, maar ze willen zich ook niet aansluiten bij een Broodfonds. Daar is een middenweg voor: crowdsurance. In dit kennisartikel lees je er alles over.

Meer informatie

Blog: AOV bij het UWV; ja of nee?

Als startende ondernemer kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) natuurlijk afsluiten bij een verzekeraar. Maar ook het UWV biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers aan. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij het UWV.

Meer informatie

Blog: 11 tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Onderzoek van het CBS laat zien dat liefst 80% van de zzp'ers niets heeft geregeld voor hun AOV. Schokkend, willen daarmee lopen ze onnodig veel (financieel) risico. Veel zzp'ers denken dat een AOV erg duur is. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. 11 tips waarmee je een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel goed betaalbaar kunt houden.

Meer informatie

Verplichte AOV of niet: Wat kun je NU doen?

In het pensioenakkoord dat het kabinet met de vakbonden heeft gesloten, is afgesproken dat er een verzekeringsplicht komt voor zzp'ers tegen het arbeidsongeschiktheidsrisico. Voordat deze regeling er is, zal nog wel even op zich laten wachten. Daarom is het verstandig om te kijken wat jij als zzp'er NU nodig hebt, zonder dat je komt vast te zitten aan een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering die je straks wellicht niet meer nodig hebt.

Meer informatie

Blog: Combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp'ers

De mogelijkheid voor zzp'ers hun AOV te regelen in combinatie met een pensioenvoorziening wint snel aan populariteit. De unieke combinatie, gelancreerd door BrightPensioen en SharePeople, biedt een oplossing voor twee problemen waar veel zzp'ers tegenaan lopen: ze sluiten geen AOV af omdat ze dat te duur vinden en het opbouwen van een pensioen uit. In deze blog leggen we uit hoe het werkt en waarom het zo populair is.

 

Meer informatie

Zo regel je jouw pensioen en AOV in een keer

Veel zzp'ers lopen tegen twee problemen aan: ze sluiten geen AOV af omdat dit vaak te duur is, én ze stellen het opbouwen van pensioen uit. Om beide problemen in één keer op te lossen is BrightPensioen een samenwerking aangegaan met het crowdsurance platform SharePeople.

 

Meer informatie

Broodfonds: de voor- en nadelen

Wil je als zzp’er zeker zijn van een inkomen als je niet kunt werken? Dan kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluiten. Er zijn echter ook alternatieven: het broodfonds en crowdsurance – voor als je voldoende hebt aan een uitkering van maximaal 2 jaar. Wat houden die alternatieven precies in?

Meer informatie

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord