• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 4 min

5 meest gekozen verzekeringen door startende zzp'ers

Je bent net gestart met ondernemen of misschien start je binnenkort. Dat betekent dat je veel zaken moet regelen, zoals je verzekeringen. Maar welke verzekeringen zijn er voor jou als ondernemer? En welke heb je absoluut nodig? In dit kennisartikel zetten we de 5 belangrijkste verzekeringen voor startende zzp’ers op een rij 

Als startende zzp’er komt er veel op je af. Je kiest bewust voor het ondernemerschap en wilt een succes maken van je bedrijf. Daarom steek je de meeste tijd in je klanten en schuif je allerlei bijkomende zaken zoals het afsluiten van verzekeringen, liever even voor je uit. Begrijpelijk. Maar pas op: zodra je als ondernemer aan de slag gaat, loop je bepaalde risico's. Kun jij je die risico’s financieel permitteren?

Met hulp van Interpolis hebben wij de 5 meest gekozen verzekeringen door startende zzp'ers op een rij gezet.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bovenaan de lijst verzekeringen voor startende ondernemers staat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. In tegenstelling tot wat veel zzp’ers denken, vergoedt een particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen schades die jij, je medewerkers of je product toebrengen aan spullen (materiële schade) of personen (letselschade).

Laat je op bezoek bij een klant per ongeluk je kop koffie over een laptop laat vallen, dan heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze verzekering dekt ook financiële schade die kan ontstaan door letselschade. Of je klant loopt omzet mis, omdat zijn bedrijf stilvalt door jouw installatiefout.

Werk je in de adviserende dienstverlening, bijvoorbeeld als architect, ingenieur, advocaat, marketingadviseur of accountant, dan kan het zijn dat je opdrachtgever door een simpele rekenfout of vergissing van jouw kant verlies lijdt of omzet mist. Met een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering dek je dit soort risico’s af.

Als je zzp'er in de bouw bent, dan bestaat er de Construction All Risk (CAR)-verzekering. Deze verzekering, aanvullend op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dekt schade aan bouwwerken in aanbouw.

2. Rechtsbijstandverzekering

Wist je dat een juridisch conflict al kan ontstaan als jouw klant de rekening niet betaalt? Een particuliere rechtsbijstandsverzekering dekt helaas geen juridische hulp bij zakelijke kwesties. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering betaal je maandelijks een premie die is afgestemd op jouw beroepsgroep en jouw risico.

3. Inventaris verzekering  

Met een inventarisverzekering verzeker je alle spullen die niet voor verkoop bedoeld zijn tegen schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en water. Voor een startende ondernemer kan het moeilijk zijn om in te schatten welke dekking je verzekering moet bieden.

Als jouw bedrijf (zoals je hoopt) snel groeit, zul je waarschijnlijk ook willen investeren in nieuwe spullen. Interpolis ontwikkelde speciaal daarom ZekerVanJeZaak. Met dit verzekeringspakket is je bedrijfsgroei verzekerd. Simpel gezegd: als jouw bedrijf groeit, groeien de verzekeringen gewoon mee, dus ook je inventaris verzekering.

Werk je vanuit huis en heb je voorraad in de garage? Met de particuliere Interpolis Alles in één polis is je zakelijke inventaris verzekerd tot € 25.000,-. Maar die zakelijke dekking krijg je dus niet bij elke verzekeraar. Informeer hier naar bij je verzekeraar.

4. Voorraadverzekering

Wie producten verkoopt en in opslag houdt, zal merken dat de waarde van voorraden als snel in de papieren loopt. Een inboedelverzekering verzekert geen zakelijke voorraad. Houd je producten in voorraad in huis, in een bedrijfspand of magazijn, dan heb je dus een voorraadverzekering nodig. Ook hier geldt: je voorraad kan toe- of afnemen, afhankelijk van de groei van je bedrijf. ZekerVanJeZaak biedt jou de zekerheid dat de verzekeringen met je meegroeien en dat extra voorraad dus is gedekt.

5. Autoverzekering

Ga je als zzp’er bij klanten of opdrachtgevers langs, dan kun je waarschijnlijk niet zonder zakelijke autoverzekering. De zakelijke autoverzekering is verplicht als je een auto of bestelbus op naam van je bedrijf aanschaft. Kies je voor ZekerVanJeZaak, dan kun maakt je zakelijke autoverzekering onderdeel uit van het pakket.

Schade is verzekerd aan je personenauto, bestelauto, vrachtwagen, aanhanger of werkmaterieel. Ook materiële schade en letselschade die je aan anderen toebrengt, is verzekerd.

Verzekerings-helpdesk

Verzekerings-helpdesk

  • Heb je een vraag over verzekeringen?
  • Wil je weten welke verzekering je nodig hebt?
  • Benieuwd wat er wel en niet gedekt is bij een bepaalde verzekering?

De verzekeringshelpdesk van Het Ondernemerscollectief beantwoordt jouw vragen en geeft je graag advies.

Flexibiliteit voor startende zzp’er

Het belangrijkste om rekening mee houden bij het afsluiten van een verzekeringspakket, is of deze genoeg flexibiliteit biedt. Als startende zzp’er is het lastig om in te schatten hoe je bedrijf zich ontwikkelt. Misschien zit je nu in een kantoor aan huis maar verhuis je over een paar maanden naar een bedrijfspand. Ook kan het zijn dat je nieuwe activiteiten oppakt. En wie weet heb je bij nader inzien toch een auto van de zaak nodig.

ZekerVanJeZaak is een verzekeringspakket dat is afgestemd op de behoeften van startende zzp’ers. In het pakket zijn alle verzekeringen die je nodig hebt opgenomen. Jij kiest wat je nodig hebt en kunt later eenvoudig veranderen. Dit zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de dekking van je verzekeringen, zodat dat jij je in plaats daarvan kunt focussen op het daadwerkelijk ondernemen.

Lees ook de blog: Waarom ik heb gekozen voor Interpolis ZekerVanJeZaak

Nu eerste half jaar gratis

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering!

Je sluit ZekerVanJeZaak snel en eenvoudig af via de Rabobank. En het mooie is: als starter profiteer je nu van een speciale aanbieding. Het eerste half jaar krijg je de belangrijkste verzekering in het pakket, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, helemaal gratis!

En dat is niet alleen: ook de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering zijn een half jaar gratis. Vanzelfsprekend zijn ze allemaal dagelijks opzegbaar. Net als de andere verzekeringen van ZekerVanJeZaak.

Wil je gebruik maken van deze unieke aanbieding? Klik hier.

Gratis downloads

Bekijk alle downloads

Contactformulier

Stel jouw vraag

Onze partners

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.