gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe sluit je een contract af als zzp'er?

Als zzp'er sluit je regelmatig contracten (overeenkomsten) met klanten en opdrachtgevers. Als je iets verkoopt of verhuurt, ontstaat er automatisch een contract.

Hoe sluit je een contract af?

Je kunt een overeenkomst zowel mondeling als schriftelijk afsluiten. Op het moment dat jouw klant het aanbod aanvaardt, heb je een contract.

Rechten en plichten

Als je een contract hebt, moet je een bepaalde prestatie leveren, zoals een computer repareren of de boekhouding doen. Jouw klant heeft recht op deze prestatie.

Inhoud van een contract

Het belangrijkste in het contract is de beschrijving van jouw product of dienst, de prijs ervan en de aanvaarding door de klant. Verder staan er vaak afspraken in, betreffende:

 • de duur van het contract;
 • de opzegtermijn;
 • de evering;
 • de gevolgen bij het niet nakomen van verplichtingen;
 • de betalings- en incassotermijn;
 • de garantie;
 • de onderhoudsverplichtingen.

De afspraken in het contract moeten redelijk zijn voor jou en je klant en je moet je aan de wettelijke regels houden. Zo zijn er bijvoorbeeld regels voor een koopcontract met consumenten.

Algemene voorwaarden gebruiken

Je kunt standaardbepalingen gebruiken als je zaken doet met klanten en opdrachtgevers. Dit zijn de algemene voorwaarden. Op deze manier hoef je niet bij elke transactie af te spreken onder welke voorwaarden je levert. Het is belangrijk dat jouw algemene voorwaarden voldoen aan de actuele wetgeving en zijn opgesteld door een ervaren jurist. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met HalloLex. Via deze website kun je voorwaarden op maat laten maken die specifiek zijn voor jouw branche. De voorwaarden worden bij Veilig Doen opgesteld door een ervaren jurist. Wat kun je verwachten?

 • Op maat gemaakte algemene voorwaarden;
 • Juridisch waterdichte algemene voorwaarden;
 • Goede match tussen algemene voorwaarden en bedrijf;
 • Voorwaarden die voldoen aan de actuele wetgeving.

Korting op jouw algemene voorwaarden

Speciaal voor de leden van Het Ondernemerscollectief hebben wij een korting van 10% kunnen bedingen bij HalloLex, plus nog eens 1 maand gratis proberen van de diensten van HalloLex zonder verdere verplichtingen (ter waarde van € 69,99). Bekijk hier het aanbod voor onze leden.

Download contracten

Je kunt ook diverse contracten downloaden op onze downloadpagina.

Hulp nodig?

Een contract is vaak maatwerk: er gelden vaak per branche weer aparte zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je hulp? Word dan lid van het Ondernemerscollectief en profiteer van voordelige juridische hulp en diverse helpdesks.

Downloads

Download 

Samenwerkings-overeenkomst

Download 

Algemene voorwaarden zzp'ers zakelijke dienstverlening

Whitepaper 

Voorkom conflicten met de juiste contracten en voorwaarden

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord