gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Hoe sluit je een contract af als zzp'er?

Als zzp'er sluit je regelmatig contracten (overeenkomsten) met klanten en opdrachtgevers. Als je iets verkoopt of verhuurt, dan ontstaat er automatisch een contract.

Hoe sluit je een contract af?

Je kunt een overeenkomst zowel mondeling als schriftelijk afsluiten. Op het moment dat jouw klant het aanbod aanvaardt, heb je een contract.

Rechten en plichten

Als je een contract hebt, dan moet je een bepaalde prestatie leveren, zoals een computer repareren of de boekhouding doen. Jouw klant heeft recht op deze prestatie.

Inhoud van een contract

Het belangrijkste in het contract is de beschrijving van jouw product of dienst, de prijs ervan en de aanvaarding door de klant. Verder staan er vaak afspraken in over de:

 • duur van het contract;
 • opzegtermijn;
 • levering;
 • gevolgen bij het niet nakomen van verplichtingen;
 • betalings- en incassotermijn;
 • garantie;
 • onderhoudsverplichtingen.

De afspraken in het contract moeten redelijk zijn voor jou en jouw klant en je moet je aan de wettelijke regels houden. Zo zijn er bijvoorbeeld regels voor een koopcontract met consumenten.

Algemene voorwaarden gebruiken

Je kunt standaardbepalingen gebruiken als je zaken doet met klanten en opdrachtgevers. Dit zijn de algemene voorwaarden. Op deze manier hoef je niet bij elke transactie af te spreken onder welke voorwaarden je bijvoorbeeld levert. Het is belangrijk dat jouw algemene voorwaarden voldoen aan de actuele wetgeving en zijn opgesteld door een ervaren jurist. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met www.veiligdoen.nl. Via deze website kun je voorwaarden op maat laten maken die specifiek voor jouw branche zijn samengesteld. De voorwaarden worden bij Veilig Doen opgesteld door een ervaren jurist. Wat kun je verwachten?

 • Op maat gemaakte algemene voorwaarden;
 • Juridisch waterdichte algemene voorwaarden;
 • Goede match tussen algemene voorwaarden en bedrijf;
 • Voorwaarden die voldoen aan de actuele wetgeving.

Korting op jouw algemene voorwaarden

Speciaal voor de leden van Het Ondernemerscollectief hebben wij een korting van € 30,- kunnen bedingen bij Veilig Doen. Word nu lid van Het Ondernemerscollectief en profiteer van korting op je voorwaarden én van korting op talloze andere producten en diensten voor jou als zzp'er. Lees hier meer over de korting op algemene voorwaarden.

Download contracten

Je kunt ook diverse contracten downloaden op onze downloadpagina.

Hulp nodig?

Een contract is vaak maatwerk: er gelden vaak per branche weer aparte zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je hulp? Word dan lid van het Ondernemerscollectief en profiteer van voordelige juridische hulp en diverse helpdesks.

Downloads

Download 

Samenwerkings-contract zzp

Whitepaper 

Voorkom conflicten met de juiste contracten en voorwaarden

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.