• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Er staat een grote zak met geld voor je klaar…

… nou ja, voor noodgevallen dan. Voor het geval dat er echt iets heel goed misgaat. In drie stappen naar volledige financiële zekerheid.
 
Life is what happens to you, while you're busy making other plans, zei John Lennon al eens. En dat geldt zeker voor de avontuurlijke mensen, zoals ondernemers. Gelukkig kan je alles afdekken. Maar doe het wel slim. Kies een oplossing die bij je past en betaal niet meer dan nodig.

Jij bent natuurlijk uniek

Het maakt nogal wat uit of je een eenmanszaak hebt, een VOF of een BV. Of je een financiële buffer hebt of niet. Wat voor soort werk je doet. In hoeverre je onmisbaar bent in je eigen bedrijf. En welke risico’s je bereid bent te lopen.
 
Een goed adviseur zaagt je helemaal door. Denkt aan zaken waar je zelf nog nooit over nadacht. Gaat met verzekeraars om tafel om unieke maatwerk producten te ontwikkelen (die je nergens anders vindt) en gebruikt al zijn creativiteit om een oplossing te vinden die gemaakt is voor jouw specifieke situatie.
 
Misschien werk je in de bouw en moet je toezien hoe 30 procent van je inkomen naar je arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat. Misschien heb je een medisch verleden, waardoor je te maken krijgt met beperkende voorwaarden in je polis. En in het geval van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Waarschijnlijk gaan je eigen leveringsvoorwaarden vrijwel altijd direct van tafel tijdens onderhandelingen, wel zo belangrijk dat er ook dán dekking wordt geboden.

Je uitleggen hoe we precies te werk gaan lichten we natuurlijk liever persoonlijk toe. Dat is namelijk bij iedereen anders en we zouden er daarom beter een boek over kunnen schrijven. Maar drie belangrijke stappen kunnen we je wel vast geven.

Stap 1

Eigenlijk heel voor de hand liggend. Wat is je budget, en wat zijn de risico’s waar jij in je onderneming tegenaan loopt?

Stap 2

Kies een goede oplossing voor arbeidsongeschiktheid. Een goed adviseur zorgt ervoor dat er veel te kiezen valt. Vind je een AOV bijvoorbeeld eigenlijk te duur? Denk dan eens aan een verzekering die alleen uitkeert bij blijvende invaliditeit, een ernstige aandoening of een combinatie van die twee. Je zult zien dat dat fors scheelt in de kosten.

Stap 3

Bekijk welke oplossingen je nodig hebt voor je beroepsaansprakelijkheid. Er is op dit gebied veel verbeterd. Een paar voorbeelden:

  • Je hebt geen eigen risico bij schade.
  • Je hebt vrijheid in je leveringsvoorwaarden.
  • De premies dalen door collectiviteitskortingen.
  • Er is meer ruimte voor maatwerk.

Stap 4

Ga vooral verder met plannen maken. Je hebt nu al je onzekerheden afgedekt. De grote zak met geld staat voor je klaar, mocht je hem nodig hebben. Tijd om weer zorgeloos verder te gaan met je werk.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: