• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

De gouden tip voor meer opdrachten

Het belangrijkste voor jou als ondernemer is dat je opdrachtgevers graag zaken met je doen. Maar hoe doe je dat? Bav XL geeft je graag de gouden tip, gratis en voor niets.

We hoeven je niet te vertellen dat onderscheidend vermogen enorm belangrijk is. Zeker als je niet als prijsvechter wilt eindigen. Je hebt immers meer in je mars dan alleen maar scherpe tarieven. Daarom probeer je vooral om je toegevoegde waarde onder de aandacht te brengen bij potentiële opdrachtgevers. Maar dan moet je daar natuurlijk wel eerst aan tafel komen.

Je opdrachtgever verwacht dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet

In de huidige onverbiddelijke markt mag een opdrachtgever eisen stellen. Alleen als je aan zijn vooraf opgestelde voorwaarden voldoet, kom je überhaupt in aanmerking voor de klus.

Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer opdrachtgevers die mooie, grote opdrachten alleen gunnen aan ondernemers die verzekerd zijn tegen beroepsaansprakelijkheid. En dat is logisch, want mocht er dan tijdens of als gevolg van de opdracht toch iets fout gaan, is de schade in ieder geval te verhalen en blijft de opdrachtgever financieel buiten schot.

Verzeker jezelf, ook van die opdracht

Door jezelf te verzekeren sla je in feite dus twee vliegen in één klap. Enerzijds weet je zeker dat je zelf niet langer aansprakelijk bent wanneer er iets gebeurt. De kosten van juridisch verweer worden ook nog eens volledig vergoed. Fijne gedachte: als iemand een claim tegen je indient, behoud je als verzekerde dus gewoon je spaargeld.

Tegelijkertijd ben je als verzekerde tegen beroepsaansprakelijkheid aantrekkelijker voor opdrachtgevers om in te huren. Daardoor verdien je normaal gesproken je betaalde premie heel snel weer terug. Win/win dus!

Zo snel verdien je deze investering terug

De vraag die je nu hebt is natuurlijk wat een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering je kost. Nou, wanneer je een collectieve aanbieder inschakelt, valt dat reuze mee. We geven je even een rekenvoorbeeld:

Stel, een potentiële opdrachtgever wil dat je verzekerd bent voor een verzekerd bedrag van € 250.000 per jaar. Via het collectief van Bav XL is er al een zo'n verzekering voor nog geen € 25 per maand! De jaarpremie van minder dan € 300 heb je met gemiddeld 3 declarabele uren terugverdiend. Uren die je nu kunt gaan maken, want dankzij deze verzekering heb je die opdracht binnen!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: