• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

3 redenen waarom jij je AOV nú sluit!

We kennen jou. Dankzij onderzoek weten we precies wanneer jij als ondernemer op zoek gaat naar een nieuwe AOV. Dat is ergens tussen november en januari. Waarom dat is? Dat hebben we niet onderzocht, maar we hebben er wel duidelijke ideeën over. Hier lees je de 3 redenen die volgens ons dit jaarlijkse hoogseizoen veroorzaken.

1. Zorgseizoen

Je kunt het hele jaar nadenken over je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Oriënteren, sluiten of oversluiten: ga gerust je gang. Toch gebeurt het vooral tussen november en januari. En laat dit nu ook het zorgseizoen zijn… Zorgverzekeraars richten hun pijlen op miljoenen potentiële nieuwe klanten. Dat doen ze door heel veel commercials en andere reclame. Of je het nu leuk vindt of niet, je gaat hierdoor toch nadenken over je eigen gezondheid. Voor ondernemend Nederland is de link naar een AOV vervolgens snel gelegd. Als adviseur doe je er dan ook verstandig aan ondernemers op beide fronten te bedienen.

2. “Ik ga starten”

In de maanden november, december en januari starten er meer ondernemers dan in de overige maanden. Veel van hen oriënteren zich tijdens hun start ook meteen op nieuw te sluiten AOV’s. Dat ze in veel gevallen ook snel afhaken, omdat het ‘te duur’ is, komt doordat ze een passende propositie missen. Starterskortingen zijn leuk, maar standaard en eenmalig. Aanvullende kortingen zijn fantastisch en uniek! Vraag je collegastarters eens waar zij voor hebben gekozen.

3. Je accountant maakt zich zorgen

Je hebt een mooi jaar gedraaid, zegt je accountant. Dat had je zelf ook al gemerkt. Maar je hebt nog geen goede AOV. In zijn praktijk heeft je accountant veel te maken met arbeidsongeschikte ondernemers, dus hij maakt zich een beetje zorgen om je. Zelf doet hij al jaren zaken met een betrouwbare partner op dit gebied. Hij gunt jou ook deze zekerheid.

Onze tip: doe het goed

Ieder jaar opnieuw een AOV sluiten kan, maar je kunt het ook in één keer goed doen. Scheelt jou veel tijd en dus geld. Vraag binnen jouw netwerk eens rond. De kans is groot dat wij jou dan binnenkort spreken.

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26
Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: