• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Besparen op je AOV: verzeker niet meer dan nodig

Grote kans dat je te veel betaalt voor je AOV. Je kunt je natuurlijk aansluiten bij een collectief, zoals aovXL, dat scheelt soms wel 40 procent. Maar misschien ben je ook wel oververzekerd. Want hoeveel heb je nou echt nodig om van te leven?

- "Voor hoeveel ben jij eigenlijk verzekerd?"
- "40.000 euro per jaar."
- "Hoe kom je daar zo bij?"
- "Nou, dat is het maximale wat ik kon verzekeren. Ik vond het wel een mooi bedrag."
- "Maar heb je dat ook nodig om van te leven?"
- "Nee, joh, mijn vrouw heeft ook een goede baan. We houden hartstikke veel over."
- "Dan zou ik toch maar eens met je AOV-adviseur gaan praten."

Passend bedrag

Veel ondernemers denken niet na over de hoogte van hun verzekerd bedrag. Verzekeraars verzekeren doorgaans maximaal 80 procent van het gemiddelde inkomen over drie jaar. De meesten nemen dit klakkeloos over. Ze verzekeren hun inkomen en niet hun daadwerkelijke uitgaven.

Nu is het verzekerd bedrag van grote invloed op de hoogte van de premie. Kan jij het met 60 procent van je inkomen nog goed redden? Heb je een partner die nog een inkomen heeft? Dan kan je je verzekerd bedrag misschien wel wat verlagen. Dat scheelt veel in je maandelijkse uitgaven.

Stel jezelf daarom de vraag: Van hoeveel kan ik nog rondkomen? Wat heb ik echt nodig? Want een uitkering die zo hoog is dat je ervan kunt blijven sparen is natuurlijk ook niet nodig.

Waar moet ik specifiek op letten?

Als je niet zeker weet welk verzekerd bedrag in jouw geval passend is, stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Welk bedrag heb ik minimaal nodig om in ieder geval de vaste lasten te kunnen blijven betalen?
  • Welk bedrag zou ik minimaal willen ontvangen om mijn eigen kwaliteit van leven te kunnen waarborgen?
  • Op welke posten valt er eventueel te bezuinigen in het geval van langdurige arbeidsongeschiktheid?
  • Welke lasten komen er waarschijnlijk te vervallen als ik langer uit de roulatie ben (bijvoorbeeld kinderopvang, auto’s etc.)

Dit zijn wellicht vragen waar je zelf niet direct bij stil zou staan. Des te belangrijker is het dat een AOV-adviseur dat voor jou doet.

Vraag om advies

Het resultaat van een adviesgesprek is een AOV die echt bij jouw persoonlijke- en financiële situatie past. Een AOV waarvoor je niet te veel betaalt en die bij arbeidsongeschiktheid precies geeft wat je nodig hebt.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: