• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwe AOV: bespaar je op de voorwaarden of op de premie?

Bij aovXL krijgen ondernemers tot 40 procent korting op hun AOV. De kritische ondernemer vraagt zich nu natuurlijk af: Gaat dat niet ten koste van de voorwaarden? Een heel goede vraag. In een eerder blog beschreven we al dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn.

Dat geldt niet alleen voor AOV’s, maar eigenlijk voor alles. Als opdrachtgever kies je daarom ook niet standaard voor de ‘goedkoopste’ zzp'er. We weten allemaal dat de allerbesten het razend druk hebben en daarom meer kunnen vragen dan de mindere goden.

Doe mij maar de goedkoopste AOV

Toch zien we in de praktijk vaak dat ondernemers helemaal niet zo kritisch zijn op hun
arbeidsongeschiktheidsverzekering. Reden voor veel aanbieders om met de premie te gaan stunten. Helaas gaat dit in de meeste gevallen dus wel ten koste van de voorwaarden en de service.

Adviesgesprek of korte mailwisseling?

Een goede verzekeringsadviseur zal een adviesdossier willen aanleggen. In dit dossier zet hij de persoonlijke en financiële situatie van de ondernemer op papier en bekijkt welke verzekering daar het beste bij past. Hij gaat samen met de ondernemer om tafel zitten en bespreekt de kleine lettertjes uit de voorwaarden uitvoerig.
 
Maar het kan uiteraard ook anders. De internetadviseur werkt een stuk goedkoper. Die stuurt je via de e-mail een standaard adviesdossier toe van 1,5 A4’tje. De ontbrekende gegevens mag je zelf invullen. Dat kan je toch best?
 
Het gekke is dat veel ondernemers dit heel normaal lijken te vinden. Maar stel je voor dat je accountant zo zou werken. Of je architect, je autodealer of je advocaat? Dat is toch te gek voor woorden?

Kritisch besparen

Maar hoe kan je dan toch besparen? Een goede advocaat betaalt zich vanzelf terug doordat hij je behoedt voor wellicht dure problemen. En dat is precies wat een goede AOV ook doet. Die geeft je zekerheid op het moment dat je het echt nodig hebt.
 
Dus we gaan gewoon voor de duurste AOV? Nee, natuurlijk niet. Een goede adviseur is aangesloten bij een collectief. Als vertegenwoordiger van een groot aantal ondernemers kan hij flinke kortingen bedingen. Hij zal je helpen op de premie te besparen in plaats van op de voorwaarden.

40 procent korting met een collectieve verzekering

En dat is dus precies wat aovXL doet. Zij zoeken de verzekeringen uit met de beste voorwaarden en bedingen hoge kortingen.
 
Daarnaast zijn er nog veel aanvullende voordelen, zoals:
 
●    een periodieke gezondheidscheck;
●    een heel scala aan preventieve diensten;
●    een aantrekkelijk loyaliteitsprogramma;
●    een gratis second opinion, en tot slot;
●    hoge collectiviteitskorting!

De allergoedkoopste?

Heb je dan de allergoedkoopste AOV te pakken? Nee, niet als je alleen naar de kosten kijkt, kwaliteit kent immers altijd een prijs. Maar je hebt wel een verzekering met een unieke prijs-kwaliteitverhouding.

Krijg ik echt alleen maar korting?

Klinkt misschien vreemd, een beetje als een gegeven paard in de bek kijken. Toch is dit een terechte vraag. Zoals in ons eerdere blog beschreven blijkt goedkoop vaak duurkoop. Zou een opdrachtgever bijvoorbeeld ook standaard kiezen voor de ‘goedkoopste’ ondernemer? Als dat zo zou zijn ben jij de eerste die je tarief verlaagt, toch? Maar zou je dat ook doen als je zeker weet beter werk te leveren dan je collega zzp’er?

AOV, zo goedkoop mogelijk graag

Zo werkt het dus ook met de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Korting is leuk, maar kwaliteit belangrijker. Onderzoek met als resultaat dat het premieverschil tussen de goedkoopste en duurste AOV 50% bedraagt, zegt ons niet zoveel. Wat heb jij als ondernemer aan een hele goedkope AOV als je bij arbeidsongeschiktheid lijnrecht tegenover je verzekeraar komt te staan? Juist, niets. De truc is daarom ook om te zoeken naar die kwalitatieve AOV, maar dan mét korting. En dat is mogelijk.

Wie A zegt...

Weten wat de ondernemer wil is één ding, ervoor zorgen dat die het krijgt is een tweede. Daarom zal de adviseur (als het goed is) een adviesdossier willen aanleggen. Een adviesdossier waarin wordt bekeken hoe de persoonlijke- en financiële situatie van de ondernemer zich verhoudt tot de uitgebrachte offerte AOV. Dit kun je op twee manieren doen. De ondernemer het adviesdossier van 1,5 A4’tje per e-mail toesturen en zelf laten invullen, of de tijd nemen voor een meer persoonlijker aanpak en met de ondernemer om tafel gaan. Dit kost inderdaad meer tijd, maar garandeert maatwerk.

Het collectief gaat verder

Verder dan de individuele aanbieder. Wat denk je bijvoorbeeld van:

●    een periodieke gezondheidscheck;
●    een uitgebreid scala aan preventieve diensten;
●    een aantrekkelijk loyaliteitsprogramma;
●    een gratis second opinion, en tot slot;
●    hoge collectiviteitskorting!

Die kritische blik loont

Om antwoord te geven op de vraag of je via aovXL alleen maar korting krijgt, nee. Kijk niet alleen kritisch naar de prijs van de AOV, dat doet een goed adviseur ook niet.

AovXL is onderdeel van Kendall Mason

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: