Het ontstaan van

Van 2001 tot 2011 werkte ik als bedrijvenadviseur bij de Rabobank. In 2008 had ik al het idee om ooit een keer voor mijzelf te beginnen als zzp’er. Maar geef maar eens een vaste baan met een goed salaris op voor een onzeker bestaan als ondernemer.

Door: Martijn Pennekamp

Daarom bleef het de jaren daarna bij dromen en koos ik voor de zekerheid van een vaste baan bij de beste werkgever die je kon bedenken in bankenland. In 2010 kon ik de ondernemingsdrang niet meer tegenhouden, ik had een idee, ik wist dat het een succes kon worden, ik moest er wat mee doen. Dan maar als hybride zzp’er dacht ik, gelukkig kreeg ik medewerking van mijn werkgever. Maandenlang zat ik elke woensdag te werken aan de content van de website die je nu bezoekt. Want mijn idee was een platform opzetten waar ik starters mee op weg kon helpen en www.ikwordzzper.nl was toch een geniale domeinnaam dacht ik.

Het gat in de markt

Het aantal zzp’ers bleef maar stijgen en ik zag het maar al te vaak gebeuren dat startende zzp’ers binnen een paar jaar in de problemen kwamen doordat ze niet goed voorbereid van start waren gegaan. Te lage uurtarieven, problemen met de VAR, blauwe enveloppen die na 2 jaar “opeens” op de mat vielen. Ik zag het allemaal gebeuren in de honderden gesprekken die ik afgelopen 10 jaar heb gevoerd met startende ondernemers. Ik wist maar al te goed waar de valkuilen zaten en hoe je deze kunt voorkomen. Dat mijn site van toegevoegde waarde kon zijn, daar was ik van overtuigd. Nu de rest van Nederland nog dacht ik toen.

Bijna live

In 2010 ging ikwordzzper.nl, vlak voor de startersdag van de Kamer van Koophandel live, de site werd nog “eventjes” van de ene naar de andere server verplaatst. Helaas gebeurde dit op een vrijdagmiddag om 17:00 uur en had mijn websitebouwer geen goede back-up gemaakt. Twee maanden content gewist, twee maanden werk welke niet meer teruggehaald kon worden. Ik had nog maar 4 dagen voor de startersdag en ben 2 x 14 uur achter elkaar aan de slag gegaan om de schade te repareren. Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen!

Live

November 2010 ging de site (geheel gerepareerd) live en mocht ik hem promoten op de startersdag. Ik weet nog goed hoe trots ik was! De volgende dag had ik 20 bezoekers en de dagen erna elke dag wel 10 tot 20. De maanden erna bleef ik bezig met het uitbreiden van de content en handige tools. Het platform ging steeds meer leven. In januari 2011 had ik zowaar 8000 bezoekers, elke maand kwamen er meer bezoekers bij en ook diverse partijen kwamen met interesse om te adverteren. In de loop van 2011 bemerkte ik dat ik mijn energie kreeg uit mijn onderneming en minder uit mijn vaste baan.

Het diepe

In juni 2011 ben ik gestopt bij de bank en het diepe in gesprongen als zzp'er. Ik pakte de kans om van mijn droom realiteit te maken. Sindsdien heeft mijn platform een enorme groei meegemaakt. Met als mijlpaal 1 miljoen bezoekers in 2019.

Boek

In 2019 heb ik hard gewerkt aan het boek: "Experttips voor een succesvolle start als zzp'er" dit boek lanceerde ik in 2019 tijdens het grootste kennisfestival en kun je voor €20,- aanschaffen bij Bol.com.

Trots

In november 2020 lanceerden wij versie 3.0 van ikwordzzper.nl. Het vergt een flinke investering maar met de hulp van mijn regionale- en landelijk partners is het mogelijk om te blijven investeren in mijn platform en dus indirect in jullie als (startende) ondernemers.

We groeien als kool

De komende jaren staan in het teken van verbetering en vernieuwing van de content op onze platformen en het uitbreiden van onze ledenvoordelen en het workshop aanbod voor de leden van Het Ondernemerscollectief.

Dank

Ik bedank hierbij mijn landelijke en regionale partners, mijn medewerkers, jaja ik ben ondertussen zmp'er (zelfstandige met personeel) geworden, en in het speciaal mijn vrouw Linda. Zonder hen had ik dit succes niet kunnen behalen.

Vriendelijke groeten,

Martijn Pennekamp,

Initiatiefnemer, motor en smeerolie achter ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.