gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tentoo lanceert kennisplatform voor jonge creatieven

13 september 2016

Het is bijna vanzelfsprekend dat jongeren in de creatieve sector aan de slag gaan als freelancer of zzp’er. Maar ze hebben vaak geen idee wat de opties zijn en wat er komt kijken bij het starten als zelfstandige.

Van zaken als belastingen, rechtsvormen, facturatie en boekhouding hebben ze geen kaas gegeten. Om deze jongeren te helpen lanceert Tentoo het informatieve platform Tentoo Young Professionals.

“Jongeren worden als geen ander geconfronteerd met de verschuiving van vaste contracten naar flexibel werken. Dat geldt met name voor jongeren in de creatieve vakgebieden, waarin bijna al het werk al op projectbasis is. Wij willen met Tentoo Young Professionals jongeren wegwijs maken en op weg helpen als ondernemer”, vertelt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo.

Een voorbeeld van zo’n jongere is Nouri Ayari. Hij heeft zichzelf webdesign, gitaar spelen, zingen, opnemen en produceren aangeleerd. Hij factureert zijn werk als freelance webdesigner zelf, maar vindt dit lastig. Ayari: “Dit is wel vaker zo met creatieve ondernemers. Bovendien is de website van de Belastingdienst erg vaag. Ook de site van de KvK is niet helemaal duidelijk.”

Volg de stappen

De nieuwe website bevat een stappenplan die de verschillende manieren van werken inzichtelijk maakt en de jongeren helpt bij het bepalen welke het beste bij hen past. Daarnaast staat de site vol tips en informatie over wat er allemaal komt kijken bij het starten als creatief professional. Denk aan belastingzaken, boekhouding, rechtsvormen, acquisitie en het auteursrecht.

De jonge bezoekers van de site kunnen zich bovendien laten inspireren door leeftijdsgenoten: een aantal studenten aan het Mediacollege te Amsterdam heeft de website kleur gegeven door negen informatieve filmpjes te maken. Met het maken van deze filmpjes hebben zij hun diploma behaald! Verder geven de specialisten van Tentoo op regelmatige basis gastcolleges over ondernemerschap op creatieve MBO en HBO opleidingen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website hier.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord