gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Freelancers de Randstad zien omzet licht groeien in eerste kwartaal van 2013

26 april 2013

Payrollbedrijf Tentoo ziet in het eerste kwartaal van 2013 freelancers en flexwerkers een lichte omzetstijging realiseren ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012. Het gaat om een gemiddelde omzetgroei van 0,8% bij freelancers uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Hilversum, die aangesloten zijn bij Tentoo.

Tentoo kwartaalmonitor: flinke omzetgroei voor Utrechtse freelancers

Payrollbedrijf Tentoo ziet in het eerste kwartaal van 2013 freelancers en flexwerkers een lichte omzetstijging realiseren ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012. Het gaat om een gemiddelde omzetgroei van 0,8% bij freelancers uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Hilversum, die aangesloten zijn bij Tentoo.

Traditioneel eerste kwartaal slechtste kwartaal
Paul den Ronden, financieel directeur bij Tentoo, licht toe: ‘Traditioneel gezien is het eerste kwartaal vaak het slechtste kwartaal voor de meeste freelancers en flexwerkers. Dat lijkt ook voor 2013 op te gaan. We zien een lichte groei ten opzichte van vorig jaar. Met name bij communicatieprofessionals en video editors bespeuren we een positieve ontwikkeling. Bij bijvoorbeeld journalisten, verslaggevers en artistieke functies, zoals die van muzikant, gaat het nog steeds moeizaam. We verwachten dat alle activiteiten rond de inhuldiging van de nieuwe koning voor een positieve impuls zorgen in het tweede kwartaal.’

De grootste omzetgroei komt volgens Tentoo uit Utrecht. Daar steeg de gemiddelde omzet met 12,4% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012.

Omzetmutatie per freelancer/flexwerker naar vestigingsplaats (t.o.v. Q1 2012):

Amsterdam   2,5%
Den Haag     -2,4%
Hilversum     -5,1%
Rotterdam    -3,4%
Utrecht         12,4%

Over Tentoo
Tentoo is in 1992 opgericht en was daarmee het eerste payrollbureau van Nederland. Tentoo verleent financiële diensten aan freelancers, flexwerkers, zzp’ ers, opdrachtgevers en ondernemers. Met 10.500 organisaties in de portefeuille en 20.000 aangesloten freelancers behoort Tentoo tot de top in Nederland.

Tentoo is actief in bedrijfstakken waarin veel behoefte is aan tijdelijke werkverbanden en flexibele relaties tussen opdrachtgevers en individuele professionals. Denk bijvoorbeeld aan de audiovisuele sector, de amusement- en kunstensector, maar ook aan de ICT-, advies-, en communicatiebranche. www.tentoo.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord