• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Freelancer.nl lanceert uniek escrow systeem voor freelancer en opdrachtgever

Freelancer.nl is een nieuwe website die inspeelt op de toenemende vraag naar flexibele professionals voor een kortlopende opdracht. Door middel van een beveiligde betaalmethode, kunnen Nederlandse freelancers en opdrachtgevers nu ook veilig op afstand zaken doen

Freelancer.nl is een nieuwe website die inspeelt op de toenemende vraag naar flexibele professionals voor een kortlopende opdracht. Door middel van een beveiligde betaalmethode, kunnen Nederlandse freelancers en opdrachtgevers nu ook veilig op afstand zaken doen. Daarnaast biedt de website een ID-, CV- en VAR-check om zo de kandidaat te valideren, wat de opdrachtgever een hoop tijd scheelt.

'Ik ben freelancer.nl begonnen omdat ik geloof dat mobiel werken zonder beperkingen van afstand en tijd de toekomst is. Daarnaast geloof ik in beloning naar resultaat,' aldus Niels van der Schoot, oprichter van freelancer.nl. Marktplaatsen voor freelancers en opdrachtgevers bestaan al online maar een beveiligd betaalsysteem en uitgebreide achtergrond check zijn volgens van der Schoot nog niet gecombineerd op een website voor de Nederlandse markt.

Platform
Het platform op de website biedt een database met nu al ruim 2500 professionals in de zakelijke dienstverlening. Elke freelancer en opdrachtgever wordt door het management van freelancer.nl gecheckt om zo de kwaliteit op de website te kunnen waarborgen. Daarnaast geven opdrachtgevers na afloop van een opdracht feedback op de freelancer op basis van onder andere communicatie, expertise, professionaliteit en het behalen van deadlines.

Betaalmethode
Freelancer.nl beschikt over een uniek betaalsysteem, Escrow geheten. Uit onderzoek is gebleken dat freelancers te lang moeten wachten op hun betaling of dat zelfs de betaling helemaal niet plaatsvindt. Daarnaast kost het de opdrachtgever vaak veel tijd om de juiste kandidaat te selecteren en zijn bemiddelingsbureaus vaak erg duur. Freelancer.nl biedt de oplossing voor dit probleem, door een Escrow service aan te bieden waarmee freelancers en opdrachtgevers veilig zaken kunnen doen, eventueel op afstand. De service kan zonder transactiefees gebruikt worden.

Escrow Systeem
Het Escrow systeem biedt de mogelijkheid om een project op te splitsen in kleinere milestones. Een milestone is een sterk afgebakend gedeelte van een grotere opdracht of project. Door vooraf de betaling te parkeren bij freelancer.nl en aan de freelancer te betalen op het moment dat de milestone is goedgekeurd, wordt het risico voor zowel de opdrachtgever als freelancer beperkt. De opdrachtgever betaalt de freelancer per behaalde milestone. Bij eventuele geschillen treedt freelancer.nlop als mediator door middel van arbitrage. De kosten en tijdsinvestering van geschilbeslechting is een fractie van de kosten en tijd van een formele rechtsgang of incassobureau. Daarnaast ben je veel geschillen voor, door er als Freelancer.nl tussen te staan. Het Escrow systeem kan gebruikt worden voor zowel externe opdrachten als opdrachten gevonden via Freelancer.nl. Hierdoor doe je veilig zaken en bouw je als freelancer snel een online profiel op.

Kijk voor meer informatie op www.freelancer.nl  

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26