Opleiding & training

Wil je bij blijven in je vakgebied en je concurrentiepositie versterken? Met een opleiding, training of workshop word je breder inzetbaar en vergroot je je kansen op opdrachten en verkopen. Met een toenemende flexibilisering en digitalisering van de arbeidsmarkt, is het belangrijk om je kennis en vaardigheden actueel te houden. In dit dossier vind je alles op het gebied van opleidingen en trainingen.

Zijn de kosten van mijn opleiding aftrekbaar als zzp'er?

Zijn de kosten van mijn opleiding aftrekbaar als zzp'er?

Studiekosten en andere uitgaven voor bij- en omscholing zijn vanaf 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hiervoor in de plaats is STAP-budget gekomen, een subsidieregeling van maximaal € 1.000 per jaar voor scholing en ontwikkeling voor zzp'ers, andere werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie.

 

 

Kom ik als zzp’er in aanmerking voor STAP-budget?

Kom ik als zzp’er in aanmerking voor STAP-budget?

Voor zzp'ers ligt er vanaf 1 maart 2022 maximaal € 1.000 opleidingstegoed klaar. Vanaf deze datum is STAP-budget beschikbaar, een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. De subsidie kan worden benut voor het volgen van een opleiding, training, cursus of workshop, zodat je als zelfstandig ondernemer breed inzetbaar blijft op de arbeidsmarkt.   

Hoe krijg ik subsidie voor mijn opleiding als zzp'er?

Hoe krijg ik subsidie voor mijn opleiding als zzp'er?

Het is als zzp'er belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. Subsidies komen en gaan. Iedere zelfstandig ondernemer kan vanaf 1 maart 2022 STAP-budget aanvragen, een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. Een subsidiebedrag van maximaal € 1.000 is beschikbaar om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. De regeling komt in de plaats van de fiscale aftrek scholingskosten.