• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 3 min

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

1. Bespaar geld

Een mobiele app voor het verzenden en ontvangen van facturen en betalingen, bespaart een hoop print- en verzendkosten. Uit onderzoek blijkt dat digitale betalingen tussen de 50% en 80% goedkoper zijn dan traditionele betalingen op papier.

2. Bespaar tijd

Met mobiel boekhouden hoef je niet langer achter je computer te zitten, om de status van facturen of betalingen te checken. Digitaal factureren en boekhouden geeft je de vrijheid om je boekhouding waar dan ook uit te voeren: tijdens de lunch, op weg naar het vliegveld of in de trein. Digitaal factureren bespaart tijd voor je klanten. Zij kunnen hun facturen eenvoudig digitaal betalen.

3. Zorg voor meer transparantie

Door het stroomlijnen van betalingsprocessen via een facturatie-app, versterk je de relatie met jouw klant. Mobiel factureren vergroot de transparantie, doordat leveranciers automatisch toegang hebben tot betaalinformatie. Met een mobiele app kun je overboekingsinformatie plaatsen en automatisch leveranciers op de hoogte stellen dat betaalinformatie beschikbaar is. Dit versterkt samenwerkingen, efficiëntie en zichtbaarheid. Zo kun jij je als zzp’er meer op andere belangrijke activiteiten focussen.

4. Integreer met andere systemen

Tegenwoordig geven veel boekhoud-apps de mogelijkheid om diverse systemen met elkaar te integreren. Zo kun je je boekhoudsoftware koppelen aan urenregistratiesoftware. Hiermee kun je eenvoudig gewerkte uren automatisch laten factureren. Ook kun je boekhoudsoftware integreren met CRM-software. Op deze manier heb je naast alle andere klantgegevens ook de beschikking over de financiële status van klanten.

5. Documenten eenvoudig verwerken

Met een boekhoud-app kun je documenten en bonnen sneller verwerken door er simpelweg een foto van te maken met je smartphone en deze te uploaden in de app. De app slaat het vervolgens op in het systeem. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van online boekhoudprogramma's.

 

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Hier kan je alle pakketten met elkaar vergelijken en kijken wat het beste bij je past.

Vergelijk boekhoudprogramma's


6. Op elk moment en overal je boekhouding doen

Een groot voordeel van een boekhouding-app is dat je je smartphone altijd bij de hand hebt. Je kunt dus waar je ook bent je boekhouding doen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Erg handig wanneer je veel onderweg bent of veel externe afspraken hebt.

Boekhouden en factureren met een app brengt dus veel voordelen met zich mee. Het bespaart tijd en geld, het zorgt voor transparantie en je kunt op elk moment waar je maar wilt je boekhouding doen.

 Keer hier terug naar het dossier "Boekhouden"

ZZP Agenda

augustus
20

Blogs

Terug naar overzicht
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als bedrijf en ondernemer de juiste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.