Dossier: Boekhouden

Er zijn maar weinig mensen van wie boekhouden de favoriete hobby is. Het hoort er echter wel gewoon bij als je zzp'er bent. Maak het je daarom zo makkelijk mogelijk met online boekhouden. In dit dossier lees je alle informatie over het opzetten van een overzichtelijke administratie, zelf doen of uitbesteden, de voordelen van online boekhouden en de belangrijkste valkuilen. Ook vind je praktische informatie over online boekhoudpakketten vinden én vergelijken.

4 handige en gratis Excel templates voor een startende zzp administratie

4 handige en gratis Excel templates voor een startende zzp administratie

Als zzp’er moet je er goed om denken dat de administratie altijd op orde is. De administratie van de zzp’er omvat onder andere het sturen van facturen, opstellen van offertes, bijhouden van de boekhouding en de registreren van gewerkte uren.

Gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers: ga je voor excel of online software?

Gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers: ga je voor excel of online software

Wil jij een boekhoudprogramma dat veel van het werk voor je facturatie en boekhouding uit handen neemt? Of waarmee je je boekhouding op zijn minst overzichtelijk krijgt? Heel verstandig! En het mooie is: Het hoeft niet veel geld te kosten om je boekhouding te stroomlijnen.

Zelf boekhouden of boekhouding uitbesteden als zzp'er?

Zelf boekhouden of boekhouding uitbesteden als zzp'er

Als zzp’er heb je het al druk genoeg en dan moet je ook nog zelf de boekhouding doen. Het is vaak niet het leukste onderdeel van het ondernemerschap maar het moet wel gebeuren. Je kunt ervoor kiezen om de boekhouding zelf te doen of de boekhouding uit te besteden met een totaaloplossing. Wanneer is het raadzaam om de boekhouding zelf te doen? En wanneer kun je juist beter kiezen voor het uitbesteden van de boekhouding met een totaaloplossing? In dit blog lees je alles over het kiezen van de juiste boekhoudmethode voor je bedrijf.

Kan ik als zzp'er zelf online boekhouden?

Kan ik als zzp'er zelf online boekhouden

Als zzp’er heb je het al druk genoeg en dan moet je ook nog de boekhouding doen. Voor de meeste zzp'ers is het bijhouden van de boekhouding niet het leukste aspect van het ondernemerschap, maar het moet wel gebeuren. Wanneer is het raadzaam om de boekhouding zelf te doen? En wanneer kun je juist beter kiezen voor uitbesteden? In dit blog lees je alles over het kiezen van de juiste boekhoudmethode voor je bedrijf.

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Van veel online programma’s zijn ook mobiele versies beschikbaar. Als zzp’er heb je daardoor de vrijheid om zaken te doen wanneer en waar je maar wil. Mobiele apps kunnen je bovendien een hoop werk uit handen nemen. In dit artikel brengen wij de voordelen van factureren en boekhouden met een mobiele app voor jou in kaart.

Goede administratie? De keus is aan jou!

Goede administratie de keus is aan jou

De Belastingdienst wijst je veelvuldig op het belang van een goede administratie. Niet alleen omdat je als zzp'er wettelijk verplicht bent om een goede administratie bij te houden én te bewaren. Het helpt je ook om tijdig ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.

Online boekhouden als zzp'er? Alle concrete voordelen op een rij!

Online boekhouden als zzp'er? Alle concrete voordelen op een rij!

Er zijn maar weinig mensen voor wie boekhouden de favoriete hobby is. Geen zorgen, we oordelen niet. We begrijpen het volkomen. Maar ja, het hoort er wel gewoon bij als je zzp’er bent. Dan kun je maar beter zorgen dat je boekhouding zo soepel mogelijk verloopt. De oplossing? Online boekhouden. Dat is boekhouden waar, wanneer, hoe en met wie je wilt.

De beste boekhoudingopties voor zzp'ers

De beste boekhoudingopties voor zzp'ers

Een goede boekhouder is prettig, maar kost geld. Daarbij komt dat je voor inzicht in je financiële status afhankelijk bent van een derde. Deze afhankelijkheid kan andere processen binnen de onderneming vertragen. Om dit te voorkomen zijn er verschillende boekhoudprogramma’s, zowel online als offline, die je kunt gebruiken. Wanneer is een programma geschikt voor een zzp’er en wanneer niet?

Boekhoudpakket of (online) boekhouder?

Boekhoudpakket of (online) boekhouder

Boekhouden is vaak niet de favoriete klus van een ondernemer. Toch moet je als zzp'er je administratie te voeren en belastingaangifte te doen. Er zijn diverse mogelijkheden om je boekhouding te regelen. Maar wat past het beste bij jou?

Top 5 administratieve valkuilen voor de (startende) zzp'er

Top 5 administratieve valkuilen voor de (startende) zzp'er

Helaas kom ik in de praktijk nog steeds zzp’ers tegen, die keihard werken maar onvoldoende aandacht schenken aan hun administratieve verplichtingen. Hierdoor gaat geld verloren. Geld waarvoor je als startende zzp’er hard hebt moeten werken. In deze blog bespreek ik de 5 grootste administratieve valkuilen.

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

De zon schijnt en onderweg naar je baas zie je ze zitten met hun laptopje op het terras: de ondernemers. Met een mengeling van afgunst en respect, kijk je achterom. Hoe doen ze dit toch? Jij loopt al een heel tijdje met het plan om je eigen bedrijf te beginnen, maar je blijft het alsmaar uitstellen. Zonde! In dit artikel vertellen we hoe je in drie stappen begint als zzp'er en benoemen we de mogelijke valkuilen (die overigens lang niet zo diep zijn als vaak wordt gedacht).