gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Zzp'er? Werk slimmer met deze online oplossingen

Welke zzp'er wil niet sneller en efficiënter werken? Digitalisering brengt steeds meer mogelijkheden om jouw werkzaamheden (deels) te automatiseren. Diverse online tools en oplossingen kunnen je werk als zzp'er niet alleen leuker, maar ook makkelijker maken. In dit artikel zetten we een aantal handige tools op een rijtje.

Bonnetjes en facturen digitaliseren

Bonnetjes overtypen? Dat hoeft tegenwoordig niet meer dankzij een scan- & herkenfunctie, die aanwezig is in verschillende boekhoudpakketten. Met een smartphone of tablet scan je de bonnen en facturen, die vervolgens direct worden klaargezet als boekingsvoorstel in de boekhouding. Heb je als zzp'er veel facturen en bonnen te verwerken per maand? Dan scheelt je dit een hoop tijd. Maar: er is nog meer mogelijk.

UBL: de nieuwe standaard

De nieuwste ontwikkeling binnen automatisering van je boekhouding heet UBL (Universal Business Language). Met UBL kunnen softwareleveranciers financiële gegevens en facturen digitaal uitwisselen. Wat is het voordeel voor jou als ondernemer? Je kunt met UBL je facturen rechtstreeks de boekhouding van een klant inschieten. Dit voorkomt fouten bij het inboeken van facturen. Op dit moment is UBL nog niet volledig ontwikkeld, maar de verwachting is dat dit in de toekomst de standaard wordt.

Jouw smartphone slim gebruiken

Het aantal apps groeit de laatste tijd enorm. Daarbij bieden apps steeds meer mogelijkheden voor ondernemers. Zo kun je nu je volledige administratie beheren op je smartphone of tablet. Diverse boekhoudprogramma’s beschikken bijvoorbeeld over eigen apps waarmee je jouw boekhouding kunt beheren. Daarnaast kun je als zzp'er eenvoudig je uren bijhouden met een urenregistratie-app. En ook tijdens het verkoopproces kun je slim gebruik maken van jouw CRM-pakket met behulp van een app.

Hierdoor is je klantinformatie altijd en overal beschikbaar: dit bespaart je veel tijd. Steeds minder ondernemers maken dan ook nog gebruik van Excel voor de bedrijfsvoering. Bedrijfssoftware-apps bieden steeds meer voordelen en ontwikkelen zich snel. Zo heb je met een smartphone altijd en overal toegang tot informatie die up-to-date en overzichtelijk is!

Slimmer werken door systemen te koppelen

Dankzij de ontwikkelingen binnen de bedrijfssoftware-markt wordt het steeds makkelijker om met online software te werken - ook als kleine ondernemer of zzp'er. Steeds meer software oplossingen integreren met elkaar in zogenaamde app centers. Zo kun je boekhoudsoftware koppelen met de bank, het kassasysteem en webshopsoftware. Ook kun je jouw CRM-programma koppelen met je mail- en nieuwsbriefsysteem of website zodat je leads rechtstreeks in je CRM-systeem terechtkomen. Waar voorheen bij een integratie van het ene systeem met het andere een programmeur nodig was, kun je dit nu met een paar keer drukken op de knop zelf doen.

Als zzp'er of ondernemer ben je steeds op zoek naar mogelijkheden om je bedrijfsvoering te verbeteren. Sneller, makkelijker en gestructureerder werken? Online bedrijfssoftware kan je bedrijf een boost geven. Niet alleen in efficiëntie, maar ook in groei!

Facturatie- en boekhoudprogramma's vergelijken

Wil je weten welk pakket het beste bij jou past? Onderstaande opties kunnen interessant voor je zijn:

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord