• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Zzp'er? Werk slimmer met deze online oplossingen

Welke zzp'er wil niet sneller en efficiënter werken? Digitalisering brengt steeds meer mogelijkheden om jouw werkzaamheden (deels) te automatiseren. Diverse online tools en oplossingen kunnen je werk als zzp'er niet alleen leuker, maar ook makkelijker maken. In dit artikel zetten we een aantal handige tools op een rijtje.

Bonnetjes en facturen digitaliseren

Bonnetjes overtypen? Dat hoeft tegenwoordig niet meer dankzij een scan- & herkenfunctie, die aanwezig is in verschillende boekhoudpakketten. Met een smartphone of tablet scan je de bonnen en facturen, die vervolgens direct worden klaargezet als boekingsvoorstel in de boekhouding. Heb je als zzp'er veel facturen en bonnen te verwerken per maand? Dan scheelt je dit een hoop tijd. Maar: er is nog meer mogelijk.

UBL: de nieuwe standaard

De nieuwste ontwikkeling binnen automatisering van je boekhouding heet UBL (Universal Business Language). Met UBL kunnen softwareleveranciers financiële gegevens en facturen digitaal uitwisselen. Wat is het voordeel voor jou als ondernemer? Je kunt met UBL je facturen rechtstreeks de boekhouding van een klant inschieten. Dit voorkomt fouten bij het inboeken van facturen. Veel grote bedrijven accepteren alleen nog UBL facturen van hun opdrachtnemers en ook de Nederlandse overheid stelt dit sinds april 2019 verplicht.

Lees ook deze blog: UBL factureren: wat je moet weten als zzp'er

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij als (startende) zzp'er op zoek naar een geschikt online boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.

Jouw smartphone slim gebruiken

Het aantal apps groeit de laatste tijd enorm. Daarbij bieden apps steeds meer mogelijkheden voor ondernemers. Zo kun je nu je volledige administratie beheren op je smartphone of tablet. Diverse boekhoudprogramma’s beschikken bijvoorbeeld over eigen apps waarmee je jouw boekhouding kunt beheren. Daarnaast kun je als zzp'er eenvoudig je uren bijhouden met een urenregistratie-app. En ook tijdens het verkoopproces kun je slim gebruik maken van jouw CRM-pakket met behulp van een app.

Hierdoor is je klantinformatie altijd en overal beschikbaar: dit bespaart je veel tijd. Steeds minder ondernemers maken dan ook nog gebruik van Excel voor de bedrijfsvoering. Bedrijfssoftware-apps bieden steeds meer voordelen en ontwikkelen zich snel. Zo heb je met een smartphone altijd en overal toegang tot informatie die up-to-date en overzichtelijk is!

Slimmer werken door systemen te koppelen

Dankzij de ontwikkelingen binnen de bedrijfssoftware-markt wordt het steeds makkelijker om met online software te werken - ook als kleine ondernemer of zzp'er. Steeds meer software oplossingen integreren met elkaar in zogenaamde app centers. Zo kun je boekhoudsoftware koppelen met de bank, het kassasysteem en webshopsoftware.

Ook kun je jouw CRM-programma koppelen met je mail- en nieuwsbriefsysteem of website zodat je leads rechtstreeks in je CRM-systeem terechtkomen. Waar voorheen bij een integratie van het ene systeem met het andere een programmeur nodig was, kun je dit nu met een paar keer drukken op de knop zelf doen.

Als zzp'er of ondernemer ben je steeds op zoek naar mogelijkheden om je bedrijfsvoering te verbeteren. Sneller, makkelijker en gestructureerder werken? Online bedrijfssoftware kan je bedrijf een boost geven. Niet alleen in efficiëntie, maar ook in groei!

Facturatie- en boekhoudprogramma's vergelijken

Wil je weten welk pakket het beste bij jou past? Onderstaande opties kunnen interessant voor je zijn:

 

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!