• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
mei
31
Agenda

Pensioenwet en verplichte AOV voor zzp’ers BrightPensioen

Online | 16.00 uur

Het nieuwe pensioenakkoord zit er écht aan te komen. Als de wet eind deze maand (waarschijnlijk) door de Eerste Kamer komt, gaat er vanaf 1 juli het e.e.a. veranderen.

Wij snappen dat jij geen zin hebt om hier een studie van te maken (hoeft ook niet). Hetzelfde voor de verplichte AOV. Maar wel fijn om in grote lijnen te weten wát er gaat veranderen.

Pensioenwet en verplichte AOV: zo zit het

BrightPensioen verteld jou in max. een uurtje alles over de nieuwe wet én de verplichte AOV. Dan ben je up-to-date – wel zo fijn – maar kun je daarna weer lekker verder met ondernemen. Je hoort in het webinar:

  • wat er met de wet verandert voor zzp’ers;
  • of je straks naar een pensioenfonds mag (en of je dat moet willen);
  • hoeveel meer pensioen je vanaf 1 juli mag opbouwen;
  • en hoeveel belastingvoordeel jou dat oplevert;
  • hoe het zit met die verplichte AOV, door onze partner SharePeople.

De nieuwe pensioenwet in 114 woorden 

Je kent ze wel… Of niet. De ‘befaamde’ drie pijlers van ons pensioenstelsel: de eerste pijler (AOW), de tweede pijler (collectief werkgeverspensioen) en de derde pijler (individueel aanvullend pensioen). Het nieuwe pensioenakkoord gaat het meeste veranderen aan die tweede pijler. Dat pensioen wordt individueler en gaat meer meebewegen met de economie.

Voor iedereen die zelf pensioen regelt (zoals zelfstandigen) verandert er relatief weinig. Zij regelen in de derde pijler hun pensioen, bijvoorbeeld bij Bright. En dat is al individueel pensioen. Voor deze groep is de nieuwe wet vooral goed nieuws! De ruimte om fiscaal vriendelijk in te leggen wordt namelijk groter. En ook je pensioengat dichten, wordt makkelijker. In het webinar hoor je meer.

Verplichte AOV, moet jij daar wat mee?

Misschien een vreemde eend in de bijt, maar ook weer niet… De verplichte AOV is géén onderdeel van de pensioenwet, maar wel een wet in aantocht voor zzp’ers. We pakken ‘m daarom mee in ons webinar. En nodigen onze partner SharePeople uit om er kort over te vertellen. Wij werken al een aantal jaar samen en bieden zzp’ers een ‘twee vliegen in één klap oplossing‘ (je regelt je AO én pensioen tegelijk – met korting – wel zo makkelijk).

E-book cadeau

Iedereen die het webinar bijwoont, krijgt gratis het e-book van Sjaak Zonneveld (presentator) cadeau: Reis rond de wereld in je beste jaren.

Meld je hier aan

ZZP Agenda

februari
28