• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
mei
28
Agenda

KVK Start Event online: aan de slag

Online | 20.00 uur

Er komt veel kijken bij het starten en runnen van je eigen bedrijf. Zo moet je een uurtarief of ander verdienmodel bepalen. Bedenken hoe je aan klanten komt. Ook moet je een administratie opzetten en btw aangifte doen. En wil je uitzoeken of je recht hebt op belastingvoordelen voor ondernemers.

Tijdens dit online event van de KVK op dinsdag 28 mei nemen we je mee in deze onderwerpen: klanten vinden, inkomsten, belastingen en administratie en wetten en regels. Het event is gericht op de pas gestarte ondernemer.

Te gast is Sam van IJzendoorn van VIJZ Bespokes. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het op maat maken en restaureren van sneakers. Hij vertelt over de start van zijn bedrijf en zijn ervaringen. Daarnaast zijn adviseurs van KVK en de Belastingdienst aanwezig. Zij geven informatie en tips over de start van je bedrijf.

Het programma in het kort:

  1. Zonder klant geen omzet, zonder omzet geen bedrijf. Je eerste stap is het vinden van klanten. Hoe doet je dat? En hoe behoud je klanten?
  2. Je inkomsten. Hoe bepaal je je verdienmodel? Hoe maak je een financieel plan? Heb je financiering nodig? En hoe bepaal je het juiste uurtarief?
  3. De administratie. Hoe zet je je administratie op? En hoe doe je btw-aangifte? Ook wil je uitzoeken of je recht hebt op belastingvoordelen voor ondernemers.
  4. Wetten en regels. Bedenk een goede bedrijfsnaam, sluit de juiste verzekeringen af en check of je belangrijke vergunningen nodig hebt.