gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat zijn de beste apps voor je urenregistratie?

Het bijhouden van gewerkte uren kan soms voelen als een verplichting en nóg een extra taak tussen al de drukte die je al hebt als zzp’er. Gelukkig zijn er inmiddels veel urenregistratie software pakketten die een gratis of goedkope uren app aanbieden. Welke apps zijn het beste voor zzp’ers? En waarop moet je letten bij de keuze van een urenregistratie app? Je leest het in dit kennisartikel.

De beste urenregistratie apps voor zzp’ers

Hoe vind je de app die bij jouw past? Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken, hebben we een lijst voor je gemaakt van apps voor gratis urenregistratie die:

  • Een freemium versie hebben
  • Ten minste één gratis integratie met een populaire tool bieden
  • Functionaliteit voor projectmanagement bieden
  • Integratie bieden met een factureringssysteem of hier zelf over beschikken
  • Een mobiele oplossing voor onderweg bieden
  • Zich onderscheiden door functionaliteit en bruikbaarheid
 

Waarom je uren bijhouden?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om nauwkeurig de uren die je als zzp’er hebt gewerkt bij te houden. Door het schrijven van uren maak je inzichtelijk hoeveel tijd je aan een opdracht besteedt en leg je verantwoording af voor de gemaakte uren.

Maar het bijhouden van je uren kan ook belangrijk zijn voor de Belastingdienst. Aan het eind van het jaar wil je immers kunnen laten zien dat je voldoet aan het urencriterium voor zzp’ers.

Hoe kan ik mijn uren bijhouden?

Voor het bijhouden van gewerkte uren heb je als zzp’er twee mogelijkheden, elk met zijn voor- en nadelen.

Excel

Voor veel startende ondernemers is Excel een voor de hand liggende keuze. Het is gratis en je bent er waarschijnlijk al goed mee bekend. Zolang je netjes alle uren, de data, locaties en je uurloon invult, is dit voldoende voor de Belastingdienst. Gebruik een tabblad per gewerkte maand of kwartaal, afhankelijk van de omvang van je onderneming.

Werken met Excel is een laagdrempelige manier om je uren bij te houden, maar heeft ook nadelen: het kan tijdrovend en ingewikkeld zijn en is foutgevoelig doordat je gemakkelijk vergeet hoeveel tijd je precies hebt besteed aan een specifieke taak. Als je pas bent begonnen als zzp’er of nog niet veel klanten hebt, kan Excel een goede oplossing zijn. Naarmate je onderneming groeit en de complexiteit toeneemt, zul je meer baat hebben bij een alternatief.

Meer weten? Hier vind je alle voor- en nadelen op een rij.

Urenregistratie apps

In dat geval kom je uit bij een urenregistratie app. Er zijn veel goede (gratis) apps op de markt waarmee je heel eenvoudig je uren kunt bijhouden. Veelal is de urenregistratie ook onderdeel van online boekhoudpakketten. De apps en online boekhoudpakketten zijn heel gebruiksvriendelijk en ook geschikt wanneer je weinig boekhoudkundige kennis hebt.

Een van de voordelen van een urenregistratie app, is dat je de tool kunt installeren op je smartphone of tablet. Dit geeft jou als zzp’er de vrijheid geeft om altijd en overal je uren te registreren, ongeacht of je onderweg bent, op kantoor zit of vanuit huis werkt. Daarmee verklein je de kans dat je uren vergeet te registreren. Bovendien beschikken de meeste apps voor urenregistratie over een ingebouwde stopwatch waarmee je je werk gemakkelijk kunt timen.

Eenvoudig jouw gewerkte uren bijhouden?

Uren bijhouden kan dus veel sneller en eenvoudiger met een app. Je vergeet zo minder snel uren te registreren en krijgt meer inzicht in de efficiëntie van je bedrijf. Zeker wanneer je veel verschillende taken uitvoert als zzp’er of vaak onderweg bent, is het slim om een app te gebruiken voor het registreren van de uren die je hebt gewerkt.

Meer weten over urenregistratie voor zzp’ers? Bekijk hier ons urenregistratie dossier.

Downloads

Uren en kilometerregistratie 2020 

Uren en kilometerregistratie in Excel voor 2020

Bekijk alle downloads

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord