gasten online
Registreer en profiteer!
 

Heb je als zzp'er recht op zorgtoeslag?

Bijna iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een zorgverzekering afsluiten. Voor je zorgverzekering betaal je een basispremie aan de zorgverzekeraar en eventueel ook een aanvullende premie. Afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen kun je van de Belastingdienst een tegemoetkoming krijgen in de kosten van de basispremie: de zogenaamde zorgtoeslag.

VGZ banner 336x280px 'werving' (desktop)

Hoeveel zorgtoeslag krijg ik als zzp'er?

Zorgtoeslag zzp'ers 2018

Of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag hangt af van de gezinssamenstelling, het inkomen en het eigen vermogen. Voor 2018 geldt dat alleenstaanden met een inkomen van maximaal € 28.720,- en gehuwden en samenwonenden met een inkomen van maximaal € 35.996,- in principe recht hebben op zorgtoeslag, mits het eigen vermogen niet te hoog is: voor alleenstaanden geldt een grens van € 113.415,- en voor gehuwden/samenwonenden geldt een grens van € 143.415,- aan eigen vermogen. Hierbij is uitgegaan dat je jonger bent dan de AOW-leeftijd.

Meer informatie over de zorgtoeslag voor 2018 of voorgaande jaren vind je op de site van de Belastingdienst. Laat je goed adviseren over zorgtoeslag en andere toeslagen waar je eventueel recht op hebt.

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.

LiveZilla Live Chat Software