• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Heb je als zzp'er recht op zorgtoeslag?

Bijna iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een zorgverzekering afsluiten. Voor je zorgverzekering betaal je een basispremie aan de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen kun je van de Belastingdienst een tegemoetkoming krijgen: de zogenaamde zorgtoeslag.

Zorgtoeslag zzp'ers 2024

Of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag hangt af van de gezinssamenstelling, het inkomen en het eigen vermogen. Voor 2024 geldt dat alleenstaanden met een inkomen van maximaal € 37.496 en gehuwden en samenwonenden met een inkomen van maximaal € 47.368 in principe recht hebben op zorgtoeslag, mits het eigen vermogen niet te hoog is: voor alleenstaanden geldt een grens van € 140.213 en voor gehuwden/samenwonenden geldt een grens van € 177.301 aan eigen vermogen. Hierbij is uitgegaan dat je jonger bent dan de AOW-leeftijd.

Meer informatie over de zorgtoeslag lees je op de site van de Belastingdienst. Laat je goed adviseren over zorgtoeslag en andere toeslagen waar je eventueel recht op hebt. Gebruik deze rekenhulp voor het maken van een proefberekening.

Fiscale hulp?

Heb je vragen als:

  • Welke kosten zijn aftrekbaar?
  • Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?
Stel ze aan de fiscale helpdesk
Fiscale hulp?

Wil je snel inzicht in jouw situatie, gebruik dan de ZZP Aftrekposten Scan. Hiermee check je binnen 2 minuten al je mogelijke aftrekposten en toeslagen. Start ZZP Aftrekposten Scan.

TIP Meer weten over ondernemen? In het Handboek Ondernemen van de Belastingdienst vind je praktische informatie over premies, belastingen en bijdragen. Download hieronder het gratis handboek.

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om te bepalen of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en andere toeslagen? Zoek dan hulp bij jou in de regio of word lid van Het Ondernemerscollectief en vraag het de fiscale helpdesk.

Gratis downloads

Bekijk alle downloads

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.