gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Heb je als zzp'er recht op zorgtoeslag?

Bijna iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een zorgverzekering afsluiten. Voor je zorgverzekering betaal je een basispremie aan de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen kun je van de Belastingdienst een tegemoetkoming krijgen: de zogenaamde zorgtoeslag.

Hoeveel zorgtoeslag krijg ik als zzp'er?

Zorgtoeslag zzp'ers 2020

Of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag hangt af van de gezinssamenstelling, het inkomen en het eigen vermogen. Voor 2020 geldt dat alleenstaanden met een inkomen van maximaal € 30.481,- en gehuwden en samenwonenden met een inkomen van maximaal € 38.945,- in principe recht hebben op zorgtoeslag, mits het eigen vermogen niet te hoog is: voor alleenstaanden geldt een grens van € 116.613,- en voor gehuwden/samenwonenden geldt een grens van € 147.459,- aan eigen vermogen. Hierbij is uitgegaan dat je jonger bent dan de AOW-leeftijd.

Meer informatie over de zorgtoeslag voor 2020 of voorgaande jaren vind je op de site van de Belastingdienst. Laat je goed adviseren over zorgtoeslag en andere toeslagen waar je eventueel recht op hebt.

Wil je snel inzicht in jouw situatie, gebruik dan de ZZP Aftrekposten Scan. Hiermee check je binnen 2 minuten al je mogelijke aftrekposten en toeslagen. Start ZZP Aftrekposten Scan.

TIP Meer weten over ondernemen? In het Handboek Ondernemen 2020 van de Belastingdienst vind je praktische informatie over premies, belastingen en bijdragen. Download het gratis handboek hieronder.

Hulp nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om te bepalen of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en andere toeslagen? Zoek dan hulp bij jou in de regio of word lid van Het Ondernemerscollectief en vraag het de fiscale helpdesk.

Downloads

Handboek 

Ondernemen 2020 Belastingdienst

Bekijk alle downloads

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord