Dossier: Urenregistratie

Als zzp'er is het belangrijk om je gewerkte uren zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Het biedt je inzicht in je tijdsbesteding en bij voldoende uren kom je in aanmerking voor een aantal interessante belastingvoordelen. Het bijhouden van uren is voor de meeste zzp'ers niet het favoriete klusje. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken. In dit dossier hebben we de belangrijkste tips en informatie over urenregistratie voor jou verzameld.

 

Werken met urenregistratie als zzp’er

Urenregistratie als zzp’er

Bij de urenregistratie kunnen veel verschillende dingen om de hoek komen kijken. Hoe wil je bijvoorbeeld de uren bijhouden en registreren? Wil je dit handmatig doen of automatisch? Het kan al snel als een tijdrovend klusje voelen, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. In dit artikel geven wij je een aantal tips waarmee de urenregistratie eenvoudiger wordt en je meer inzicht in je uren krijgt.

Gratis uren- en kilometerregistratie in Excel

Gratis uren- en kilometerregistratie in Excel

Als zzp'er is het belangrijk om je uren en kilometers goed bij te houden. Daarom ontwikkelden wij een handige template in Excel waarmee je beide eenvoudig kunt bijhouden. De downloadknop voor deze template vind je in dit artikel.

Urenregistratie voor zzp'ers: je uren bijhouden in Excel of met software

Urenregistratie voor zzp'ers: je uren bijhouden in Excel of met software

Een overzichtelijke urenregistratie is niet alleen van belang voor de Belastingdienst, het geeft je als zzp'er ook inzicht in jouw bedrijf. Om te beginnen met tijdregistratie, kun je gebruik maken van een urenregistratie programma of kiezen voor Excel. In deze blog lees je waarom hhet belangrijk is om je uren bij te houden en welke mogelijkheden er zijn.

(Blog) Haal meer uit je urenregistratie als zzp'er!

Haal meer uit je urenregistratie als zzp'er

Om als zzp'er in aanmerking te komen voor zelfstandigenaftrek en startersaftrek, zul je nauwkeurig je uren moeten bijhouden. Natuurlijk wil je dit zo efficiënt mogelijk doen. Met een online urenregistratiepakket kun je in een paar klikken een overzicht uitdraaien van je gewerkte uren. Bovendien kun je met een urenregistratie app vaak eenvoudig en overal je uren bijhouden met je smartphone.

Wat is het urencriterium precies?

Wat is het urencriterium precies

Om als zzp'er in aanmerking te komen voor bepaalde soorten ondernemersaftrek moet je voldoen aan het urencriterium. Wat dat inhoudt en hoe je bepaalt of jij hieraan voldoet, lees je in dit kennisartikel.

Het urencriterium van 1225 uur: wat telt wel mee en wat niet?

Het urencriterium van 1225 uur: wat telt wel mee en wat niet?

Als zzp'er moet je in een jaar minstens 1225 uur besteden aan je bedrijf om in aanmerking te komen voor speciale belastingvoordelen, zoals zelfstandigenaftrek en startersaftrek.In dit kennisartikel leggen we uit welke uren wel en niet meetellen voor het urencriterium en hoe je dit het beste kunt bijhouden.

Hoe bepaal ik als zzp'er mijn uurtarief?

Hoe bepaal ik als zzp'er mijn uurtarief?

Het bepalen van een uurtarief is niet zo gemakkelijk. De hoogte van het tarief dat je kunt berekenen is afhankelijk van onder andere vraag en aanbod in jouw segment en in jouw regio, je specialisme en de duur, het niveau (zwaarte) en de omvang van de opdracht. In dit kennisartikel leggen we uit waar je zoal op moet letten.

Uurtarief calculator

Uurtarief calculator

Bereken jouw minimale uurtarief zelf! Speciaal voor zzp'ers ontwikkelden wij een handige module waarmee je zelf jouw minimale uurtarief kunt berekenen.

 

Wat zijn de beste apps voor je urenregistratie?

De beste apps voor je urenregistratie

Het bijhouden van gewerkte uren kan soms voelen als  nóg een extra taak tussen al de drukte die je al hebt als zzp’er. Gelukkig zijn er inmiddels veel urenregistratie software pakketten die een gratis of goedkope uren app aanbieden. Welke apps zijn het beste voor zzp’ers? En waarop moet je letten bij de keuze van een urenregistratie app? Je leest het in dit kennisartikel.

Urenregistratiesoftware vergelijken als zzp'er

Urenregistratiesoftware vergelijken als zzp-er

Als zzp'er is het belangrijk om je uren goed bij te houden als je aan het urencriterium wilt voldoen. Dat doe je het best met een programma voor je urenregistratie. In dit artikel zetten we een aantal opties voor je op een rijtje.

Welke fiscale voordelen heb je wanneer je voldoet aan het urencriterium?

Welke fiscale voordelen heb je wanneer je voldoet aan het urencriterium

Om gebruik te kunnen maken van fiscale aftrekmogelijkheden, moet je als zzp'er voldoen aan het urencriterium. Zodra je aan het criterium voldoet, maak je aanspraak op diverse fiscale aftrekmogelijkheden.Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Hoe bepaal ik als zzp'er mijn uurtarief?

Hoe bepaal ik als zzp-er mijn uurtarief

Het bepalen van een uurtarief is niet zo gemakkelijk. De hoogte van het tarief dat je kunt berekenen, hangt af van diverse factoren, zoals het soort werk, de omvang van de opdracht en het aantal opdrachten in jouw markt. Hoewel er niet zoiets bestaat als een standaard uurtarieflijst, zijn er wel richtprijzen per branche. Lees in dit artikel hoe jij je eigen uurtarief kunt bepalen.