gasten online
Registreer en profiteer!
 

Gratis model samenwerkingsovereenkomst voor zzp'ers

Er zijn veel modellen van samenwerkingsovereenkomsten in omloop, maar er zijn ook veel soorten samenwerkingen. Als iemand voor jou producten gaat verkopen is dat iets heel anders dan dat je samen een nieuwe app voor een smartphone gaat ontwikkelen. Het is dus niet mogelijk om één standaard samenwerkingsovereenkomst te ontwikkelen. Duidelijkheid is belangrijker dan juridisch taalgebruik. Maak duidelijke afspraken en zorg dat deze ook meetbaar en af te dwingen zijn. Bijvoorbeeld dat als iemand geheimhouding schendt, dat daar een boete op staat.

Kijk eerst of je de onderstaande vragen kunt beantwoorden. Zet het op papier in taal die je dagelijks gebruikt. Je kunt er dan al een handtekening onder zetten, of het eerst nog verder laten uitwerken door een jurist.

  • Wie zijn de partijen die de overeenkomst aangaan? Heb je een contract met een persoon, of met een rechtsvorm?
  • Wat is de scope van de overeenkomst? Wat valt er wel en niet onder? Wat doen partijen buiten de samenwerking om?
  • Wat is de verantwoordelijkheid van de ene partij? Welke activiteiten moet hij uitvoeren? Welke goederen of informatie moet 'ie ter beschikking stellen?
  • Wat is de verantwoordelijkheid van de andere partij?
  • Wie betaalt welke kosten? En wie doet welke investeringen?
  • Als er opbrengsten zijn of winst, voor wie zijn die dan? Tot welk bedrag? Is er een vergoeding voor degene die de klant heeft aangebracht?
  • Wanneer eindigt de samenwerking? En wat gebeurt er dan met de klanten? En met eventuele concepten, teksten en software? Wie krijgt deze?
  • Is de samenwerking exclusief? Of mogen beide partijen nog meer van dit soort samenwerkingen aangaan? En als de samenwerking exclusief is, onder welke voorwaarden (bijvoorbeeld dat een distributeur voldoende verkoopt)?
  • Hoe fout mag het gaan voordat één van de partijen de samenwerking op mag zeggen? En wat gebeurt er dan?
  • Hoe is het overleg tussen de partijen geregeld? En welke informatie is geheim, en welke niet?

Gratis downloaden

Als je een goed businessplan hebt voor je samenwerking, en je hebt de bovenstaande vragen beantwoord, dan ben je al een heel eind op weg. Hieronderkun je gratis het voorbeeld van een samenwerkingscontract downloaden. Meer informatie over hoe je het beste kunt samenwerken vind je hier. Andere gratis te downloaden modelcontracten, algemene voorwaarden, overeenkomsten en e-books vind je in op onze downloads-pagina.

Downloads

Download 

Samenwerkings-contract zzp

Bekijk alle downloads

 
 

Heb jij recht op geld uit het coronafonds 3.0?

Start gratis de ZZP Coronascan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord