• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Gebruikmaken van een postbus als zzp'er

Ook vandaag de dag, waarin digitalisering steeds meer van belang is, blijft traditionele postbezorging relevant. Daarom is het goed om na te denken over hoe je jouw adres kunt professionaliseren en eventueel kunt afschermen in het Handelsregister. Lees in dit kennisartikel over de oplossing van PostNL en PriPost.

De Postbus van PostNL

Nederland telt ongeveer 800 postbuslocaties. Je hebt dus vrijwel altijd een eigen postbus in de buurt. Bovendien kun je op de meeste postbus locaties al om 08.00 uur terecht. Lukt het je niet om de post op te halen? Dan kun je gebruik maken van de PostNL Doorzendservice waarmee de postbus post gewoon bij je wordt thuisbezorgd, maar hier betaal je wel een extra tarief voor.

Een postbusadres kun je aanvragen bij PostNL. Dit kost je eenmalig € 46 excl. btw en jaarlijks betaal je € 253 excl. btw.

Let op: wanneer je gaat verhuizen kan het zijn dat de afstand tussen de postbus locatie en je vestigingsadres zodanig veranderd dat een wijziging naar de dichtstbijzijnde postbus locatie gewenst is. In dat geval zal je wederom het entreetarief moeten betalen.

De Postbox van PriPost

Er is ook een alternatief voor de "normale" postbus. Je kunt een digitale Postbox huren via PriPost. Daarmee heb je geen fysieke postbus maar profiteer je wel van de professionele uitstraling. Je bepaalt zelf hoe je jouw post ontvangt, fysiek of digitaal.

Met de eenmalig kosten van €27,50 excl. btw en een maandabonnement van €5,95 excl. btw. Is PriPost de voordeligste aanbieder en ook nog eens maandelijks opzegbaar. Naast het maandabonnement betaal je alleen voor de post dat daadwerkelijk binnenkomt en doorgestuurd wordt, bekijk alle tarieven hier.

Jouw zakelijke postadres kun je tevens gebruiken als correspondentieadres bij de Kamer van Koophandel. Daarmee kun je als eenmanszaak tegenwoordig jouw privé adres af laten schermen, zodat deze niet meer zichtbaar is in het Handelsregister. Dat scheelt een hoop ongewilde reclame, commerciële telefoontjes en ongenodigde gasten aan de deur.

Als lid van Het Ondernemerscollectief profiteer je nu van 2 maanden gratis abonnementskosten bij PriPost.

Doe de checklist

Doe de checklist

Is een postadres interessant voor mij als zzp'er?