• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

Gebruikmaken van een postbus als zzp'er

Eén op de drie bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

Kosten

Nederland telt ongeveer 900 postbuslocaties. Je hebt dus vrijwel altijd een eigen postbus in de buurt. Bovendien kun je op de meeste postbus locaties al om 08.00 uur terecht. Lukt het je niet om de post op te halen? Dan kun je gebruik maken van de PostNL brengservice waarmee de postbus post gewoon bij je wordt thuisbezorgd.

Een postbusadres kun je aanvragen bij PostNL (voor aanvragen of meer informatie: klik hier). Dit kost je eenmalig € 49,61 incl. btw (entreetarief) en jaarlijks betaal je € 265,59 vooraf via automatische incasso of een PostNL klantnummer.

Looptijd

Een postbusovereenkomst met PostNL duurt een jaar en wordt steeds stilzwijgend verlengd. Tot één maand voor het einde van het afgesloten contractjaar kun je opzeggen. Ook tussentijdse opzegging van de postbus is mogelijk met een opzegtermijn van één maand. 

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!

Verhuizen

Als je gaat verhuizen kan dit gevolgen hebben voor je postbus. Soms is een verhuizing van dien aard dat een wijziging van de postbus niet nodig is, maar meestal zal de afstand tussen de postbus locatie en je vestigingsadres zodanig veranderen dat een wijziging naar de dichtstbijzijnde postbus locatie gewenst is. In dat geval zal je wederom een entreetarief van € 49,61 moeten betalen. Daarna krijg je een nieuw postbusnummer. De kosten per maand blijven hetzelfde.

Ophalen of bezorgen

Aan een postbus kleven ook een paar nadelen. De belangrijkste is wel dat je je post moet ophalen. Hier is wel een mouw aan te te passen, want tegen een meerprijs kun je de post ook laten bezorgen.

Alternatief

Er is ook een alternatief voor de "normale" postbus. Je kunt een digitale postbox huren via PriPost. Daarmee heb je geen fysieke postbus maar profiteer je wel van de professionele uitstraling. Je kunt je post eenvoudig door laten sturen naar jouw woonadres of alle post laten scannen en mailen.

Een Postbox is er al voor € 5,- per maand. Leden van Het Ondernemerscollectief krijgen 10% korting. Lees hier meer over het aanbod van PriPost.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.