gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Gebruikmaken van een postbus als zzp'er

Eén op de drie bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

Kosten

Nederland telt ongeveer 900 postbus locaties. Je hebt dus vrijwel altijd een eigen postbus in de buurt. Bovendien kun je op de meeste postbus locaties al om 08.00 uur terecht. Lukt het je niet om de post op te halen? Dan kun je gebruik maken van de PostNL brengservice waarmee de postbus-post gewoon bij je wordt thuisbezorgd.

Een postbusadres kun je aanvragen bij PostNL (voor aanvragen of meer informatie: klik hier). Dit kost je eenmalig
€ 49,61 incl. btw (entreetarief) en jaarlijks betaal je € 265,59 vooraf via automatische incasso of een PostNL klantnummer.

Looptijd

Een postbusovereenkomst met PostNL duurt een jaar en wordt steeds stilzwijgend verlengd. Tot één maand voor het einde van het afgesloten contractjaar kun je opzeggen. Ook tussentijdse opzegging van de postbus is mogelijk met een opzegtermijn van één maand. 

Verhuizen

Als je gaat verhuizen kan dit gevolgen hebben voor je postbus. Soms is een verhuizing van dien aard dat een wijziging van de postbus niet nodig is, maar meestal zal de afstand tussen de postbus locatie en je vestigingsadres zodanig veranderen dat een wijziging naar de dichtstbijzijnde postbus locatie gewenst is. In dat geval zal je wederom een entreetarief van € 49,61 moeten betalen. Daarna krijg je een nieuw postbusnummer. De kosten per maand blijven hetzelfde.

Ophalen of bezorgen

Aan een postbus kleven ook een paar nadelen. De belangrijkste is wel dat je je post moet ophalen. Hier is wel een mouw aan te te passen, want tegen een meerprijs kun je de post ook laten bezorgen.

Alternatief

Er is ook een alternatief voor de "normale" postbus. Je kunt een digitale postbox huren via PostboxNL. Daarmee heb je geen fysieke postbus maar profiteer je wel van de professionele uitstraling. Je kunt je post eenvoudig door laten sturen naar jouw woonadres of alle post laten scannen en mailen.

Een Postbox is er al vanaf € 0,99 per week. Leden van het Ondernemerscollectief krijgen 10% korting. Lees hier meer over het aanbod van PostboxNL.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord