• Laatste update:
  • Update datum:
  • Leestijd: 1 min

4 voordelen van een vast telefoonnummer

Waarom zou je als zzp’er kiezen voor een vaste lijn? Iedere ondernemer heeft er eigen redenen voor. In dit artikel lees je een aantal redenen, aan de hand waarvan je zelf kunt kiezen of een vaste lijn bij jou en jouw onderneming past.

1. Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een vast telefoonnummer wekt vaak meer vertrouwen dan een 06-nummer. Als jij naar een bepaald bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google en je vindt er twee: een met een vast telefoonnummer en een die alleen via mobiel te bereiken is, zal je hoogstwaarschijnlijk (wellicht onbewust) voor het bedrijf met een vaste lijn kiezen.

2. Je houdt privé en zakelijk gescheiden

Je kent het als zzp’er waarschijnlijk wel: je wordt op je mobiel veel geappt of gebeld. Daardoor lopen je privéberichtjes en zakelijke berichten door elkaar heen. Bovendien kan iedereen jou, als je op jouw website alleen een 06-nummer hebt staan, toevoegen op bijvoorbeeld WhatsApp. Door zakelijke contacten van je privéleven te scheiden, verhoog je je professionaliteit en breng je voor jezelf ook meer structuur en overzicht aan.

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

Leestip: Experttips voor een succesvolle start als zzp'er

De ervaringen die zzp-expert Martijn Pennekamp in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij gebundeld in dit boek met 50 waardevolle tips voor een succesvolle start als zzp'er!

3. Weekend en vakantie

Ben je een weekendje lekker weg met je gezin – of je ligt languit op een wit strand, word je gebeld. Niet iedereen zit daar op te wachten. Je kunt je telefoon natuurlijk ook uitzetten, maar dan ben je helemaal niet meer bereikbaar. Een vaste lijn kun je doorschakelen of je spreekt een voicemail in.

4. Groei van jouw bedrijf

Als je van plan bent om jouw bedrijf te laten groeien, is een vast telefoonnummer aan te raden. Als mensen gewend zijn om jouw vaste nummer te bellen, zullen ze dat immers ook in de toekomst doen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen je op je mobiele telefoon bellen, zullen ze dat later ook doen. Een ander voordeel is natuurlijk dat je een vaste lijn op meerdere telefoons kunt instellen.

Hoe?

Er zijn diverse manieren waarop je een vaste lijn kunt nemen. Je kunt ervoor kiezen om een vaste telefoon + telefoonlijn op je werkplek aan te sluiten, maar je kunt ook via veel providers of  bijvoorbeeld Skype een vast nummer regelen. Dan kun je ook via je smartphone bellen met je vaste nummer: als iemand het nummer belt, wordt het automatisch naar je telefoon doorgeschakeld. Dit kun je bij jouw provider navragen.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Onze partners

Boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken?

Ben jij op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma om jouw administratie (deels) zelf te doen? We hebben voor jou een aantal gangbare aanbieders op een rijtje gezet.

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.