• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 1 min

Zzp'er vindt app voor boekhouding belangrijk

De Boekhoudsoftware Keuzemonitor is een periodiek onderzoek naar hoe Nederlandse zzp'ers en mkb'ers boekhoudsoftware kiezen en wordt uitgevoerd door SoftwareVergelijken.nu. Voor het onderzoek werd gekeken naar ruim 50.000 interacties van Nederlandse ondernemers.

Uit het onderzoek blijkt dat 31% van de onderzochte zzp'ers vooral de functie van een btw-overzicht belangrijk vindt. 20% vindt een mobiele app belangrijk, gevolgd door een winst-verliesrekening (15%) en elektronische btw-aangifte (13%).

Toename van zakelijke apps

Uit de keuzemonitor blijken in vergelijking met het vorige onderzoek steeds meer zzp'ers en mkb'ers een mobiele app voor hun boekhoudprogramma belangrijk te vinden. “Toch is deze stijging niet zo gek, aangezien er in het algemeen een toename is van smartphonegebruik en deze steeds vaker zakelijk wordt gebruikt”, zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van SoftwareVergelijken.nu. “Er zijn dan ook steeds meer apps beschikbaar die mobiel zakendoen mogelijk maken. De Kamer van Koophandel heeft in januari bijvoorbeeld met KvK Connect een app gelanceerd waarmee zzp'ers in contact kunnen komen met andere zzp'ers en nieuwe opdrachtgevers. Zzp'ers lijken dus ook van de boekhoudsoftware aanbieders te verwachten dat zij een mobiele app hebben.”

Bankkoppeling wint aan populariteit onder zzp'ers

Verder groeit de behoefte onder zzp'ers om een boekhoudprogramma te koppelen met de bank. Ook dit hangt samen met de mobiliteit van de zzp’er, die het liefst altijd en overal inzicht en openstaande facturen en geboekte uitgaven wil hebben.

Voorbeelden van online boekhoudpakketten

Er zijn verschillende soorten online boekhoudpakketten beschikbaar. Om je een voorbeeld van de mogelijkheden te geven, hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

 

Wil je weten welke boekhoudpakketten er allemaal zijn? Onderzoek welk pakket het beste bij je past!

Vergelijk boekhoudpakketten.

Ook digitale facturatie neemt toe

Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds meer zzp'ers kiezen voor digitale facturatie. Zo worden de functies online facturen versturen en facturen als pdf versturen steeds vaker gebruikt om een programma te vinden voor de zzp administratie. Deze stijging kan worden verklaard door de trend dat steeds meer boekhoudprogramma’s in de automatische facturatiebehoefte van zzp'ers kunnen voorzien.

Ben je benieuwd naar het onderzoek? Hier kun je het nalezen.

ZZP Agenda

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Op zoek naar hulp in jouw regio?

Onze aangesloten specialisten staan klaar om jou te helpen met jouw vragen als (startende) ondernemer. Wil je advies of meer informatie? Zoek hulp in jouw regio!

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.